ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

H Αegean ανακοίνωσε 120 υποτροφίες σε νέους και νέες που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι!

Αυτά καλό είναι να γίνονται!

Neopolis Team

6 Δεκεμβρίου, 2022

Αν ήσουν κι εσύ από τα παιδάκια που στην ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» απαντούσες πρωτότυπα πιλότος, τότε μπορείς να βρεθείς πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου σου!

Ως γνωστόν, είναι μια καριέρα που κοστίζει αρκετά για να την επιδιώξεις και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την ευκαιρία που προσφέρει η Aegean. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη του νέου προγράμματος υποτροφιών για την εκπαίδευση πιλότων και δίνει τη δυνατότητα σε 120 νέους και νέες να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC) και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως πιλότοι αεροσκαφών στο στόλο της AEGEAN και της Olympic Air.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζει να δίνει ελπίδα σε άτομα που αγαπούν τις πτήσεις, να τις κάνουν δουλειά τους. Η αξία του ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η σελίδα της Aegean.com, ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων για τους πρώτους 40 υποψήφιους/υποψήφιες ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου, απευθύνεται σε Έλληνες και Κύπριους υπηκόους και προβλέπει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων αποκλειστικά στις σχολές Global Aviation, με έδρα την Αθήνα, και Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα.

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 1η Απριλίου 2023. 

Προϋποθέσεις για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα:

  • Να έχεις την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα.
  • Να έχεις γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1994.
  • Να είσαι τουλάχιστον κάτοχος απολυτηρίου λυκείου.
  • Να γνωρίζεις άριστα την ελληνική και την αγγλική γλώσσα και να είσαι κάτοχος πτυχίου αγγλικών επιπέδου τουλάχιστον Lower / B2.

Η εκπαίδευση στις σχολές διαρκεί 14 με 17 μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, διάρκειας περίπου 9 μηνών, καθώς και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων, διάρκειας περίπου 7 – 8 μηνών. Η θεωρητική και η πτητική εκπαίδευση θα εναλλάσσονται κατά την περίοδο φοίτησης, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2023 στις 23:59.

Οι υποψήφιοι που θα καταχωρήσουν την αίτησή τους και θα πληρούν τα κριτήρια επιλογής, θα ειδοποιηθούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε δεύτερο χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η εικόνα του σκυλάκου που προστατεύει τον νεκρό φίλο του, μας έκανε κομμάτια!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET