Κι όμως, η καλύτερη δασκάλα του κόσμου είναι Ελληνοκύπρια!


Η Άντρια Ζαφειράκου είναι Ελληνοκύπρια και πλέον η καλύτερα δασκάλα του κόσμου.

Η Άντρια κέρδισε το βραβείο  Global Teacher του Varkey Foundation, ως το «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο». Εκτός από την παραλαβή του βραβείου σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, η Άντρια πήρε και ένα χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίου.

Η βράβευση θεσπίστηκε το 2015, προκειμένου να αναδειχθεί περισσότερο το επάγγελμα του δασκάλου και να ενθαρρύνει φυσικά τους καλύτερους.

Φέτος λοιπόν ήταν η σειρά της Άντρια Ζαφειράκου να επιλεχθεί ως η καλύτερη δασκάλα του κόσμου, καθώς όχι μόνο έχει εξαιρετικές σχέσεις με τις οικογένειες των μαθητών, αλλά στην περιοχή της, ομιλούνται 130 διάλεκτοι με την ίδια να έχει μάθει να συννενοείται με όλους τους μαθητές της χρησιμοποιώντας φράσεις και χαιρετισμούς σε διαφορετικές γλώσσες.

Ξέρει λέξεις και φράσεις στα ταμίλ (Σρι Λάνκα), στα χίντι (Ινδία), στα  γκουτζαράτι (Ινδία) και σε πολλές άλλες διαλέκτους! Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πολλούς τους επισκέπτεται και στο σπίτι τους προκειμένου να ενισχύσει τους δεσμούς τους με το σχολείο.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Άντρια Ζαφειράκου δήλωσε: «Η κοινότητα που διδάσκω στο Μπρεντ, είναι πολύ διαφορετική και μια από τις πιο πολυπολιτισμικές του κόσμου. Δυστυχώς είναι μία κοινότητα στην οποία πολλοί μαθητές ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το καταπληκτικό είναι πως όσα προβλήματα και αν έχουν στα σπίτια τους, οτιδήποτε και αν τους λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, ξέρουν πως το σχολείο είναι δικό τους. Αν το σχολείο άνοιγε στις έξι το πρωί, ξέρω πως από τις 5 θα υπήρχε μια ουρά παιδιών απ’ ΄έξω που θα περίμεναν να μπουν. Είναι φαινόμενο».

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης της Άντρια Ζαφειράκου την Κυριακή στο Ντουμπάι, προβλήθηκε και βίντεο με την Τερέζα Μέι να δίνει στην Ελληνοκύπρια δασκάλα τα συγχαρητήριά της: «Έχετε επιδείξει τεράστια αφοσίωση και δημιουργικότητα στη δουλειά σας. Το να είσαι καλός δάσκαλος απαιτεί αντοχή, εφευρετικότητα και γενναιόδωρη καρδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζεστε καθημερινά με τους μαθητές σας. Οπότε, σας ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει και συνεχίζετε να κάνετε».

H ομιλία της Ζαφειράκου στην βράβευση της:

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET