fbpx

Κορονοϊός: Αποχή για δύο εβδομάδες από τη σχολή συνιστά ο ΕΟΔΥ για συγκεκριμένους φοιτητές!


Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ατόμων και κατ’ επέκταση τρεις κατηγορίες αντιδράσεων που συναντάμε αυτές τις μέρες με την έλευση του κορονοϊού στη χώρα μας. Η μία λοιπόν, αποτελείται από τα άτομα εκείνα που αντιδρούν κάπως υπερβολικά με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας (τα ευχαριστούμε γι’ αυτές τις ωραίες στιγμές ωστόσο)η δεύτερη είναι εκείνη με τους πιο νορμάλ τύπους που ξέρουν να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να ακολουθούν τις οδηγίες πιστά και χωρίς πανικό και τέλος, η τρίτη έχει πάρει με το μέρος της όλους εκείνους που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να εκμηδενίζουν την όποια κατάσταση και να αρνούνται να ακούσουν το παραμικρό.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οφείλουν να ακολουθήσουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί γιατί για κάποιο λόγο έχουν ανακοινωθεί και κυρίως γιατί δε θα τους πέσουν τα μούτρα άμα το κάνουν (ναι στους τελευταίους αναφέρομαι).

Ένα από αυτά, που αποφασίστηκε και αφορά την κατάσταση στα πανεπιστήμια της χώρας και κατά πόσο μπορεί να διαδοθεί ο ιός μέσω αυτών, θέλει όσους φοιτητές ταξίδεψαν πρόσφατα και έχουν επιστρέψει νωρίτερα απ’ ό,τι δύο εβδομάδες πριν από Κίνα, Ιταλία, Ιράν, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, ή άλλες χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα, να παραμένουν σπίτια τους για το επόμενο διάστημα.

Να μην παρευρίσκονται δηλαδή στις διαλέξεις (και γενικότερα στους χώρους της σχολής) για 2 εβδομάδες συγκεκριμένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν στους εκπαιδευτικούς χώρους είναι τα εξής:

  • Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας (π.χ. μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εργαζόμενοι, κλπ.) με ιστορικό ταξιδιού στην επαρχία Hubei της Κίνας (πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Wuhan) ή άλλες περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής* με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, συστήνεται να περιορίσουν τις επαφές τους, να απέχουν από τα μαθήματα ή την εργασία τους, μέχρις ότου παρέλθουν τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής τους από το ταξίδι στην επαρχία Hubei (ή σε περιοχές με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού) ή την ημερομηνία τελευταίας στενής επαφής τους με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από το νέο κοροναϊό 2019-nCoV και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους.

 

  • Μέλη της εκπαιδευτικής μονάδας με ιστορικό ταξιδιού στην επαρχία Hubei της Κίνας (πρωτεύουσα της οποίας είναι η πόλη Wuhan), ή άλλες περιοχές (Ιταλία, Ιράν, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, ή άλλες χώρες με επιβεβαιωμένα κρούσματα) με συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού ή ιστορικό στενής επαφής* με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό 2019-nCoV, εντός των προηγούμενων 14 ημερών, που εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού (π.χ. πυρετό, βήχα, δύσπνοια,κλπ.), θα πρέπει άμεσα να απομονωθούν και να υποβληθούν σε ιατρική εκτίμηση το συντομότερο δυνατό. Πριν την ιατρική εκτίμηση, συστήνεται τηλεφωνική ενημέρωση του ιατρού και του ΕΟΔΥ( τηλ. 2105212054) σχετικά με το περιστατικό. Σε περίπτωση που εμφανίζουν σοβαρή νόσο, θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΔΥ. Η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών, του ΕΚΑΒ και του ΕΟΔΥ αποσκοπεί στη λήψη των κατάλληλων μέτρων και την αποφυγή του ενδεχομένου έκθεσης άλλων ατόμων.

Από εκεί και πέρα δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση που να αφορά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών χώρων μέχρι στιγμής (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων όπου εντοπίστηκαν ήδη κρούσματα).

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET