ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την «Ευρωπαϊκή Σχολή Κατασκόπων» και κάνουμε όνειρα για… 007!

Αν κάποια στιγμή ήθελες να γίνεις ένας πετυχημένος James Bond, τότε η τύχη μάλλον σου χαμογελάει! Η Ελλάδα ανέλαβε να ηγηθεί την “Ευρωπαϊκή Σχολή Αντικατασκοπίας», υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχολή κατασκόπων θα είναι Ελληνοκυπριακή και θα αποτελεί ένα απ’τα φιλόδοξα σχέδια των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ. Εντάσσεται στο πλαίσιο της […]

Neopolis Team

21 Νοεμβρίου, 2018

Αν κάποια στιγμή ήθελες να γίνεις ένας πετυχημένος James Bond, τότε η τύχη μάλλον σου χαμογελάει!

Η Ελλάδα ανέλαβε να ηγηθεί την “Ευρωπαϊκή Σχολή Αντικατασκοπίας», υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχολή κατασκόπων θα είναι Ελληνοκυπριακή και θα αποτελεί ένα απ’τα φιλόδοξα σχέδια των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας PESCO για στενότερη στρατιωτική και επιχειρησιακή λειτουργία των κρατών-μελών και με το Politico, η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει αναλάβει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο νέο project.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, με συμμετοχή της Κύπρου και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της ΕΕ, η χώρα μας θα εκπαιδεύει στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών από τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα αναλάβει, επίσης, να διεκπεραιώσει και ένα δεύτερο πρόγραμμα που έχει να κάνει πληρωμάτων ελικοπτέρων για επιχειρήσεις σε υψηλό υψόμετρο και θα ηγείται ενός project για τη δημιουργία ειδικών δυνάμεων που θα μπορούν να μετέχουν σε μικρές κοινές επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα project στα οποία κατέληξαν οι υπουργοί Άμυνας στις Βρυξέλλες κατανέμονται στις υπόλοιπες χώρες ως εξής:

Η Γερμανία αναλαμβάνει ένα πρόγραμμα για την δημιουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Εσθονία επικεντρώνεται στον κυβερνοχώρο, η Ιταλία στην κατασκευή ενός σκάφους “Υψηλής Ατμόσφαιρας”, το οποίο θα παρέχει συνεχή παρακολούθηση από τον ουρανό, η Τσεχία θα επικεντρωθεί στη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, η Γαλλία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη βελτίωση της κατανομής των στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη και στο εξωτερικό και μαζί με τη Σουηδία θα αναλάβουν το Κέντρο Αξιολόγησης και η Αυστρία αναλαμβάνει ένα έργο επιτήρησης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET