ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Εσύ ήξερες ότι πρέπει να πίνεις την ζεστή σοκολάτα σε πορτοκαλί κούπα;

Σίγουρα ο συσχετισμός της ζεστής σοκολάτας με την πορτοκαλί κούπα σου φάνηκε πολύ περίεργος, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων της Βαλένθια και της Οξφόρδης, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό ή το ρόφημα έχει σχέση με την αίσθηση της γεύσης. Για παράδειγμα, αν θες να τρως λιγότερο τότε πρέπει να επιλέξεις ένα μπλε πιάτο […]

Neopolis Team

24 Οκτωβρίου, 2016

Σίγουρα ο συσχετισμός της ζεστής σοκολάτας με την πορτοκαλί κούπα σου φάνηκε πολύ περίεργος, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων της Βαλένθια και της Οξφόρδης, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό ή το ρόφημα έχει σχέση με την αίσθηση της γεύσης. Για παράδειγμα, αν θες να τρως λιγότερο τότε πρέπει να επιλέξεις ένα μπλε πιάτο εξαιτίας της αντίθεσης του χρώματος με το φαγητό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άτομα, τα οποία δοκίμασαν ζεστά ροφήματα σε τέσσερα διαφορετικά χρωματιστά ποτήρια, από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αυτόματης πώλησης. Στη συνέχεια, έπρεπε να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 10 την απόλαυση, τη γεύση, το άρωμα και τη γλυκύτητα της σοκολάτας.

Τα αποτελέσματα της βαθμολογίας έδειξαν ότι η σοκολάτα που σερβίρεται σε πορτοκαλί ποτήρι είναι καλύτερη, ενώ σε λευκό χειρότερη.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας: «Το χρώμα του δοχείου όπου σερβίρονται τα τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει ορισμένα χαρακτηριστικά τους, όπως η γεύση και το άρωμα».

Πηγή: Thatslife.gr

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Το ανανεωμένο cashier του Neon54 Casino διευκολύνει τις πληρωμές στην Ελλάδα το 2023

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η καμπάνια των adidas Originals αφιερωμένη στους δημιουργικούς πρωτοπόρους των τελευταίων 50 ετών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET