fbpx

Γιατί τώρα που λείπουν όλοι, είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις διάβασμα για την εξεταστική!


Μέρες Αυγούστου και οι περισσότεροι φίλοι σου, αλλά και γνωστοί, κάνουν χαλαρά και όμορφα τις διακοπούλες τους, ενώ εσύ έχεις μείνει μόνος και έρμος πίσω στην πόλη. Αντί να αρχίζεις τη μουρμούρα και να αναλώνεσαι κοιτάζοντας το ένα μετά το άλλο, τα στόριζ που ανεβάζουν στο Insta τους, μπορείς να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάτι που τον Σεπτέμβρη θα σε φαντάζει άρχοντα στα μάτια όλων αυτών των διακοπαρέων.

Διάβασμα για την εξεταστική αυτό το λένε…

Μα πραγματικά, υπάρχει καλύτερη περίοδος από το να ξεκινήσεις διάβασμα από αυτήν εδώ, που δεν υπάρχει ούτε μύγα τριγύρω να σε ενοχλεί;

Προτού αρχίσεις τα «τι λέει αυτή, ρε;!», άσε με να εξηγηθώ. Και στο κάτω κάτω εγώ να σε παρηγορήσω θέλω και να σου βρω κάτι (ουσιαστικό) για να περάσεις την ώρα σου αυτόν τον καιρό, μην είσαι αχάριστος. Θα με ευχαριστείς τον Σεπτέμβρη!

Να γιατί τώρα που λείπουν όλοι, είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσεις διάβασμα για την εξεταστική:

#1 Τέτοια ησυχία δεν πρόκειται να την ξαναβρείς, στο υπογράφω

Όλο το χρόνο, μια τα αυτοκίνητα που κάνουν άπειρο θόρυβο, μια στο σπίτι που επικρατεί ένας πανικούλης, μια οι γείτονες που έχουν κι αυτοί τα θεματάκια τους, μία τα παιδάκια που βγαίνουν να παίξουν και ουρλιάζουν… ε δε γίνεται δουλίτσα έτσι! Σε καταλαβαίνω. Αν λοιπόν στις προηγούμενες εξεταστικές παραπονιόσουν πως θέλεις την ησυχία σου για να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις, αλλά δεν τη βρισκείς για κανένα λόγο, ορίστε η ευκαιρία σου. Πιάσε τα βιβλία και ξεκίνα διάβασμα χωρίς τίποτα να σου αποσπά την προσοχή και να σε συγχίζει. Οι πάντες λείπουν, οι δρόμοι νεκροί, μόνο τα τζιτζίκια ακούγονται. Ακόμα καλύτερα, άραξε στη βεραντούλα σου με τις σημειώσεις και μάθε τι θα πει ζωάρα!

#2 Άσε που δεν υπάρχει κανείς να σε βάζει σε πειρασμούς

Σκέψου τώρα να είχαν μείνει και οι φίλοι σου πίσω και κάθε μέρα να σε έψηναν να πάτε παραλία, να βγείτε για καφεδάκι ή ποτό μέχρι το πρωί… Υπήρχε περίπτωση να άνοιγες βιβλίο; Καμία, σε διαβεβαιώ. Όπως επίσης, σε διαβεβαιώ πως ο Σεπτέμβρης είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις, αλλά να μη σε αγχώνω. Τώρα λοιπόν, που την έχουν κάνει όλοι για νησιά, χωριά και εξοχικά και δεν υπάρχει κανείς να σε παρασύρει, εκμεταλλεύσου το και πιάσε δουλίτσα. Δε θα σου αποσπά κανείς την προσοχή, δε θα μπαίνεις σε πειρασμούς και άρα θα μπορείς να αποδόσεις καλύτερα στο διάβασμά σου.

#3 O χρόνος είναι με το μέρος σου

Τα ‘χουμε χιλιοπεί, μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή! Αφού κι εσύ ο ίδιος μετά κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Δεν είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις λίγο νωρίτερα, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση και με περισσότερη ενέργεια; Εξάλλου, έχεις και κάπου αλλού να τη διοχετεύσεις; Όχι. Γιατί το σνομπάρεις τόσο πολύ το διάβασμα, δεν το καταλαβαίνω… Δε θες μια φορά να πας στην εξεταστική προετοιμασμένος και σίγουρος για τον εαυτό σου; Έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να μελετήσεις και να κάνεις μία τίμια επανάληψη για να περάσεις μαθηματάκια. Κι όταν γυρίσουν οι φίλοι σου από τις διακοπές, μάντεψε ποιοι θα τρέχουν να προλάβουν να βάλουν σε μία τάξη τα ασυμμάζευτα… Όχι πάντως, εσύ! 

#4 Ο σωστός ο φοιτητής τον Σεπτέμβρη φαίνεται

Οι φίλοι σου (ναι, εκείνοι που σε τραβολογάνε από εδώ και από εκεί όταν έχετε διάβασμα) θα λένε πτυχίο και θα κλαίνε, ενώ εσύ θα το βλέπεις όλο και να πλησιάζει! Μην ξεχνάς πως η απόσταση προς το πτυχίο μετριέται σε χρωστούμενα μαθήματα κι αν σε εσύ είσαι αρκετά μάγκας για να πιάσεις το διάβασμα από τώρα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη, τότε αυτά θα λιγοστέψουν κατά πολύ. Ή ίσως και να εξαφανιστούν εντελώς. Στο χέρι σου είναι. Εύχομαι να κάνεις τη σωστή επιλογή.

#5 Eυκαιρία να μάθεις τι θα πει «έχω πρόγραμμα»

Πολλές φορές θα αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος με τη ζωή σου όντας φοιτητής και παρακολουθείς τον κόσμο γύρω σου να περνάει τα μαθήματα με βαθμό, ενώ εσύ ούτε με 5 δεν το καταφέρνεις. Κοινώς, κόβεσαι αδιαλείπτως. Η απάντηση είναι απλή (και πιστεύω τη γνωρίζεις ήδη): Έχουν πρόγραμμα τα παιδιά! Διαβάζουν όταν πρέπει, παραδίδουν εργασίες στην ώρα τους, δε χαζολογάνε ολημερίς κι ολονυχτίς, γενικά δίνουν σημασία στη σχολή τους. Αν θες να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς και να γευτείς τη γλύκα, όχι μόνο του να περνάς μαθήματα, αλλά να το κάνεις και με έναν αξιόλογο βαθμό, τότε ξεκίνα το διάβασμα από τώρα. Αυτοί δηλαδή τι νομίζεις ότι κάνουν; Μέχρι την μπανιέρα του σπιτιού πάνε να πλατσουρίσουν…

Ελπίζω να σε έπεισα, να βάλεις τα δυνατά σου και να τους βάλεις τα γυαλιά το φετινό Σεπτέμβρη! Άντε καλές διακοπές καλό διάβασμα!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET