ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Το είδαμε κι αυτό | Κινέζοι φοιτητές στριμώχνονται για μια φωτογραφία με τον Παπανδρέου!

Οι πρώτες λέξεις που ακούστηκαν από τα χείλη μου όταν αντίκρυσα τη φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου και τους Κινέζους φοιτητές, ήταν χαρακτηριστικά: ‘Το είδαμε κι αυτό’.  Ο (αρκετά) πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας βρέθηκε στην Κίνα για να μιλήσει στους φοιτητές για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά […]

Οι πρώτες λέξεις που ακούστηκαν από τα χείλη μου όταν αντίκρυσα τη φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπανδρέου και τους Κινέζους φοιτητές, ήταν χαρακτηριστικά: ‘Το είδαμε κι αυτό’. 

Ο (αρκετά) πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας βρέθηκε στην Κίνα για να μιλήσει στους φοιτητές για την Ελλάδα και την ιστορία της, τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού οράματος, την ανάγκη συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανισότητας και φτώχειας, το μεγάλο έλλειμα δημοκρατίας, τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια των λίγων, την κλιματική αλλαγή και την προώθηση της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών.

Ναι, όλα αυτά που διάβασες τα ανέλυσε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, που όταν βρισκόταν στην σκυτάλη της πολιτικής υπόγραψε τα σημερινά μνημόνια, έδωσε ψεύτικες ελπίδες για να εκλεγεί (και ποιος δεν το κάνει αυτό βέβαια) αλλά και μετέπειτα, και αφού έφυγε κακήν κακώς από τη θέση του πρωθυπουργού, πήγε στο εξωτερικό ως καθηγητής και ξαναγύρισε πάλι πίσω για να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα με ιδεολογία και προοπτικές.

Αυτό το κόμμα πήγε άπατο όπως ήταν λογικό. Ο Παπανδρέου στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αγαπητό πρόσωπο, στο εξωτερικό όμως φαίνεται να υπάρχει διαφορετική εικόνα.

Στην Κίνα δηλαδή όπου βρίσκεται ακόμα καθώς έχει προγραμματισμένες ομιλίες στο στο Κεντρικό Ινστιτούτο Σοσιαλισμού, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γιαντσίνγκ, τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πεκίνου, το Πολυτεχνείο της Σαγκάης, το Κολλέγιο Γκούνγκσα της Χαρμπίν, τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Βουχάν και το Πανεπιστήμιο Γιουνάν της πόλης Κουνμίνγκ, το κλίμα είναι εγκάρδιο απέναντί του.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που ακολουθεί, όπου κινέζοι φοιτητές ‘σκίστηκαν΄να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Χρειάστηκε selfie stick για να χωρέσουν όσο περισσότεροι μπορούσαν.

Μεγάλες στιγμές!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET