Το πήρες, το σήκωσες, το γιόρτασες! Και μετά το πτυχίο, τι;


Έρχεται η πολυπόθητη στιγμή που παίρνεις το πτυχίο σου. Πανηγυρίζεις, χαίρεσαι, πίνεις και αισθάνεσαι ο βασιλιάς του κόσμου (και πώς να μην αισθάνεσαι άλλωστε;!). Μετά από μία εβδομάδα εορτασμών κι ένα μήνα ξεκούρασης, αρχίζεις να το συνειδητοποιείς. Να το, να το! Αρχίζεις να φρικάρεις. Έχεις μεν κρατήσει τη φοιτητική σου κάρτα (χαχα, εκπτώσεις!), αλλά φοιτητής... δεν είσαι πια! Και τώρα;

Είτε διαλέγεις το μεταπτυχιακό σου είτε ψάχνεις για δουλειά, το σίγουρο είναι ένα... η πλειονότητα από εμάς δεν ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται! Το τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον, πού θέλουμε να ζήσουμε, τι αξίζει να θυσιάσουμε και τι όχι, αποτελούν μυστήριο! Και άντε να πειραματιστείς, να το μετανιώσεις, να αναθεωρήσεις, να προσπαθήσεις ξανά, να στραφείς σε κάτι άλλο. Ό,τι και να προκύψει, αυτή η περίοδος είναι από τις πιο συναρπαστικές της ζωής μας και υπάρχουν λόγοι!

#1 Ξεκινάς από το μηδέν.

Τι εννοείς αυτό είναι αρνητικό; Είναι η περίοδος που δεν έχεις τίποτα να χάσεις!

#2 Κάνεις λάθη απλά γιατί μπορείς.

Δεν μπορεί να σου πει κανείς τίποτα ούτε για την αλλαγή της πορείας που επιδιώκεις στην καριέρα σου ούτε για τους λάθους χειρισμούς σου! Είσαι μόνο 23, δικαιολογείσαι! Για την ακρίβεια, δικαιολογούνται τα πάντα με ελάχιστες εξαιρέσεις!

#3 Έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου να διορθώσεις τα λάθη σου.

Είτε μετάνιωσες για την πορεία που πήρες, είτε έχασες χρήματα στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, ξέρεις πως έχεις άπλετο χρόνο μπροστά σου για να ξεκινήσεις από την αρχή ! Σταματάς, παίρνεις φόρα και αρχίζεις πάλι! Τα χρήματα επίσης ξαναγίνονται! Είπαμε, είμαστε νέοι ακόμα, αλίμονο!

#4 Επενδύεις στον εαυτό σου χωρίς άλλες ευθύνες.

Είσαι εσύ και είσαι για εσένα! Δεν έχεις να λάβεις υπόψη σου ούτε παιδιά ούτε σκυλιά ούτε γατιά (η πλειονότητα από εμάς τουλάχιστον!). Το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι οι γονείς σου που όσο να 'ναι, σε στηρίζουν όσο μπορούν! Είπαμε, επενδύσεις είναι αυτές και τώρα είναι η στιγμή να ποντάρεις όλο το είναι σου στον εαυτό σου!

#5 Πετάς στα σύννεφα και το χαίρεσαι.

Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα και θέλεις να τα καταφέρεις! Γιατί να μην είσαι εσύ αυτός που θα πάρει τη θέση στο μεταπτυχιακό; Γιατί να μην γίνεις εσύ ο CEO της εταιρείας που τόσο θαυμάζεις; Γιατί να μν γίνεις η νέα Taylor Swift; Τι εννοείς πετάω στα σύννεφα; Έχεις ταλέντο; Το πιστεύεις; Το 'χεις! Και άρα το προσπαθείς όσο μπορείς! Και όσο τολμάς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές σου! Τόσο απλά!

Μήπως τελικά, η περίοδος αυτή είναι πολύ καλύτερη από όσο θέλουμε να πιστεύουμε και μήπως το μόνο εμπόδιο είναι oι ανασφάλειες μας; Ό,τι ηλικία και να φτάσουμε, οι ανασφάλειες θα υπάρχουν! Τώρα όμως, είναι η στιγμή να παίξουμε με τις πιθανότητες, να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία, να ζήσουμε κάθε εμπειρία και να γελάσουμε με τις όποιες αποτυχίες μας (ε, μετά θα μάθουμε και από αυτές)!

 

Θα σου τραβήξουν την προσοχή:Guest Author