ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Μειωμένες οι πωλήσεις για το iPhone X το 2018, αλλά η Apple δεν εκθρονίζεται εύκολα!

Το  iPhone X, η ναυαρχίδα της Apple όπως πολλοί το αποκαλούν, ίσως τελικά να μην φέρει τις αναμενόμενες πωλήσεις για το α’ τρίμηνο της νέας χρονιάς όπως προβλέπουν οι αναλυτές. Οι πρώτες ενδείξεις για το iPhone X ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, αφού επιτέλους η Apple κυκλοφόρησε στην αγορά μία συσκευή διαφορετική με τις προηγούμενες […]

Neopolis Team

28 Δεκεμβρίου, 2017

Το  iPhone X, η ναυαρχίδα της Apple όπως πολλοί το αποκαλούν, ίσως τελικά να μην φέρει τις αναμενόμενες πωλήσεις για το α’ τρίμηνο της νέας χρονιάς όπως προβλέπουν οι αναλυτές.

Οι πρώτες ενδείξεις για το iPhone X ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, αφού επιτέλους η Apple κυκλοφόρησε στην αγορά μία συσκευή διαφορετική με τις προηγούμενες της. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι το iPhone 8 έχει ελάχιστες διαφορές από το iPhone 7, κάτι που έκανε τους φανατικούς θαυμαστές της καλιφορνέζικης εταιρίας να πάνε κατ’ευθείαν προς το iPhone X.

Ωστόσο, παρ’όλο που οι πρώτες παραγγελίες έφεραν ικανοποίηση, φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός άρχισε να “ξεφουσκώνει” μιας και οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι νέες παραγγελίες για το 2018 θα είναι κατά 10 εκατ. κομμάτια λιγότερες από αυτές που υπολόγιζαν, δηλαδή 35 εκατ. κομμάτια. Αριθμός ωστόσο εντυπωσιακός.

Αιτίες για αυτή τη μείωση αποτέλεσαν η τιμή του iPhone X αλλά και η έλλειψη καινοτομίας συγκριτικά με αυτά που περίμεναν οι καταναλωτές. Και σε μία περίοδο που ο ανταγωνισμός καλπάζει από τη Samsung και τη κινέζικη Huawei, είναι αναμενόμενο ακόμα και οι φανατικοί θαυμαστές της Apple να περιμένουν περισσότερα.

Όλα τα παραπάνω όμως είναι να ‘χάμε να λέγαμε, αφού η Apple κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων. Η εταιρεία πούλησε το τελευταίο τρίμηνο 90 εκατ. συσκευές iPhone (ανεξαρτήτως σειράς) αφήνοντας πολύ πίσω τον ανταγωνισμό της.

Μπορεί βέβαια η Apple να κερδίζει ακόμα έδαφος και να έχει πιστούς θαυμαστές, αν όμως οι επόμενες συσκευές είναι ακριβότερες και χωρίς ουσιαστικές αλλαγές από τις προηγούμενες, τότε μάλλον θα τα βρει σκούρα τα επόμενα χρόνια.

 

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΕΙ: 1 στους 5 φοιτητές παίρνει πτυχίο στην ώρα του με τους μισούς να μην αποφοιτούν καν!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 17 Γεωπονικές Σχολές – Στους δρόμους οι φοιτητές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET