fbpx

Με αφορμή την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, θυμηθήκαμε τις καλύτερες στιγμές της στην TV!


Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στις 9 Φεβρουαρίου, οπότε και είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε όλα εκείνα τα όμορφα ελληνικά που μας χάρισαν ορισμένα πρόσωπα κατά καιρούς. Ελληνικά τα οποία στην αρχή δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε τι σημαίνουν, ή τι ήθελε να πει ο ποιητής με αυτά και γενικότερα αναρωτηθήκαμε αν όντως υπάρχουν.

Τ’ ακούγαμε και λέγαμε δεν πιάνουμε τη νοηματική καλύτερα, κρίμα να σκοτώνουμε έτσι το πιο χρήσιμο μέσο επικοινωνίας που μας έχει δοθεί… Αλλά δε βαριέσαι, τουλάχιστον μας πρόσφεραν λίγο γέλιο, αλλά και κλάματα στους πιο σοβαροφανείς, που δε σηκώνουν πολλά πολλά για την πιο όμορφη, αρχαία γλώσσα του κόσμου, από την οποία εμπνεύστηκαν όλες οι υπόλοιπες!

Πάνω-κάτω μπορείς να φανταστείς ποιους περιλαμβάνει η λίστα. Παράπονο δεν έχουμε, η τηλεόραση ανέδειξε την ικανότητα στο λέγειν αρκετών ατόμων, οπότε έχουμε κι εμείς υλικό να χαρούμε:

1. Μέγκι Ντρίο (GNTM)

Σε ποιο ουράνιο και τόξο δηλαδή να υπάρχει λίστα τέτοιου περιεχομένου και την πρωτιά να μην την απολαμβάνει η Μέγκι;! Το άτομο ουσιαστικά που ενέπνευσε το συγκεκριμένο άρθρο. Τόσα μαργαριτάρια μας χάρισε, της αξίζει και με το παραπάνω. Βέβαια, το δύσκολο με την περίπτωσή της είναι το γεγονός πως επειδή ακριβώς δεν επαναπαυόταν καθόλου, δεν έδειχνε κανέναν οίκτο στη γλώσσα ρε παιδί μου, μαζεύτηκε μπόλικο πράμα και άντε τώρα να διαλέξεις… Δεν πειράζει όμως, μπορείς να χαρείς ό,τι έχει ξεστομίσει στο παρακάτω βίντεο. (Λίγο ακόμη να έμενε στο παιχνίδι και το υλικό θα έφτανε για ολόκληρη ταινία.)

2. Εύη Ιωαννίδου (GNTM)

Ή που η πολλή παρέα με την παραπάνω της προκάλεσε μια ανακατωσούρα στο μυαλό και ξέχασε κι αυτά που ήξερε, ή που τελικά καταρρίπτονται οι νόμοι της φυσικής και καταλήγουμε στο ότι τα ομώνυμα έλκονται. Πάντως κάτι «τροχοπέδια» και «είμαστε καλοί αντιμέτωποι» βγήκαν από το στόμα της Εύης κάνοντας περήφανη τη φιλενάδα της.

(4:06)

3. Αθηνά Χρυσαντίδου (Power of Love Ι)

Κοντραρίζεται άσχημα με το #1 της λίστας, αλλά επειδή η Μέγκι ήρθε λίγο αργότερα, που σημαίνει πως την απολαύσαμε πιο πρόσφατα, κερδίζει την πρωτιά. Ωστόσο, αξίζει ένα μεγάλο shoutout και η παίχτρια του κοινωνικού πειράματος Power of Love, γιατί χάρη και στη θεατρικότητα και το στόμφο που χαρακτήριζε την ομιλία της, πήγε σε άλλο επίπεδο τη λανθασμένη χρήση των ελληνικών.

5. Μένιος Φουρθιώτης

Δεν ξέρω αν κατάφερε ποτέ το 1 ή τα 3 εκατομμύρια τηλεθεατών του Φουρθιώτη να βγάλει κάποιο νόημα από τα λεγόμενα του πολύ αγαπητού στο κοινό παρουσιαστή, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του. Πάντως εμείς μια ματιά που ρίξαμε στα παρακάτω βιντεάκια (γιατί βλέπεις δε συμπεριλαμβανόμασταν στον τεράστιο αριθμό των πιστών του τηλεθεατών), μια σύνταξη δεν πετύχαμε. Δεν το κατέχει και πολύ θα λέγαμε .

6. Ρένια (Power of Love II)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο ριάλιτι-κοινωνικό πείραμα δέχεται μόνο σπουδαγμένα πειραματόζωα άτομα, εξού και το υψηλό επίπεδο που επικρατεί. Μυαλωμένα παιδιά, όπως η Ρένια, που δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά της ούτε βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε. Με λίγα λόγια είναι προφυλακτική κοπέλα.

7. Τάνια Κοφινιώτη (My Style Rocks)

«Το Λουτράκι ανήκει αντικειμενικά στο νομό Πελοποννήσου». Υποκειμενικά μπορείς να το εντάξεις και στο νομό Στερεάς Ελλάδας, Θράκης, Μακεδονίας, όπου τραβάει η ψυχή σου με λίγα λόγια.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω με τι κοπανάς πιο δυνατά το κεφάλι σου στον τοίχο: με τα κενά που έχει στη γεωγραφία ή με τα λεξικά που δεν άνοιξε ποτέ της; Διαλέγεις και παίρνεις.

(1:20)

8. Τάκης Τσουκαλάς

Θα πει κανείς ότι φταίει το πάθος του για την ομάδα του, που δεν μπορεί να εκφραστεί σωστά. Όπως και να ‘χει όμως, τα λάθη είναι λάθη. Και έχει πολλά από αυτά, οπότε δε γινόταν να μην μπει στη λίστα. Μην ξεχάσουμε να στείλουμε και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον συνάδελφό/συμπαρουσιαστή του, για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει για να βρει το πραγματικό νόημα πίσω από κάθε του κουβέντα (που είναι χίλιες λέξεις).

Bonus: Αθηνά Χρυσαντίδου

Μπορεί να της χαρίσαμε μια θέση στην παραπάνω λίστα, αλλά για να είμαστε και δίκαιοι πρέπει να παραδεχτούμε πως το παρακάτω απόσπασμα του πιο τρυφερού, ποιητικού λόγου που έχει ακουστεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση μας έδωσε μια σπίθα ελπίδας πως ίσως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET