fbpx

Η Napapijri χαράσσει το μέλλον της κυκλικής μόδας με το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο jacket!


Αναμφίβολα, ο πλανήτης περνάει μια κρίση, η οποία δεν πρόκειται να εξαλειφθεί με το χρόνο, αλλά απαιτεί πράξεις απ’ όλους μας σε διάφορες, καθημερινές πτυχές της ζωής. Πέρα από την κλιματική αλλαγή που έχει κινητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους, με πολλούς νέους να μπαίνουν μπροστά και να δηλώνουν πρόθυμοι κι αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν στον πλανήτη τον οποίο ζουν το μέλλον που του αξίζει, υπάρχει και το άλλο ζήτημα, που ονομάζεται πλαστικό.

Αυτό μπορεί να αποτελεί το μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, αποδείχθηκε όμως κι ο χειρότερος εχθρός της θαλάσσιας ζωής κυρίως. Σίγουρα έχει ακούσει για την ανακύκλωση πλαστικών, η οποία προωθείται πολύ δυνατά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί και να ξαναποκτήσει ζωή. Ναι, είναι ακόμη το γυαλί, το χαρτί και το αλουμίνιο που επιδέχονται δεύτερες ευκαιρίες. Ωστόσο, στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα ρούχα.

Ίσως να ακούς λιγότερο για την ανακύκλωση ρούχων, αλλά υπάρχει, είναι πραγματική και μπορεί να κάνει τη διαφορά εφόσον εφαρμοστεί. 

Η Napapijri πάντως, έκανε ένα σημαντικό βήμα και με αυτό άνοιξε νέους δρόμους στην κυκλική καινοτομία. Συνδυάζοντας κορυφαία τεχνολογία, πρωτοποριακό design και βιώσιμη παραγωγή, δημιούργησε το Skidoo Infinity, το 100% ανακυκλώσιμο jacket, φτιαγμένο από το ανακυκλωμένο υλικό ECONYL®.

Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης, δοκιμών και βελτιώσεων, το Skidoo Infinity είναι η τελευταία και πιο προηγμένη εκδοχή του iconic Skidoo jacket της Napapijri, το οποίο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1987. Η πρωτοποριακή του καινοτομία βασίζεται στη σύνθεσή του jacket από ένα μόνο υλικό. Το εσωτερικό και τα κοψίματα του Skidoo Infinity είναι φτιαγμένα από Nylon 6, ενώ η ύφανσή του είναι φτιαγμένη από ECONYL® Regenerated Nylon, ένα νήμα Nylon 6 υψηλής απόδοσης, ανακυκλωμένο από απορρίμματα, όπως δίχτυα ψαρέματος.

Η χρήση ενός υλικού επιτρέπει μια ευκολότερη διαδικασία ανακύκλωσης, όπου οι ίνες ανακυκλώνονται, χωρίς να χάνουν ποιότητα και κανένα από τα αρχικά χαρακτηριστικά τους (upcycle), το οποίο σημαίνει ότι το αναδημιουργημένο ECONYL® nylon μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά. Φτιάχνοντας το Skidoo Infinity από Nylon 6, η Napapijri δημιούργησε έναν ενάρετο κύκλο, όπου το jacket μπορεί να ανακυκλώνεται και να αναδημιουργείται στο διηνεκές.

Για να κλείσει τον κύκλο και να προσδώσει στην καινοτομία της πραγματικά κυκλικά χαρακτηριστικά, η Napapijri ανέπτυξε ένα μοναδικό, ψηφιακό πρόγραμμα επιστροφής.

Με την αγορά του Skidoo Infinity, οι καταναλωτές κάνουν μια online εγγραφή και έχουν την επιλογή να επιστρέψουν το jacket τους μετά από δύο χρόνια, για να μετατραπεί σε νέο νήμα και σε νέα προϊόντα.

Έτσι, το τέλος της ζωής του jacket, είναι μόνο μια νέα αρχή!

Η PETA UK, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση της Napapijri στα down-free ενδύματα, απένειμε στο Skidoo Infinity το βραβείο Best Down-Free Design 2019. Τα PETA MenswearFashionAwards βραβεύουν κάθε χρόνο τα brands και τις καινοτομίες που έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τα ζώα και τον πλανήτη μας. Στόχος τους είναι να φέρουν τα φιλικότερα προς τα ζώα αντρικά ρούχα στο προσκήνιο και να ανταμείψουν τις ηθικές επιλογές που κάνει ένας, όλο και μεγαλύτερος, αριθμός γνωστών brands, όπως η Napapijri, κατά την παραγωγή των ρούχων τους.

Το Skidoo Infinity είναι διαθέσιμο σε μπλε και μαύρη αντρική, καθώς και σε λευκή και μωβ γυναικεία έκδοση.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET