fbpx

5 είδη φοιτήτριας που κάθε κοπέλα θέλει να γίνει, αλλά δεν τα καταφέρνει ποτέ!


[cover]

Όταν μιλάμε για φοιτητική ζωή, το μυαλό μας πάει αυτομάτως στο άραγμα, τις κραιπάλες και τον ύπνο, αλλά αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Το γνωστό σε όλους «τα φοιτητικά χρόνια είναι και τα καλύτερα» δε θα πρεπε να συμβαδίζει και τόσο με την πραγματικότητα. Γιατί όταν μιλάμε για τα… καλύτερα μας χρόνια, προφανώς δεν υπολογίζουμε άγχη, υποχρεώσεις και έγνοιες. Κι από πού κι ως πού δεν έχει άγχη, υποχρεώσεις και έγνοιες ένας φοιτητής;

Καλοί και οι καφέδες, τα ξενύχτια και τα πάρτι, αλλά υπάρχουν επίσης το διάβασμα, οι διορίες και οι εξεταστικές, αν θες να πάρεις το πτυχίο σου στην ώρα του κι όχι να είσαι αιώνια φοιτήτρια βέβαια. Κάθε κοπέλα στην προσπάθειά της να γίνει το πρότυπο φοιτήτριας, βάζει κάποια στοιχήματα με τον εαυτό της και προσπαθεί να γίνει πιο συνεπής και συγκεντρωμένη στις σπουδές της. Κάποιες φορές πετυχαίνει το εγχείρημα, κάποιες άλλες όχι. Το μόνο σίγουρο με όλη αυτή την προσπάθεια είναι ότι είναι ξεκαρδιστική. Για όσους τη βλέπουν απέξω τουλάχιστον.

Αυτά είναι τα είδη φοιτήτριας που κάθε κοπέλα λέει ότι θα γίνει, αλλά δεν τα καταφέρνει ποτέ:

#1 Αυτή που θα ξυπνάει νωρίς για να πηγαίνει στα πρωινά μαθήματα

Μα είναι δυνατόν να σου βάζουν διάλεξη στις 8 το πρωί; Σ’ εσένα που δεν κοιμάσαι πριν τα μεσάνυχτα ή πολύ απλά δεν είσαι πρωινός τύπος, για να σηκώνεσαι με τις κότες; Α πα πα. Δεν υπάρχει χειρότερη αγγαρεία, από το να ξυπνήσεις πουρνό – πουρνό για να πας στη σχολή. Η λύση σ’ αυτό; Πολύ απλά δεν το κάνεις! Όλο ορκίζεσαι στον εαυτό σου και στους δικούς σου ότι θα αλλάξεις ρότα, αλλά το κρεβάτι σου γελάει γιατί το κρεβάτι σου ξέρει.

#2 Αυτή που θα κρατάει ανελλιπώς σημειώσεις

Είναι τέτοια η αγάπη σου για τη σχολή, που τις περισσότερες φορές δεν παίρνεις ούτε τετράδιο μαζί σου στις διαλέξεις. Εντάξει μωρέ, όλο και κάποιος θα έχει να σου δανείσει ένα στυλό κι ένα κομμάτι χαρτί, για να σημειώσεις όσα λέει ο καθηγητής. Φυσικά, ούτε αυτό το κάνεις εν τέλει, γιατί εκεί που θα έπρεπε να γράφεις, εσύ ζωγραφίζεις καρδούλες και λουλουδάκια στο χαρτί. Έχει βαρεθεί ο εαυτός σου να ακούει ότι θα γίνεις πιο επιμελής και υπεύθυνη, από την στιγμή που όλοι μας ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Όχι στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον.

#3 Αυτή που θα κάνει τις εργασίες της στην ώρα τους

Και δε θα τις παραδίδει με καθυστέρηση εβδομάδων, γεγονός που συμβαίνει πάντα. Αν δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πείσεις τον εαυτό σου, ίσως τα παρακάτω να το κάνουν. Δεν υπάρχει χειρότερο για την εικόνα σου από το να μην μπορείς να φανείς αξιόπιστη απέναντι στους καθηγητές σου. Όταν αναλαμβάνεις μία εργασία και παίρνεις ένα χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να είσαι συνεπής. Αν ξέρεις ότι πρέπει να παραδώσεις την εργασία την τάδε μέρα, τότε να στρώσεις τον κώλο σου, να το καταφέρεις. Αλλιώς, δίνεις πολύ κακή εντύπωση στον καθηγητή κι ο βαθμός όλο και θα μειώνεται.

#4 Αυτή που θα γραφτεί στο γυμναστήριο και όντως θα πηγαίνει

Υπάρχει κάποια φοιτήτρια που δε θέλει να γίνει fit και η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της; Από το «θέλει» μέχρι στην πράξη όμως, είναι μεγάλη η προσπάθεια. Έτσι κι εγώ, στο 3ο έτος αποφάσισα να γραφτώ στο γυμναστήριο κι από τότε, πρέπει να πήγα συνολικά 4 φορές και μετά δεν ξαναπάτησα. Ακόμα τα κλαίω τα λεφτάκια μου. Αν λοιπόν, πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις διαδρόμους και ελλειπτικά, προτίμησε για αρχή μια μηνιαία συνδρομή και άπαξ και το πάρεις σοβαρά, πράγματι να πηγαίνεις!

#5 Αυτή που δε θα παίρνει σε όλα τα μαθήματα 5, μόνο και μόνο για να περάσει

Κάθε φορά λες θα πάω για μεγάλους βαθμούς σ’ αυτην την εξεταστική και κάθε φορά καταλήγεις να διαβάζεις τόσο όσο, ώστε να πάρεις ένα τίμιο 5αράκι και να ξεμπερδεύεις. Ως πότε όμως; Υπάρχει κι ένας μέσος όρος που πρέπει να σκεφτείς, γιατί ποιος ο λόγος να πάρεις πτυχίο, αλλά να το πάρεις με 5; Καλύτερα να μην την τελείωνες ποτέ τη σχολή. Η λογική του 5 είναι ελάχιστα συμφέρουσα για σένα και το μέλλον σου, μιας και κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο δε θα σε δεχτεί για μεταπτυχιακό με ένα χαμηλό μέσο όρο.

Δύσκολα να μπουν σε εφαρμογή τα παραπάνω, αλλά σιγά σιγά, ίσως καταφέρεις να κάνεις μερικά βήματα προς τη μεγάλη αλλαγή. Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι ο μόνος που βγαίνει χαμένος από την τεμπελιά, τις αναβολές και την αδιαφορία, είσαι εσύ!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET