fbpx

Αν αναρωτιέσαι γιατί εξαφανίστηκε μετά το σεξ, σου έχω τους πιθανούς λόγους!


Για να μπήκες εδώ, άσχημα τα νέα φίλε/η μου. Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή: Βγήκατε, περάσατε υπέροχα, δεν ξεκολλάγατε ο ένας πάνω από τον άλλον, καταλήξατε στο κρεβάτι, αλλά την επόμενη μέρα ✨ΠΟΥΦ✨! Εξαφανίστηκε χωρίς να πει κουβέντα (κι εσύ κοιμάσαι αγκαλιά με μία διπλή κουβέρτα).

Γενικά η όλη φάση του ghosting είναι πολύ fucked up και το καταλαβαίνεις μόλις το ζήσεις. Σε παρατάνε στα κρύα του λουτρού χωρίς να δίνουν σημεία ζωής, κι εσύ πάνω από το κινητό όλη μέρα να σκέφτεσαι τι μπορεί να πήγε λάθος, εάν έφταιγες κάπου ή αν έκανες κάτι περίεργο που να τον/την ξενέρωσε.

Ωστόσο, πριν πάμε στους πιθανούς λόγους που συνέβη όλο αυτό, ας πάρουμε ως δεδομένο ότι μιλάμε για άτομα δειλά. Γιατί; Προφανώς κι επειδή θα μπορούσαν πολύ απλά να κάνουν μία ανθρώπινη κουβέντα και να σου εξηγήσουν γιατί δε θα ήθελαν να συνεχιστεί το μεταξύ σας. Αντ’ αυτού, εξαφανίζονται από προσώπου γης χωρίς να πουν απολύτως τίποτα. Ωριμάστε επιτέλους!

Σε γενικές γραμμές λοιπόν δεν ευθύνεσαι εσύ που αγνοείται. Στα σίγουρα δε θα μάθεις ποτέ τι πήγε λάθος (εκτός κι αν αποφασίσει να εμφανιστεί ξανά στο μέλλον), αλλά σου φέρνω οχτώ πιθανά σενάρια, για να έρθεις πιο κοντά στην απάντηση και να μην κουράζεις άλλο το μυαλό σου:

#1 Δεν είναι των δεσμεύσεων

Η αλήθεια είναι ότι το να μη θέλει κανείς τη δέσμευση και γενικά να κάνει σχέση είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Όπως επίσης και προσωπική επιλογή του καθενός. Μπορεί μετά την ερωτική σας επαφή να φοβήθηκε ότι το πράγμα σοβαρεύει, κάτι που δεν επιδίωκε τη δεδομένη στιγμή. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί ή έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και μόλις δουν ότι αρχίζουν να μπλέκονται συναισθήματα, εξαφανίζονται. Κουλό, ναι, γιατί θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους από την αρχή. Όσο δικαίωμα του άλλου είναι να μη θέλει δεσμεύσεις, τόσο δικαίωμα δικό σου είναι να ξέρεις πού βρίσκεσαι.

#2 Πήρε αυτό που ήθελε και μην τον/την είδατε

Κλασική περίπτωση βλάβης. Κλασική περίπτωση ασυνεννοησίας. Αν ήθελε να κάνετε απλά μία φορά σεξ, μπορούσε να το πει. Duuh?! Ζούμε σε εποχές που το one night stand δεν είναι ταμπού, ούτε κακό. Αρκεί να ξέρουν και οι δύο πλευρές ότι πάνε για αυτό και για τίποτα παραπάνω. Αντιθέτως, είπε να παίξει με το μυαλό σου και να σε αφήσει να αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος, ενώ σου είπε πράγματα που ήθελες να ακούσεις απλά για να πάρει αυτό που θέλει και αφού τα κατάφερε, έγινε καπνός. Είναι ανώριμο και προφανώς σε εκμεταλλεύτηκε!

#3 Είναι αλλού (γι’ αλλού)

Από τις πιο ύπουλες περιπτώσεις! Κι όμως παίζει σαν σενάριο να έπεσες σε άτομο που κ@υλάντιζε παράλληλα και με άλλον/η και να συνειδητοποίησε ότι θέλει ή ταιριάζει πιο πολύ με εκείνον/η. Γενικά είχε ανοιχτές τις επιλογές του, δοκίμασε απ’ όλες και κατέληξε σε εκείνη που γούσταρε περισσότερο. Ή ακόμα χειρότερα, μπορεί να είχε ήδη σχέση όταν κάνατε κάτι. Το άτομο αυτό δεν έχει τα κότσια να το λήξει και προφανώς δεν έχει τα κότσια να το πει ούτε σε εσένα! Πιο red flag πεθαίνεις.

#4 Το σεξ δεν πήγε και πολύ καλά

Μμμ άβολο, όμως συμβαίνει. Μπορεί μία αμήχανη στιγμή να κατέστρεψε όλο το vibe σας, μπορεί να μην είστε το καλύτερο match στο κρεβάτι, μπορεί, μπορεί, μπορεί. Σε πολλούς ανθρώπους είναι δύσκολο να πουν ότι δεν ένιωσαν χημεία στο σεξ ή ότι δεν μπορείς να τους φέρεις σε οργασμό, γιατί δε θέλουν και να σε πληγώσουν. Προτιμούν να το κάνουν αφήνοντάς σε στα κρύα του λουτρού. Ωραίοι βρε! Δεν πειράζει ωστόσο, γιατί σε γλίτωσαν από κακό σεξ και μπροστά στο κακό σεξ, είναι προτιμότερο το καθόλου. It’ s a win-win!

#5 Μήπως έπεσες με τα μούτρα;

Για κάνε ένα flashback και θυμίσου μήπως όση ώρα ήσασταν μαζί, άρχισες να του/της μιλάς για δέσμευση, ζήλιες ή ακόμα χειρότερα για παιδιά και γάμους! Αν δεν υπήρξε ποτέ κάποια συζήτηση για το πού πάει το μεταξύ σας κι εσύ απλά έπνιξες το άλλο άτομο με ερωτήσεις του τύπου «Πότε θα είναι η επόμενη φορά;», «Θέλω να βρισκόμαστε κάθε μέρα» ή ακόμα χειρότερα να είπες κάνα «Σ’ αγαπώ» από την πρώτη σας συνάντηση, νομίζω καταλαβαίνεις το case εδώ πέρα. Είναι εν μέρει λογικό κανείς να τρομάξει και να μη θέλει να επικοινωνήσει ξανά μαζί σου, ειδικά όταν αυτό γίνεται μετά την πρώτη φορά που βρεθήκατε στο κρεβάτι.

#6 Είναι κάπως δύσκολη η φάση τους

Κακά τα ψέματα, κανείς δεν περνάει μούρλια στη ζωή του τελευταία και γενικά όλοι κουβαλάμε τα προβλήματά μας. Υπάρχουν στιγμές που μας πέφτουν μαζεμένα και μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη και στην περίπτωση του… ghost. Ίσως μετά τη συνάντησή σας να προέκυψε κάτι που να μην ήταν σε θέση να το επικοινωνήσει μαζί σου ή να σου εξηγήσει τι έχει συμβεί, γιατί είναι πολύ προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση, μία εξήγηση αντί της εξαφάνισης είναι πολύ καλύτερη, αλλά it is what it is.

#7 Μάλλον δεν ήσουν αυτό που έψαχνε

Δεν είναι κακό να δοκιμάζουμε πράγματα και να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αυτό που ζητάμε. Κακό είναι να κάνουμε το άλλο άτομο να πιστεύει το αντίθετο και να φεύγουμε χωρίς καμία εξήγηση. Ναι, μπορεί να μην ήσουν αυτό που έψαχνε, είναι απόλυτα κατανοητό… Με τέτοια συμπεριφορά όμως, ούτε εκείνος/η ήταν αυτό που έψαχνες και μόλις γλίτωσες από ένα άτομο ανίκανο να επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Aka, το τελευταίο πράγμα που θέλεις στη ζωή σου! Toxic aleeeert!

Προφανώς και εσύ είσαι αυτός/ή που θα ζυγίσει τις καταστάσεις και θα καταλάβεις τι μπορεί να πήγε στραβά. Ωστόσο, κατά κύριο λόγο τέτοιες συμπεριφορές φωνάζουν ανωριμότητα από μακριά και άρα καλύτερα που έμειναν μακριά σου. Σκέψου ότι σου έκαναν μία πολύ καλή χάρη που εξαφανίστηκαν από μόνοι τους τέτοιοι άνθρωποι και δεν πρόλαβαν να σε πληγώσουν.


Photo by Mathilde Langevin on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET