ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καθηγητές του ΟΠΑ σε παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020!

Άλλη μία διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Neopolis Team

18 Νοεμβρίου, 2021

Ξεφεύγοντας λίγο από τα προβλήματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια από την αρχή αυτής της περίεργης κι αλλιώτικης ακαδημαϊκής χρονιάς, ερχόμαστε στα καλά νέα των ημερών. Κι αυτά αφορούν μια σημαντική διάκριση Ελλήνων καθηγητών σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας διαθέτει τα καλύτερα «εργαλεία», αλλά επιμένει να υστερεί σε άλλους τομείς και να βάζει εμπόδια στον ίδιο της τον εαυτό.

Το ΟΠΑ λοιπόν είναι αυτό που μπορεί να καυχιέται για τους 15 επιστήμονές του, οι οποίοι κατέκτησαν μια θέση στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020. Όπως αναφέρει το παρακάτω δελτίο τύπου του Ιδρύματος, η συγκεκριμένη κατάταξη είναι αποτέλεσμα της έρευνας ‘Updated science-wide author databases of standardized citation indicators’ 2020, που δημοσιεύτηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει το πανεπιστήμιο:

«Παγκόσμια αναγνώριση για 15 επιστήμονες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μία ακόμα μεγάλη αναγνώριση για το επιστημονικό δυναμικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πολλές Καθηγήτριες και Καθηγητές του συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως.

Η αξιολόγηση προέκυψε από την έρευνα «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020,  που δημοσιεύτηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής και αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού τους έργου για το 2020.

Η μελέτη βασίστηκε στις αναφορές σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υπο-πεδίων και αξιολογήθηκαν 190.063 ερευνητές.

Οι 11 ερευνητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2020 είναι: Καρλής Δημήτριος, Τίτσιας Μιχαήλ, Σπινέλλης Διομήδης, Σκαρμέας Διονύσιος, Βακόλα Μαρία, Ταραντίλης Χρήστος, Ντζούφρας Ιωάννης, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Φωτίου Νίκος, και Σύρης Βασίλειος.

Στη λίστα επίσης με τους 186.177 κορυφαίους ερευνητές που αξιολογήθηκαν με βάσει το σύνολο του ερευνητικού τους έργου έως και το 2020 το ΟΠΑ έχει 12 μέλη ΔΕΠ: Σπινέλλης Διομήδης, Καρλής Δημήτριος, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Ταραντίλης Χρήστος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Καβουσανός Μανώλης, Τίτσιας Μιχαήλ, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Σύρης Βασίλειος, Τουμπής Σταύρος, Καλογεράκη Βάνα, και Πολύζος Γεώργιος. 

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Οι σημαντικές μας διακρίσεις, και η εστίαση της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εξωστρέφεια και στην διεθνοποίηση, υποστηρίζονται από τις υψηλές  δυνατότητες των επιστημόνων μας και το σημαντικό ερευνητικό έργο που παραγάγουμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη σημαντική συνεισφορά τους στην έρευνα και στη δημιουργία πρωτότυπης επιστημονικής γνώσης».

 Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET