Είναι viral

Κάποιοι έφτιαξαν το ‘I Miss My Bar’ για να θυμηθούμε πώς είναι τα μπαράκια, τους το δίνουμε!

Τα Σαββατόβραδα μας από εδώ και πέρα!

Δαμιανός Σανταλίδης

27 Φεβρουαρίου, 2021

Bar… τι μου θύμισες τώρα;!

Με εξαίρεση το καλοκαιράκι που δεν είχαμε covid για κάποιο λόγο και κάναμε ένα διάλειμμα με ποτάρες by the sea, κλείσαμε σχεδόν ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησε η ιστορία με τις καραντίνες και τα μαγαζιά κατέβασαν ρολά.

Προσωπικά, έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία μου βραδινή έξοδος μέχρι τελικής πτώσεως – σίγουρα δεν ήταν το 2020 πάντως – και η αλήθεια είναι ότι με τρώει η περιέργεια να δω πώς θα είναι οι πρώτες μέρες της μεγάλης μας επιστροφής στα κλαμπάκια και τα μπαράκια. Να κόβω αντιδράσεις και να ‘μαι με μια κάμερα στο χέρι να απαθανατίζω τον κόσμο που στα 2 σφηνάκια κιόλας θα γίνεται ντίρλα. Κάτι σαν κοινωνικό πείραμα. 

Επειδή όμως δεν το βλέπω να έρχεται σύντομα (μακάρι να βγω ψεύτης), για καλή μας τύχη το project «I Miss My Bar» είναι γεγονός. Όχι, δεν πρόκειται για λίστα τραγουδιών για τα κορονοπάρτι ώστε να μη χρειάζεσαι DJ. Είναι καθαρά για σένα που σου έχει λείψει να πιεις το ποτάκι σου ένα Σαββατόβραδο ακούγοντας αυτή τη βαβούρα του μπαρ που όμως είναι τόσο ευχάριστη και χαλαρωτική στ’ αυτιά.

Μπαίνεις που λες στην πλατφόρμα κι εκεί θα βρεις 7 από τους πιο common ήχους που επικρατούν σ’ ένα bar, όπως: κόσμο να μιλάει, τον μπάρμαν να ετοιμάζει τα ποτά, δυνατές συζητήσεις από τις παρέες, τον ήχο της βροχής πάνω στο τζάμι ή του φελλού της σαμπάνιαςτους ήχους της νύχτας (όπως σκυλιά, τριζόνια, περιπολικά), καθώς και την ακουστική του δρόμου.

Για να τα ενεργοποιήσεις αυτά, έχεις στη διάθεσή σου ένα κουμπί play/pause δίπλα από την κάθε πηγή ήχου – φυσικά και μπορούν να παίζουν όλα μαζί ταυτόχρονα – καθώς επίσης έχεις τη δυνατότητα να καθορίσεις την ένταση του καθενός, για να διαμορφώσεις το τέλειο για σένα σκηνικό.

Κι επειδή έξοδος χωρίς μουσική = αποτυχία, έχεις δύο εναλλακτικές: Πρώτη και πιο ιδιαίτερη, η επιλογή τραγουδιών από τη λίστα του Maverick, το μπαρ από το Μεξικό που τρέχει αυτό το project έχοντας κάθε βδομάδα ανανεωμένο μουσικό υλικό μέσω Spotify, και δεύτερη επιλογή φυσικά, να κάνεις εσύ ο ίδιος τον Dj και να παίξεις τις δικές σου προτιμήσεις.

Επιλέγεις λίστα ή τραγούδι, το βάζεις στη διαπασών, ενεργοποιείς τη βαβούρα που θα σε κάνει να νιώσεις σαν τις παλιές καλές μέρες που έβγαινες για ποτάρες και είσαι πανέτοιμος. Φρόντισε να σβήσεις και τα φώτα μόνο, για να φτιάξεις κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Έως ότου, λοιπόν, ανοίξουν και πάλι τα κλαμπάκια και τα μπαράκια, το ‘I Miss My Bar’ θα σου κρατάει την καλύτερη συντροφιά τις έγκλειστες νύχτες που μας απομένουν.


Φωτογραφία από τον χρήστη Marcus Herzberg στο Pexels

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET