fbpx

Νέα, ωραία και μόνη | Εσύ σε ποια κατηγορία κοριτσιών που δεν έχουν σχέση, ανήκεις;


Σε παλιότερο άρθρο μου, είχα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους οι κοπέλες που έχουν «όλο το πακέτο» είναι πάντα single. Τώρα θα το πάω ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας τους τύπους γυναικών που δεν είναι σε σχέση και σε τι οφείλεται αυτή η επιλογή τους.

Καλώς ή κακώς ζούμε σε μία εποχή που όλα έχουν ισοπεδωθεί. Από τις κοινωνικές σχέσεις και την εργασία, έως τις ηθικές αξίες και τις ερωτικές σχέσεις. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν μπορεί κανείς να τολμήσει να σου κάνει κριτική για τις επιλογές σου από την στιγμή που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τις δικές του.

Ίσως να επαναλαμβάνομαι, όμως είτε είσαι single από επιλογή είτε επειδή δε βρίσκεις τον κατάλληλο, κάθε κατάσταση είναι αποδεκτή από την στιγμή που αφορά εσένα και κανέναν άλλο. Έχοντας αυτό υπόψιν, τσέκαρε παρακάτω σε ποια κατηγορία κοριτσιών που δεν έχουν σχέση, ανήκεις:

1. Είσαι η κοπέλα που αναζητά σχέση αλλά δεν έχει βρει ακόμη τον κατάλληλο

Ας σε πουν ό,τι θέλουν. Από ιδιότροπη και επιλεκτική έως καβαλημένη. Εγώ έχω μάθει ότι ένας άνθρωπος αποφασίζει να κάνει μία σχέση όταν βρίσκει τρομερά ενδιαφέρον ή έχει καψουρευτεί κάποιο άτομο κι όχι επειδή έτσι πρέπει ντε και καλά να πράξει. Βγαίνεις ραντεβού, γνωρίζεις διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά κανείς ακόμη δε σου έχει κάνει το «κλικ». So what? Πρέπει να συμβιβαστείς δηλαδή; Όχι βέβαια. Όταν βρεις εκείνον τον ένα που θα σε συναρπάσει από την πρώτη στιγμή, τότε θα πάψεις πια να είσαι μόνη και θα καταλάβεις ότι άξιζε η αναμονή.

2. Είσαι η κοπέλα που απλά λατρεύει να είναι single

Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι ο ελεύθερος χρόνος που περνάει με τον εαυτό του, είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο. Μερικές κοπέλες δε, προτιμούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τον εαυτό τους από ότι οι υπόλοιποι. Είτε έχεις αποφασίσει ότι στην παρούσα φάση της ζωής σου θες να είσαι ελεύθερη κι ωραία και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα, είτε δε μπορείς να διαχειριστείς τη μονογαμία και θες να περνάς καλά με πολλούς, διαφορετικούς συντρόφους, όλα είναι θεμιτά.

3. Είσαι η κοπέλα που βάζει πάνω από όλα τις σπουδές/την καριέρα της

Έχεις στόχους και προς το παρόν είσαι απόλυτα αφοσιωμένη είτε στις σπουδές σου είτε στη δουλειά σου ώστε να καταφέρεις να ανελιχθείς όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να αποκτήσεις μία λαμπρή καριέρα. Όλο και περισσότερες γυναίκες αποκτούν μία τέτοια στάση ζωής, καθώς επικεντρώνονται στην καριέρα τους κι απομακρύνονται από την ιδέα μίας σοβαρής σχέσης που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε οικογένεια. Είναι επιλογή σου κι όπως κάθε επιλογή, έχει κι αυτή το τίμημά της. Θα φτάσεις ψηλά, αλλά θα είσαι μόνη. Καλό θα ήταν να υπάρχει μία μέση κατάσταση σε όλα.

4. Είσαι η κοπέλα που έχει πληγωθεί συναισθηματικά και δεν έχει άλλα να δώσει σε μία σχέση

Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν πληγωθεί συναισθηματικά κάποια στιγμή στο παρελθόν σε μία σχέση τους, είναι κι αυτοί που έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη να ερωτευτούν και να νιώσουν ξανά. Επένδυσες πολλά σε σχέσεις σου στο παρελθόν και καμία δεν είχε καλή κατάληξη, επομένως νιώθεις πως έχεις στερέψει από συναισθήματα. Έχεις ανάγκη να περάσεις χρόνο μόνη σου και να τα βρεις με τον εαυτό σου πριν δοκιμάσεις το εγχείρημα μίας νέας σχέσης. Όλα ξεπερνιούνται κάποια στιγμή, πίστεψέ με.

5. Είσαι η κοπέλα που όλοι θέλουν να κάνουν σχέση μαζί της

Συνδυάζεις ομορφιά και εξυπνάδα και μπράβο σου. Έχεις κάνει κάποιες εφήμερες σχέσεις (κυρίως ξεπέτες) γιατί γρήγορα τραβάς την προσοχή καινούριων «θυμάτων» κι επίσης δεν τα πας καλά με τις δεσμεύσεις. Δεν μπορείς να μείνεις σε μία σταθερή σχέση, καθώς ο σύντροφός σου δεν μπορεί να σε διαχειριστεί. Φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή θα σε χάσει οπότε γεμίζει με ανασφάλειες και ζήλια και φυσικά αυτά τα δύο είναι προάγγελοι ότι η σχέση δε θα κρατήσει για πολύ.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET