ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Σε… χιονοδρομικό κέντρο μετατράπηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Όπως καταγγέλουν οι φοιτητές αναγκάζονται να διασχίσουν το χιόνι για να φτάσουν στα αμφιθέατρα τα οποία δεν έχουν θέρμανση.

Neopolis Team

10 Μαρτίου, 2022

Εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε γλιτώσει απ’ τα παρατράγουδα μιας κακοκαιρίας αντίστοιχης της «Ελπίδας» (Μάρτης μήνας λέγαμε, μπήκε η άνοιξη), σκάει ο «Φίλιππος» για να ρίξει εντυπωσιακή αυλαία στο χειμώνα.

Υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να απολαμβάναμε το χιόνι, αλλά η πρόσφατη εμπειρία μας μας έχει δημιουργήσει τραύματα. Παρότι οι προειδοποιήσεις των ειδικών για επιδείνωση του καιρού γίνονται μέρες τώρα και αυτή τη φορά δεν υπάρχει η δικαιολογία της καθυστερημένης ενημέρωσης, τα μέτρα για αποφυγή προβλημάτων εξακολουθούν να μην υπάρχουν ή να είναι ανεπαρκή.

Η ένταση της νέας κακοκαιρίας δεν είναι ίδια με την προηγούμενη φορά, με τα πανεπιστήμια της Αττικής να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο στα πιο βόρεια της χώρας, όπως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, οι φοιτητές βιώνουν ένα deja vu για το οποίο δεν τους ζηλεύουμε…

Από το πρωί κιόλας, η κατάσταση έδειχνε ότι δε θα πάρει καλή τροπή, αφού όπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ, τα λεωφορεία που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο κολλούσαν και γλιστρούσαν στο χιόνι, εξαιτίας της έλλειψης εκχιονιστικών και αλατιού στο οδόστρωμα. Παράλληλα, εντός του πανεπιστημιακού συγκροτήματος οι φοιτητές αναγκάζονται να διασχίσουν το χιόνι για να φτάσουν μέχρι τα αμφιθέατρα, στα οποία έπρεπε να υποστούν το… πολικό ψύχος για το οποίο φημίζονται τελευταία (1, 2). 

Ορισμένες σχολές βρίσκουν τη λύση στην ακύρωση των μαθημάτων, η οποία εκτός των άλλων γίνεται τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Οι φοιτητές δηλαδή έχουν προλάβει να περάσουν το λούκι της διαδρομής, για να μάθουν εν τέλει πως όλη αυτή η ταλαιπωρία πήγε τσάμπα. 

Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ λοιπόν, απαιτούν:

«Εδώ και τώρα, με ευθύνη της Πρυτανείας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Εδώ και τώρα να καθαριστούν οι δρόμοι και οι χώροι του Πανεπιστημίου με χρήση εκχιονιστικών, ρίψη αλατιού και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Να διασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μεταφορά των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο.

Να εξασφαλιστεί επαρκής θέρμανση σε όλες τις αίθουσες και λοιπούς χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης θέρμανση και ζεστό νερό για τις Εστίες.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν την προστασία των αδέσποτων σκυλιών από τον παγετό.

Να μη χαθεί κανένα μάθημα λόγω κακοκαιρίας ή έλλειψης μέτρων.»

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εσωτερικό Erasmus: Ξεκινούν οι αιτήσεις των φοιτητών για «μετακίνηση» σε άλλο Τμήμα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET