ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 λόγοι που ένας 20χρονος δεν πρέπει να συγκατοικήσει (ακόμα) με τη σχέση του!

Γράφει η Έφη Αλικάκου Αγαπιέστε! Δεν κάνετε ο ένας χωρίς τον άλλο! Σαν δύο σταγόνες βροχής, έτσι ταιριάζετε εσείς, που λέει και το άσμα και είσαι ένα βήμα πριν προτείνεις να μείνετε μαζί. Μήπως όμως να μην ενθουσιάζεσαι και να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις για ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα; Το να μετακομίσεις με το/τη […]

Default avatar

Guest Author

18 Απριλίου, 2016

Γράφει η Έφη Αλικάκου

Αγαπιέστε! Δεν κάνετε ο ένας χωρίς τον άλλο! Σαν δύο σταγόνες βροχής, έτσι ταιριάζετε εσείς, που λέει και το άσμα και είσαι ένα βήμα πριν προτείνεις να μείνετε μαζί. Μήπως όμως να μην ενθουσιάζεσαι και να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις για ένα τόσο ζωτικής σημασίας ζήτημα; Το να μετακομίσεις με το/τη σύντροφο σου σε κοινή στέγη είναι μεγάλο βήμα και προκειμένου να τα πάτε καλά κατά τη διάρκεια της συμβίωσης είναι απαραίτητο να έχετε κατανοήσει ορισμένες σημαντικές πτυχές, τόσο του χαρακτήρα σας όσο και της σχέσης σας.

Για του λόγου το αληθές, δες πόσα πράγματα μπορείς να κερδίσεις αν κάνεις υπομονή και επεξεργαστείς καλύτερα το σχέδιο της κοινής συμβίωσης με τη σχέση σου:

Θα καταλάβεις καλύτερα ποιος/ποια είσαι

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση, έχεις λιγότερο χρόνο για αυτογνωσία, αλλά και για να αποσαφηνίσεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, πολύ απλά γιατί ο/η σύντροφος σου γίνεται πολλές φορές το άλφα και το ωμέγα της καθημερινότητας σου και βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι εν μέρει φυσιολογικό, γιατί είσαι ερωτευμενάκι, όμως καλό θα ήταν να το ελέγξεις. Είσαι μοναδική προσωπικότητα και έχεις υποχρέωση να συντηρείς το «εγώ» σου. Σε περίπτωση συγκατοίκησης, φαντάσου πόσο πιο πίσω θα πάνε τα θέλω σου, με πόσες ιδιοτροπίες θα πρέπει να συμβιβαστείς και πόσο δυναμισμό θα νοσταλγήσεις… Απόλαυσε λίγο ακόμα τη μοναξιά, αξίζει!

Θα μάθεις να συγκεντρώνεσαι σε σημαντικότερα πράγματα

Από τη πρώτη μέρα της συγκατοίκησης θα αρχίσουν τα καυγαδάκια και οι μανούρες για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα, ποιος θα πάει να πληρώσει τους λογαριασμούς και φράσεις τύπου «Μου χρωστάς 10 ευρώ, πήγα σούπερ μάρκετ» θα γίνουν θλιβερή ρουτίνα. Προφανώς έχουν κι αυτά τη σημασία τους, αλλά πριν αναγκαστείτε να τα βιώσετε, υπάρχουν τόσα ακόμα που έχετε να μάθετε ο ένας για τον άλλο, πιο συναρπαστικά και πιο ουσιαστικά, εκτός του περιβάλλοντος της συγκατοίκησης. Μάθε να χειρίζεσαι τα συναισθήματα και την κυκλοθυμία σου, γνωριστείτε καλύτερα και μετά μπλέκεις με χρήματα και νοικοκυριό. Δεν σε πήραν δα και τα χρόνια…

Freedom, freedom!

Προς Θεού, δεν υπονοώ ότι αν μετακομίσεις μαζί του/της θα κλειστείς στους τέσσερις τοίχους και θα βγαίνεις κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Αλλά όπως και να το κάνουμε, όταν μένεις μόνος ή τέλοσπαντων χωρίς τη σχέση σου, το πρόγραμμα και η διαχείριση του χρόνου σού ανήκουν αποκλειστικά σε σένα κι ελάχιστες φορές καλείσαι να δίνεις λογαριασμό …πού, πώς και γιατί. Έκτος κι αν ανήκεις στην θλιβερή κατηγορία των συντρόφων που επικοινωνούν πρωί – μεσημέρι – βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να πουν τι έφαγαν, ποιον είδαν και πόσες φορές πήγαν τουαλέτα, οπότε εντάξει η συγκατοίκηση δεν θα σου κακοφανεί.

[scis id=”59″]

Θα έχεις την ευκαιρία να εξελιχθείς, χωρίς να ανησυχείς για εκείνον/εκείνη

Ο Νο 1 κανόνας όλων των σχέσεων, φιλικών και μη, είναι ένας: Ποτέ μην σταματάς να εξελίσσεσαι και να προσπαθείς να γίνεις μια καλύτερη «εκδοχή» του εαυτού σου. Αν μείνεις λίγο ακόμα μόνος/η, χωρίς το/τη σύντροφο σου θα έχεις όλη την ελευθερία να οριοθετήσεις τον τρόπο ζωής σου, να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητες, να αλλάξεις όποτε και όπως θες ό,τι δεν σου αρέσει. Στα πλαίσια της συγκατοίκησης αντιθέτως, θα πρέπει να ρωτάς για τα πάντα τη γνώμη του/της και να επιλέγεις δραστηριότητες που δεν θα ταράξουν τις ισορροπίες σας. Σου τη βάρεσε να παίξεις πιάνο για κανα δεκάωρο; Αν είσαι στο σπιτάκι σου, το κάνεις χωρίς να υπολογίζεις τίποτα και κανένα! Όταν μένετε μαζί όμως, είναι από δύσκολο έως …ακατόρθωτο.

Τα λεφτά δεν είναι θέμα

Στη σήμερον ημέρα όλοι ανησυχούν για το πώς θα κουμαντάρουν καλύτερα το πορτοφόλι και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Και δες πόσο άγχος και πόσα νεύρα έχουν! Αν αποφασίσεις να συμβιώσετε, το σίγουρο είναι ότι θα ξυπνάς και θα κοιμάσαι με αυτή την έγνοια. Θα περνάς από κόσκινο κάθε αγορά για το σπίτι γιατί φοβάσαι μήπως φανεί ακριβή, η οικονομία θα σου γίνει δεύτερη φύση και θα μπεις ίσως και στο μαγικό κλαμπ του κοινού ταμείου. Δεν είσαι καλύτερα τώρα που έχεις την ελευθερία να σπαταλάς χωρίς αύριο και να ξοδεύεις σε ό,τι σου κατέβει, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα;!

Θα συνεχίζει να σου λείπει

Αν μείνετε μαζί θα τον/την τρως στη μάπα κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Κοινώς δεν θα σου λείπει! Μην ακούς το στερεότυπο «όταν αγαπάς κάποιον πραγματικά, θες να τον βλέπεις συνέχεια». Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ακόμα και τα ψάρια κάποιες φορές βγάζουν το κεφαλάκι τους στην επιφάνεια. Εσύ δεν θα το βγάλεις, που στο κάτω κάτω σε τσαντίζει όταν αργεί ή όταν σε πρήζει για το τι φόρεσες;

Πάρε λοιπόν το χρόνο σου. Η οικογενειακή θαλπωρή μπορεί να περιμένει.

Αν πράγματι θες τόσο να φύγεις από τη φωλιά των γονιών σου και να ανεξαρτητοποιηθείς, μπορείς σε πρώτη φάση να μετακομίσεις σε δικό σου σπίτι ή να επιχειρήσεις να συγκατοικήσεις με κάποιον φίλο/η σου.

Έχεις χρόνια μπροστά σου για τις μεγάλες αποφάσεις…

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET