ΕΛΛΑΔΑ

Κι όμως, η Ερμού βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου!

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, η Ερμού, ο πιο εμπορικός και πολυσύχναστος δρόμος της Ελλάδας, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου! Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield, η Ερμού ανέβηκε δύο θέσεις από την περσινή κατάταξη, φτάνοντας στην 25η θέση από 27η που ήταν […]

Default avatar

Guest Author

20 Νοεμβρίου, 2016

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, η Ερμού, ο πιο εμπορικός και πολυσύχναστος δρόμος της Ελλάδας, βρίσκεται ανάμεσα στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου! Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield, η Ερμού ανέβηκε δύο θέσεις από την περσινή κατάταξη, φτάνοντας στην 25η θέση από 27η που ήταν πέρυσι.

Συγκεκριμένα,το ετήσιο κόστος ενοικίασης καταστήματος στην Ερμού ανέρχεται πλέον σε 2.364 ευρώ/τ.μ., ή περίπου 200 ευρώ/τ.μ το μήνα. Στο απόγειο της κρίσης, οι τιμές ενοικίασης είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 150-160 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως, όταν κατά την περίοδο πριν από την κρίση είχαν φτάσει ακόμα και σε 360 ευρώ/τ.μ., κατατάσσοντας την Ερμού στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως. Φέτος, τα ενοίκια στην οδό καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 5% σε ετήσια βάση.

Την πρωτιά πήρε 5η λεωφόρος στη Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθούν η Κόζγουεϊ Μπέι στο Χονγκ Κονγκ, και τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.Ο διάσημος νεοϋορκέζικος δρόμος είχε πάρει την πρωτιά από τον αντίζηλό του στο Χονγκ Κονγκ το 2014 ύστερα από δύο χρόνια παραμονής της ασιατικής αρτηρίας στην πρώτη θέση.

Οι δύο συνοικίες παραμένουν μακράν οι πρώτες, με τη μέση τιμή των ενοικίων να είναι αντίστοιχα 29.065 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τη Νέα Υόρκη και 27.884 ευρώ το τ.μ για το Χονγκ Κονγκ.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET