ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Όχι, δεν είναι φάρσα | Η Eurovision έγινε …τμήμα σε Πανεπιστήμιο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το πανεπιστήμιο της Μάλτας, ανακοίνωσε την έναρξη νέου τμήματος σπουδών με τίτλο «Interpreting music culture, Multimodality, MTV and Eurovision», που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, στο επόμενο εξάμηνο. Ο διαγωνισμός της Eurovision αποτελεί μείζον ζήτημα απο το 1990, τόσο στον τομέα της διδασκαλίας, όσο και σε εκείνον της έρευνας. Αναλύονται τα φαινόμενα μαζικής επικοινωνίας που […]

Default avatar

Guest Author

19 Σεπτεμβρίου, 2016

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το πανεπιστήμιο της Μάλτας, ανακοίνωσε την έναρξη νέου τμήματος σπουδών με τίτλο «Interpreting music culture, Multimodality, MTV and Eurovision», που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, στο επόμενο εξάμηνο.

Ο διαγωνισμός της Eurovision αποτελεί μείζον ζήτημα απο το 1990, τόσο στον τομέα της διδασκαλίας, όσο και σε εκείνον της έρευνας. Αναλύονται τα φαινόμενα μαζικής επικοινωνίας που έρχονται στο φως μέσα από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γίνεται καταγραφή των μουσικών τάσεων της Γηραιάς Ηπείρου στο πέρασμα των χρόνων ενώ σημαντική προσοχή, δίνεται και στις νέες ευρωπαϊκές συμμαχίας που φαίνεται να αναπτύσσονται κάθε μία πενταετία περίπου.

sakis-rouvas

Το επίσημο site του διαγωνισμού παρουσίαζει στατιστικά στοιχεία που φανερώνουν ότι η Eurovision συνιστά τον μακροβιότερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό με τηλεοπτική κάλυψη μεγαλύτερη των 60 χρόνων. Συνεπώς, δεν είναι καθόλου παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει, γύρω από τον εν λόγω διαγωνισμό, άσχετα αν τα τελευταία χρόνια δέχεται δριμεία κριτική από διάφορες πλευρές.

Οι Ντανιέλ Νταγιάν και Έλιχου Κατζ, σε μία απο τις παλιότερες μελέτες με τίτλο της συγκεκριμένης βιομηχανίας, «Media Events» που δημοσιεύτηκε το 1992, υποστηρίζουν ότι ο μουσικός αυτός διαγωνισμός, αποτελεί ένα «διάλειμμα μαζικής επικοινωνίας», όπου οι τηλεθεατές νιώθουν οργανικό μέρος του τηλεοπτικού σόου, κάτι που τους καθιστά ιδιαίτερα πιστούς.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται για τα ελληνικά δεδομένα, ο τομέας της Eurovision προσελκύει όλο και περισσότερους ακαδημαϊκούς και φοιτητές, να τον μελετήσουν και να τον αναλύσουν σε βάθος. Ακριβώς εκεί βασίστηκε και το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, το οποίο εκτιμώντας το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι φοιτητές επέλεγαν εργασίες και διπλωματικές σχετικές με τον διαγωνισμό, και προχώρησε στη δημιουργία του εν λόγω τμήματος. Το πού θα καταλήξει αυτό; Θα το δούμε…

 

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET