Τα ονομάζω Κυριακάτικα επειδή συνήθως τις Κυριακές έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με τη κουζίνα, άρα και με πιο απαιτητικές – ή μη – συνταγές!
Όχι, τα ρολλάκια αυτά δεν είναι πολύπλοκα ή δύσκολα στην εκτέλεσή τους. Είναι ιδιαίτερα απλά αλλά ταυτόχρονα, ιδιαίτερα νόστιμα! Γίνονται γρήγορα και είναι εγγύηση για ένα απολαυστικό κολατσιό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!
Υλικά συνταγής
300 γρ.αλεύρι,
2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γλυκού αλάτι,
180 ml γάλα,
50 γρ. Βούτυρο κομμένο μικρά κομματάκια,
1 κ.γλυκού ρίγανη,
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον,
90 γρ.τριμμένο τυρί,
1 φλυτζάνι πελτές ντομάτας.
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν,το αλάτι και το βούτυρο.
- Τα τρίβουμε καλά και προσθέτουμε και το γάλα.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο.
- Ζυμώνουμε για 5- 6 λεπτά.
- Αλευρώνουμε ξανά τον πάγκο και ανοίγουμε φύλλο.
- Αλείφουμε την επιφάνειά του με τον ντοματοπελτέ.
- Πασπαλίζουμε με την ρίγανη,το μπέικον και το τυρί.
- Τυλίγουμε από την μακριά πλευρά σε ρολό και κόβουμε σε 16 φέτες.
- Τις αραδιάζουμε στο ταψί.Ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά να ροδίσουν.
- Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Extra tip: Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε μόνοι μας τη ζύμη για τα ρολλάκια χρησιμοποιούμε έτοιμη σφολιάτα.
Καλή επιτυχία!