ΕΛΛΑΔΑ

Καιρού επιτρέποντος, απόψε και αύριο το βράδυ, θα θαυμάσουμε τις Ωριωνίδες στον ουρανό!

Βρείτε το καλύτερο σημείο και αράξτε.

Neopolis Team

20 Οκτωβρίου, 2020

Η σημερινή μέρα, η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί την καταλληλότερη για παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού. Όχι τουλάχιστον με τα έως τώρα σημάδια της. Ας μην απογοητευόμαστε ακόμα όμως, γιατί μέχρι το βράδυ η αλλαγή που θέλουμε μπορεί εύκολα να έρθει και να καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε την κορύφωση των Ωριωνίδων! Think positive. 🤞

Καιρού επιτρέποντος λοιπόν, προτείνουμε άραγμα σε κάποιο ψηλό σημείο, καθώς απόψε και αύριο τα πεφταστέρια του φθινοπώρου θα δώσουν την καλύτερή τους παράσταση στο νυχτερινό ουρανό.

Οι Ωριωνίδες εμφανίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, και αποτελούν μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων. Το όνομά τους το πήραν από τον αστερισμό Ωρίωνα από τον οποίο και προέρχονται, ενώ δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ, με δεκάδες μετέωρα – συνήθως γύρω στα 20 την ώρα – να εισέρχονται και να καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα (έως 67 χιλιομέτρα το δευτερόλεπτο), αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την Ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή.

Κι ας έχετε αύριο νωρίς το πρωί μάθημα, χαλάλι. Τέτοιο θέαμα εμφανίζεται μια φορά το χρόνο. 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Top πελάτες στα ZARA οι Έλληνες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ταυτότητες: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού – Τι πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία!

TECH NEWS

Πέντε λειτουργίες του iPhone που αγνοούσες μέχρι σήμερα!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET