ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

5 προβλήματα που μία κοπέλα με μόνιμο άγχος, αντιμετωπίζει στις σχέσεις της!

Το να κάνεις παρέα με μία αγχώδη κοπέλα είναι πράγματι δύσκολο, το να είστε και ζευγάρι είναι ακόμα δυσκολότερο. Ένα τέτοιου είδους άτομο σκέφτεται και φιλτράρει το παραμικρό που συμβαίνει στη σχέση 2 και 3 φορές. Μπορεί να πάρει στα σοβαρά κάτι μικρό που για σένα είναι αμελητέο και να σε ζαλίζει γι’ αυτό όλη […]

Default avatar

Guest Author

17 Νοεμβρίου, 2016

Το να κάνεις παρέα με μία αγχώδη κοπέλα είναι πράγματι δύσκολο, το να είστε και ζευγάρι είναι ακόμα δυσκολότερο. Ένα τέτοιου είδους άτομο σκέφτεται και φιλτράρει το παραμικρό που συμβαίνει στη σχέση 2 και 3 φορές. Μπορεί να πάρει στα σοβαρά κάτι μικρό που για σένα είναι αμελητέο και να σε ζαλίζει γι’ αυτό όλη μέρα και όλη νύχτα για καμιά εβδομάδα.

Ας μην τις κολλάμε και στο τοίχο όμως βρε παιδιά, έχουν κι αυτές τα δίκια τους. Συνήθως τα αγχώδη άτομα και ειδικά οι αγχώδεις γυναίκες, είναι άνθρωποι πολυπράγμονες που προσπαθούν να συνδυάζουν τα πάντα και να τα έχουν όλα στην εντέλεια και στην ώρα τους, γι’ αυτό κι η παραμικρή ανατροπή γι’ αυτούς σημαίνει πιθανή διάλυση των έως τότε σχεδίων τους.

Πάμε να ρίξουμε λοιπόν μία ματιά σε κάποια από τα μεγαλειώδη προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις λόγω τους άγχους τους, είτε πριν είτε και κατά την διάρκεια:

1. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Το άγχος είναι ίσως από τις πιο συχνές πνευματικές παθήσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως και το άτομο που έχεις δίπλα σου, μπορεί να το ενστερνίζεται και να το δικαιολογεί συνεχώς. Στην αρχή μιας σχέσης, το πιθανότερο είναι ο νέος σου σύντροφος να σε δικαιολογεί και να προσπαθεί να σε βοηθήσει, είτε έμμεσα είτε άμεσα, να το αντιμετωπίσεις. Γρήγορα όμως κι εκείνος, όπως κι εσύ, καταλαβαίνετε ότι αυτές οι συμβουλές είναι άχρηστες, διότι εσύ και μόνο εσύ μπορείς να το ξεπεράσεις. Δεν σημαίνει πως επειδή εσύ τα παίρνεις όλα πολύ σοβαρά και τα μεγεθύνεις στο μυαλό σου, ότι ο σύντροφος σου δεν σε καταλαβαίνει.

Ένα να ξέρετε όμως! Οι άνθρωποι που έχουν υπερβολικό άγχος στη ζωή τους είναι και πολύ αφοσιωμένοι στη σχέση τους, τα δίνουν όλα και δεν θέλουν τίποτα να πάει στραβά, γι’ αυτό αν μπορέσεις και βρεις τα κουμπιά τους είναι σίγουρο ότι θα τα περάσετε… ζάχαρη!

2. Προσπαθείς να προβλέψεις το μέλλον της σχέσης σου.

Ενώ η καρδιά σου νιώθει πως όλα πάνε καλά ανάμεσα σας και είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου, το άγχος σου δεν σε αφήνει να το χαρείς και σε βάζει συνεχώς σε δεύτερες σκέψεις. Σκέφτεσαι πως δεν θα μπορείς για πάντα να τον ελκύεις ή ότι μπορεί να κοιτάξει κάπου αλλού.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, Mary Pat Kelly, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όταν φτάνεις στο σημείο να χαλάς τις ωραίες στιγμές γεμίζοντας το μυαλό σου με ανασφάλειες του τύπου «δεν θα μ’ αγαπάει για πάντα», «δεν είμαι αυτό που θέλει πραγματικά» και παρόμοιες ανησυχίες, τότε είναι που έχεις φτάσει στο αποκορύφωμα του άγχους!

Κατάλαβε το κοριτσάκι μου, σε αγαπάει και σε θέλει σαν τρελός, αλλιώς δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία να σε δεχτεί όπως είσαι και να είναι μαζί σου!

3. Τιμωρείς τον σύντροφο σου.

Πολλές φορές το άγχος, εκτός από στεναχώρια, εκδηλώνεται κι ως θυμός. Αυτό καταλήγει στο να τιμωρείς το σύντροφο σου είτε κοροϊδεύοντας και υποβαθμίζοντας τον για κάτι είτε απλά αγνοώντας τον. Και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο, πρέπει να καταλάβεις ότι είναι ανάγκη να βάλεις όρια στον εαυτό σου. Όταν σου συμβεί αυτό, πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου αν πράγματι έκανε κάτι ο σύντροφος σου ή φταις εσύ η ίδια για τον θυμό σου.

Όταν νιώσεις λοιπόν πως είσαι έτοιμη να βγάλεις καπνούς από τα αυτιά, καλύτερα βγες έξω, ανέπνευσε λίγο δροσερό αέρα κι ηρέμησε. Το γεγονός ότι σε έχει καταβάλει το άγχος, δεν σημαίνει πως σου δίνει και το δικαίωμα να τιμωρείς τους άλλους γύρω σου. Προσγείωσε τον εαυτό σου στην πραγματικότητα κι εξάσκησε τον αυτοέλεγχο.

4. Είσαι πάντοτε καχύποπτη.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, το άγχος τραυματίζει, για να μην πούμε σκοτώνει, την εμπιστοσύνη μέσα σε μία σχέση. Μία κοπέλα που πάσχει από άγχος είναι πιθανό εκεί που κάθεται ήσυχα κι ωραία με τον σύντροφο της, ξαφνικά να σκέφτεται ότι σ’ αυτό το κρεβάτι έχει ξαπλώσει κι η πρώην του ή ότι στέλνει μηνύματα κρυφά σε άλλες στο Facebook.

Τα άτομα αυτά είναι συνήθως υπερπροστατευτικά, προσπαθούν να προβλέψουν το κακό πριν ακόμα συμβεί, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μη συμβεί και ποτέ. Η σκέψη και μόνο όμως, τους οδηγεί σε ακραία ξεσπάσματα που γρήγορα καταλαβαίνουν ότι είναι παράλογα.

5. Γίνεσαι πιεστική και φορτική.

Επειδή όπως είπα και πρωτύτερα σε πνίγει το άγχος και φοβάσαι μέχρι και την σκιά σου, θες να είσαι κάθε λεπτό και κάθε στιγμή με τον σύντροφο σου. Δεν διανοείσαι να βγεις μόνη σου και το ίδιο απαιτείς κι από τον σύντροφο σου.

Περνούν πολλές κακές σκέψεις από το μυαλό σου κι αυτό σε ωθεί στο να αποτρέψεις κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να στις προκαλέσει. Πρόσεξε όμως, γιατί κανένας άντρας δεν θέλει μία γυναίκα που να τον καταπιέζει και να τον πρήζει, για να στο πω κι ωμά!

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET