ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Από τα θρανία του 1ου ΓΕΛ Βόλου με πλήρη υποτροφία στο MIT!

Αυτά διαβάζουμε και πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

14 Απριλίου, 2021

Την περίοδο που ρίχνονται οι τελευταίες ματιές στην ύλη των Πανελληνίων και οι επαναλήψεις παίρνουν φωτιά, μια μαθήτρια από το 1ο Λύκειο Βόλου απολαμβάνει ήδη μια θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Ινστιτούτα του κόσμου, το ΜΙΤ. Και πέρα ότι ζηλεύουμε λιγάκι, είναι ξεκάθαρα τα νέα που θέλουμε να ακούμε!

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, όπως ονομάζεται, είχε εκδηλώσει από νωρίς την κλίση της προς τις θετικές επιστήμες κι ασχολήθηκε ενεργά με αυτές, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ κατέχει και διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και στη Βαλκανιάδα Νέων.

Η ίδια μάλιστα, είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS, του Oxford University.

Η αγάπη της για το εν λόγω τομέα πλέον, πέρα από διακρίσεις, της χάρισε και μια θέση στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, αν λάβουμε υπόψιν ότι μόλις ένα 4% γίνεται δεκτό κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η μαθήτρια δήλωσε συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, μαζί όμως κατέθεσε και αιτήσεις σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Τρία από αυτά, ΜΙΤ, Princeton και Rice τη δέχτηκαν, με την ίδια να επιλέγει το πρώτο για σπουδές με πλήρη υποτροφία, μιας και παραδέχεται πως είναι το όνειρό της από το Γυμνάσιο.

Όπως δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στη Μασαχουσέτη», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δε θα συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου από την πλευρά της, ανέφερε για την επιτυχία της μαθήτριάς της:

Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της.

Ακόμα μεγαλύτερη χαρά βέβαια, μας δίνει το γεγονός ότι η εν λόγω είδηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επιτυχία ενός ακόμη Έλληνα μαθητή, του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, ο οποίος έγινε δεκτός σε ένα από τα σπουδαιότερα ιδρύματα του κόσμου, το Yale. Ο ίδιος δήλωσε ότι έκανε αίτηση σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα, με το Yale να είναι μια από τις πρώτες τρεις επιλογές του, όπου κι έγινε δεκτός με υποτροφία από την πολυτεχνική σχολή, με όνειρο να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Τόσο στον ίδιο όσο και στην Κωνσταντίνα λοιπόν, ευχόμαστε να καταφέρουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να γίνουν οι επόμενοι Έλληνες επιστήμονες για τους οποίους θα διαβάζουμε κάποια στιγμή αργότερα!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET