ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου η σημερινή, γιατί τις υπόλοιπες πετάμε από χαρά!

Blue Monday λέμε και κλαίμε.

Δήμητρα Πραντάλου

20 Ιανουαρίου, 2020

Αν ξυπνήσατε περίεργα, η ψυχολογία σας είναι στα τάρταρα και νιώθετε πως όλα είναι λάθος, τότε θέλουμε να σας πούμε πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Και για να σας προλάβουμε, δεν φταίει που διανύουμε περίοδο εξεταστικής. 

Βλέπετε, η σημερινή Δευτέρα θεωρείται από τους ψυχολόγους η πιο καταθλιπτική του χρόνου και εδώ και κάμποσα χρόνια έχει την ονομασία Blue Monday. Η θεωρία αυτή ανήκει στον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall, που το 2005 δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει και δημιούργησε μια μαθηματική εξίσωση για να βρει την ημέρα που είναι η πιο σκατένια χειρότερη του χρόνου.

Το αποτέλεσμα που πρόκυψε, απ΄τους υποθέτουμε σωστούς υπολογισμούς του, ήταν να ανακυρηχθει η τρίτη Δευτέρα του Ιαναουρίου για τους περισσότερους κατοίκους του δυτικού κόσμου, η πιο κατάθλα μέρα έβερ.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι είδους εξίσωση έφτιαξε, θα σας εξηγήσουμε αμέσως. Ο τύπος συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να ξαναέρθουν. Άρα έβαλε χρέη, στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που περασαν για να φτάσει στο συμπέρασμα της Blue Monday. 🤷🏻‍♀️

Στο μεταξύ, πιάστηκαν κι άλλοι επιστήμονες απ’το αποτέλεσμα της βαθιάς μελαγχολίας, με την βρετανίδα οικονομολόγο Jane Clark να επισημαίνει πως πολλοί καταναλωτές κατά τη διάρκεια των γιορτών αγοράζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους. Μιλήστε μας γι’αυτό.

Από την άλλη, η διατροφολόγος Alison Clark εξηγεί πως έχουμε μερική καταθλιψούλα από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεϊνης και είναι αυτά που μπορούν να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο. Θα μας πείτε, η κατανάλωσή τους γίνονται όλο τον χρόνο και θα συμφωνήσουμε, αλλά η Alison λέει πως τον Ιανουάριο πρέπει να τα αποφεύγουμε, μιας και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις και την σκληρή πραγματικότητα, μετά το καθισιό των Χριστουγέννων.

Με τα πολλά όμως, η πλειονότητα των επιστημόνων συμφωνεί πως ο μαθηματικός τύπος του κυρίου παραπάνω δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

Παρ΄όλα αυτά, πως νιώθετε εσείς σήμερα παιδιά;

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

WHAT’S UP: Ανανέωση υπολοίπου μόλις με 8€ και περισσότερα συνδυαστικά πακέτα ομιλίας και data!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια της Βίκος Cola είναι μια ωδή στο αυθεντικό και το αυθόρμητο!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House στήριξε το Σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» και τα παιδιά των ακριτικών περιοχών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET