ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Αυτός είναι ο λόγος που οι χαρακτήρες της Disney φορούσαν λευκά γάντια!

Γενικά είναι πολύ σύνηθες, οι χαρακτήρες ταινιών της Disney να φοράνε γάντια. Ο Μίκι Μάους για παράδειγμα, ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που φόρεσε το λευκό κάλυμμα χεριών. Στην πρώτη του ταινία το 1928, που ονομαζόταν Plane Crazy, τα χέρια του ήταν μαύρα. Στην αμέσως επόμενη ταινία του ωστόσο, εν ονόματι The Opry House, τα θρυλικά […]

Default avatar

Guest Author

1 Μαρτίου, 2017

Γενικά είναι πολύ σύνηθες, οι χαρακτήρες ταινιών της Disney να φοράνε γάντια. Ο Μίκι Μάους για παράδειγμα, ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που φόρεσε το λευκό κάλυμμα χεριών. Στην πρώτη του ταινία το 1928, που ονομαζόταν Plane Crazy, τα χέρια του ήταν μαύρα. Στην αμέσως επόμενη ταινία του ωστόσο, εν ονόματι The Opry House, τα θρυλικά λευκά γάντια έκαναν την εμφάνισή τους.

Βασικά ο Walt Disney ξεκίνησε να φοράει γάντια στους χαρακτήρες του, για 3 κυρίως λόγους:

#1 Για εξοικονόμηση ενέργειας

Ο σχεδιασμός των δαχτύλων των χαρακτήρων, απαιτούσε αρκετό χρόνο. Για αυτό, προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει ταχύτερη, οι animators ξεκίνησαν να σχεδιάζουν τους χαρακτήρες με πολύ λιγότερες λεπτομέρειες, όπως: μεγάλα κεφάλια και μάτια, λεπτά χέρια και τέσσερα δάχτυλα.

#2 Για την επίτευξη της αντίθεσης

Επειδή οι ταινίες ήταν ασπρόμαυρες, ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τα μαύρα χέρια των χαρακτήρων από το υπόλοιπο, επίσης μαύρο, σώμα τους. Έτσι, με τα λευκά γάντια κατάφεραν να γίνουν πιο ευδιάκριτα τα δάχτυλά τους και κατ’επέκταση οι χειρονομίες τους.

#3 Ήθελε οι χαρακτήρες του να μοιάζουν με ανθρώπους

Στη βιογραφία του, ο Walt Disney αποκάλυψε ότι: «Δε θέλαμε ο Μίκι Μάους να έχει χέρια ποντικού, αφού υποτίθεται ότι θα ήταν …άνθρωπος. Για αυτό και του προσθέσαμε τα γάντια».

Η συγκεκριμένη μέθοδος ήταν τόσο πετυχημένη, που την χρησιμοποίησαν κι ανταγωνίστριες εταιρείες. Για παράδειγμα, η Universal Pictures και η Warner Bros, οι οποίες τοποθέτησαν λευκά γάντια στους χαρακτήρες τους, Woody Woodpecker και Bugs Bunny, αντίστοιχα.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET