Έρευνες λένε

Δικαίωση | Η πίτσα μας κάνει πιο παραγωγικούς σε δουλειά και σχολή!

Ας το παραδεχτούμε, η πίτσα είναι παντός καιρού. Δεν έχει ώρα συγκεκριμένη για να παραγγείλεις να φας. Είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό παράλληλα. Είναι το φαγητό που σου προσφέρει απλόχερα μεν πολλές θερμίδες, αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση. Παράλληλα όμως με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή ψυχολογίας, Νταν Αριέλι, έχεις έναν […]

Δήμητρα Πραντάλου

14 Μαρτίου, 2018

Ας το παραδεχτούμε, η πίτσα είναι παντός καιρού. Δεν έχει ώρα συγκεκριμένη για να παραγγείλεις να φας. Είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό παράλληλα. Είναι το φαγητό που σου προσφέρει απλόχερα μεν πολλές θερμίδες, αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση. Παράλληλα όμως με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή ψυχολογίας, Νταν Αριέλι, έχεις έναν παραπάνω λόγο για να την χαίρεσαι χωρίς τύψεις…

Η έρευνα βασίστηκε σε μία ισραηλινή εταιρεία, όπου ο καθηγητής χώρισε σε τέσσερις ομάδες τους εργαζομένους, οι οποίοι έλαβαν την υπόσχεση συγκεκριμένης ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων τους.

Η πρώτη ομάδα εργαζομένων γνώριζε από πριν ότι θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα με εγκωμιαστικά σχόλια για την απόδοσή της, ενώ η δεύτερη ομάδα έλαβε την υπόσχεση για ένα μικρό –σε σύγκριση με τον μισθό– μπόνους περίπου 30 δολαρίων. Αντίστοιχα, η τρίτη ομάδα ως ανταμοιβή θα λάμβανε κουπόνια για δωρεάν πίτσα, ενώ η τέταρτη θα έπαιρνε μόνο την αγάπη τους, δηλαδή τίποτα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μελέτης, μετά από μία εβδομάδα εργασίας οι πιο αποδοτικοί φάνηκαν να είναι οι υπάλληλοι που θα έπαιρναν δωράκι την πίτσα, στους οποίους η παραγωγικότητα έφτασε το 6,7%. Η ομάδα που θα έπαιρνε τα κοπλιμέντα είχε παραγωγικότητα 6,6%, ενώ εκείνοι που θα έπαιρναν μπόνους 4,9%.

ΦΕΡΤΕ ΤΗ ΠΙΤΣΑ!!


Είναι ξεκάθαρο καταπώς φαίνεται ότι αν ένας εργαζόμενος ή ένας φοιτητής αντίστοιχα γνωρίζει πως θα πάρει ένα μπόνους, ειδικά πίτσα, λειτουργεί καλύτερα. Αν ένας καθηγητής βάλει φοιτητή να του γράψει εργασία με ανταμοιβή οκτώ κομμάτια με μπάρμπεκιου σος και κοτόπουλο, θα έβλεπε θεαματική προσπάθεια.

Όπως εξηγούν και οι ειδικοί, όλοι επιθυμούν να αναγνωρίζεται η προσπάθεια τους, όχι μόνο μέσω υλικών ανταμοιβών, αλλά και επαίνων.

Ένα μπράβο βρε αδερφέ να βγει απ’τη ψυχούλα τους έστω…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET