ΕΛΛΑΔΑ

Η Έμμα χάρισε «φως» σε 10χρονο κοριτσάκι που έχασε την όρασή του σε ηλικία 2,5 ετών!

Έχασε τη δική της μάχη, αλλά φρόντισε να βοηθήσει τις μάχες συνανθρώπων της!

Neopolis Team

6 Δεκεμβρίου, 2022

Η Έμμα έφυγε σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά μέσα στην τραγικότητα του συμβάντος κατάφερε να μοιράσει φως. Η απώλεια για την οικογένειά της και τους ανθρώπους που τη γνώριζαν δε θα είναι ποτέ εύκολη, αλλά το γεγονός ότι χάρισε ζωή και ελπίδα σε άτομα που πιθανόν την είχαν χάσει, θα είναι πάντα μια παρηγοριά!

Κι εμείς απ’ την πλευρά μας, μέσα από αυτήν την πράξη της Έμμας, η οποία μάθαμε ότι ήταν επιθυμία της ίδιας όταν ήταν ακόμα ζωντανή, καταλάβαμε λίγο καλύτερα για τι άνθρωπο επρόκειτο.

Η 21χρονη έχασε δυστυχώς τη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο μετά την παράσυρση από αυτοκίνητο, αλλά ακόμα κι έτσι, φρόντισε να βοηθήσει τις μάχες άλλων συνανθρώπων της. Οι γονείς της έμειναν πιστοί στην επιθυμία της κόρης τους και προχώρησαν σε δωρεά οργάνων, που μέχρι στιγμής έχει βοηθήσει ήδη συμπολίτες σε ανάγκη. Μια 40χρονη έλαβε την καρδιά της Έμμας, ένας 64χρονος άντρας το ήπαρ της, μιας 50χρονη το νεφρό της, ενώ πιο πρόσφατα, ένα 10χρονο κοριτσάκι ανέκτησε το φως του χάρη σε αυτήν.

Χθες συγκεκριμένα, μεταμοσχεύθηκε ο ένας κερατοειδής της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με τον δεύτερο κερατοειδή να αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Η λήπτρια είναι ένα κοριτσάκι 10 ετών, που έχασε την όρασή του από το ένα μάτι σε ηλικία 2,5 ετών.

Ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε στις 12:00 το μεσημέρι ότι η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα. Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά. Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες.

Ο ίδιος καλεί ακόμα άλλες οικογένειες να παραδειγματιστούν από το μεγαλείο ψυχής των γονέων της 21χρονης, ώστε να αυξηθεί η προσφορά μοσχευμάτων.

Ο πατέρας της 21χρονης Έμμας από την πλευρά του, δήλωσε πως η αγάπη που έχει εισπράξει η κόρη του αυτό τον καιρό και το γεγονός ότι χάρισε ζωή σε συνανθρώπους της, είναι τα μόνα πράγματα που τον παρηγορούν.

«Δεν νομίζω ότι κάνω κάτι.Πιστεύω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Δύο πράγματα με  ανακουφίζουν.  Το ένα είναι αυτό και το άλλο είναι η αγάπη που έχει εισπράξει το παιδί μου…ένα καταπληκτικό παιδί ένα καταπληκτικό παιδί έτσι όπως σας το λέω και δεν το λέω εγώ επειδή είμαι ο μπαμπάς του όλος ο κόσμος το λέει. Όσα περισσότερα όργανα του παιδιού μου δοθούν τόσο πιο χαρούμενο θα με κάνει», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET