Να και κάτι που δεν ήξερες | Η Barbie έχει επώνυμο!


Έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές με την Barbie. Και έρχονται κι άλλες. Ακόμα κι αν έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για το μη ρεαλιστικό σχήμα σώματος, θα παραμένει η αγαπημένη μας κούκλa.

Γνωρίζουμε ότι δημιουργήθηκε το 1959 από την επιχειρηματία Ruth Handler, όταν η ίδια είχε βρει τυχαία σε ένα ταξίδι της στην Ελβετία μια κούκλα. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι πως η Barbie έχει ονοματεπώνυμο και δεν λέγεται Barbie Doll. Η επιχειρηματίας έδωσε στην κούκλα το όνομα ‘Barbara Millicent Roberts’, εμπνευσμένο από το όνομα της κόρης της Barbara.

Το Barbie ήρθε όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε πως οι πρώτες κούκλες που ήταν κομψές, σοφιστικέ, μαλλιά κομμωτηρίου και επίσημα ρούχα δεν ταιριάζαν με τα νεαρά κορίτσια, γι’αυτό και η κούκλα μεταμόρφωθηκε με νεανικό στυλ σε μαλλιά και ρούχα και με συντομογραφία στο όνομα.

Μέσα στις δεκαετίες η Barbie ντύθηκε με πολλά επαγγέλματα, περνώντας έτσι και το μήνυμα πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν, να είναι ανεξάρτητες και να εργάζονται χωρίς να παραμελούν τον εαυτό τους.

Η Barbie παραμένει ένα είδωλο στιλιστικά, αλλά και κοινωνικά, και ο Ken το μοναδικό της αγόρι.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET