fbpx

Κάθονταν στο ίδιο θρανίο, έγραψαν 19 χιλιάδες και περνούν μαζί στην Ιατρική. Είχαν πρόγραμμα!


Τις ομορφότερες ιστορίες τις κάνουν τα σχολικά τα χρόνια, δε λένε; Να λοιπόν, που η φράση αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από αληθινή για δύο 18χρονους του Κολεγίου Ανατόλια.

Οι νεαροί, εκτός από συμμαθητές είναι και κολλητοί φίλοι, μιας και μοιράζονταν το ίδιο θρανίο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κι απ’ οτι φαίνεται, θα προχωρήσουν μαζί κι ως συμφοιτητές κι ενδεχομένως κι ως συνάδερφοι στο μέλλον. Κι αυτό, διότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα βρεθούν και οι δύο στην Ιατρική Σχολή, το τμήμα που αποτελούσε εξ’ αρχής τον μεγάλο τους στόχο.

Οι δύο μαθητές, ο Χρήστος Τσιρίκας κι ο Γεράσιμος Τερζόπουλος, μίλησαν στο Έθνος αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμών και της μεγάλης τους επιτυχίας. Εκεί όπου ξεκαθάρισαν οτι δεν υπάρχει «μυστική συνταγή επιτυχίας», ενώ οι στόχοι επιτυγχάνονται με «αυτοσυγκέντρωση, υπομονή, μεθοδικότητα, καλή προετοιμασία, προσήλωση αλλά και μεράκι».

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 19.000 μορίων και να συγκεντρώσει 19.096. Ένας βαθμός που του εξασφαλίζει την είσοδο στη σχολή που πάντοτε ονειρευόταν, την Ιατρική. Παρόλα αυτά βέβαια, δεν έχει καταλήξει ακόμα ποια είναι η ειδικότητα στην οποία θα στραφεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Ο ίδιος δηλώνει: «Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συστηματική μελέτη. Δεν τα άφησα την τελευταία στιγμή. Ούτε είχα κενά και ξεκίνησα ουσιαστικά την προετοιμασία από τη Β’ Λυκείου. Ήξερα τι με περίμενε πάρα πολύ καλά από την αντίστοιχη εμπειρία που είχα τα προηγούμενα χρόνια με την μεγαλύτερη αδερφή μου η οποία με προετοίμασε κατάλληλα».

Σήμερα πάντως, ο 18χρονος ξεκουράζεται ήδη στις παραλίες της Χαλκιδικής κι αποφορτίζεται από την πιο έντονη χρονιά της μέχρι τώρα ζωής του.

Σε μια παρόμοια κατάσταση, εντοπίζεται κι ο Γεράσιμος, ο οποίος εκτός από τις παραλίες της Χαλκιδικής, σχεδιάζει την επίσκεψή του στις Κυκλάδες. Μετά από 18.843 μόρια άλλωστε, το αξίζει αυτό το δώρο στον εαυτό του και με το παραπάνω!

«Αγχώθηκα μόλις είδα την άσκηση της Χημείας. Έκανα λάθος και μετά προσπάθησα να ρεφάρω στη Φυσική», δήλωσε ο 18χρονος μαθητής, προσθέτοντας ότι «μυστική συνταγή δεν υπάρχει. Ο καθένας έχει τη δική του. Σε κάθε περίπτωση όμως το συστηματικό διάβασμα από τα πρώτα χρόνια του Λυκείου δίνει ένα προβάδισμα στην επιτυχία».

Τελικά, κατάφερε να… ρεφάρει και να φτάσει σ’ έναν βαθμό που αν όλα πάνε καλά, θα του εξασφαλίσει επίσης την είσοδό του στην Ιατρική. Όσον αφορά του μαθητές που θα κληθούν να περάσουν από τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων στο μέλλον, ο Γεράσιμος έχει να τους μεταφέρει τα εξής: «Είναι στο χέρι τους να πετύχουν οι μαθητές. Αρκεί να έχουν όρεξη και να δείξουν ζήλο. Είχα πάντα στο μυαλό μου να κοιμάμαι νωρίς και να παραμένω κοινωνικοποιημένος. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Χρειάζεται μια ισορροπία στο πρόγραμμα».

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET