ΤΙ ΑΛΛΑ;

Έτσι θα κάνεις το γιαούρτι σου το πιο λαχταριστό γλυκό σνακ ever!

[sponsored article] Ανέκαθεν η ώρα της λιγούρας ήταν μία ώρα δύσκολη. Από τη μία, το στομαχάκι σου ζητάει και λαχταράει ό,τι τρώγεται κι από την άλλη, ακούς μία φωνούλα μέσα σου να λέει: «Πάλι θα φας; Όλη μέρα κάτι μασουλάς!». Οκ, στην αρχή είναι εύκολο, αντιστέκεσαι, δείχνεις χαρακτήρα. Μιλάω για την στιγμή που ανοίγεις την πόρτα […]

Ειρήνη Λι

31 Μαΐου, 2018

[sponsored article]

Ανέκαθεν η ώρα της λιγούρας ήταν μία ώρα δύσκολη. Από τη μία, το στομαχάκι σου ζητάει και λαχταράει ό,τι τρώγεται κι από την άλλη, ακούς μία φωνούλα μέσα σου να λέει: «Πάλι θα φας; Όλη μέρα κάτι μασουλάς!».

Οκ, στην αρχή είναι εύκολο, αντιστέκεσαι, δείχνεις χαρακτήρα. Μιλάω για την στιγμή που ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου και την ξανακλείνεις αμέσως, φουσκώνοντας από περηφάνια που τα κατάφερες. Η αντίσταση βέβαια κρατάει για κανένα μισάωρο (το πολύ), όταν στο στόμα σου βρεθεί το πρώτο μπισκότο από το πακέτο που πήρε το μάτι σου στην κουζίνα και… *πουφ* πάει το πακέτο, εξαφανίστηκε!

Να μην στα πολυλογώ, κάπως έτσι κυλάει και η υπόλοιπη μέρα. Τα γνωστά. 

Όπως και να ‘χει, τις περισσότερες φορές «πεθαίνεις» για κάτι γλυκό. Καλή ώρα σαν αυτή που διαβάζεις το άρθρο – είδες γλυκό και μπήκες!

Πόσες από αυτές όμως έχεις προτιμήσει να φας γιαούρτι για να κατευνάσεις τις λιγούρες σου; Υποθέτω ελάχιστες έως καμία. Αυτό που ξεχνάς όμως είναι πως κι αυτό για σνακ πρόκειται και μάλιστα, χωρίς να σου προσθέτει επιπλέον θερμίδες και ενοχές σε κάθε κουταλιά.

Τι εννοείς είναι άνοστο, αδιάφορο και βαρετό; Αν στερείσαι φαντασίας και δημιουργικότητας, ναι είναι. Με τις κατάλληλες προσθήκες και τις σωστές αναμείξεις όμως, το γιαούρτι μετατρέπεται στο πιο λαχταριστό γλυκό σνακ που έχεις δοκιμάσει ever!

Κάνε ένα γρήγορο έλεγχο στην κουζίνα σου, αν έχεις τα απαραίτητα…

  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
  • 5 γρ. (½ φακελάκι) ζελατίνη
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) HEMO
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι
  • Μούσλι (για το γαρνίρισμα)

…και ξεκινάμε:

Αρχικά, μουσκεύεις τη ζελατίνη σε δύο κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την αφήνεις μέχρι να μουλιάσει. Παράλληλα, ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος. Αν δε θες να μπλέκεις με κατσαρολικά, μπορείς να τη ζεστάνεις και στο φούρνο μικροκυμάτων (προσωπικά, εκεί την έβαλα).

Αφού λοιπόν στραγγίξεις καλά τη ζελατίνη, την προσθέτεις στη ζεστή κρέμα γάλακτος μαζί με τα 80 γρ. HEMO. Τα ανακατεύεις όλα μαζί και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει.

Έπειτα, προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις για μία ακόμη φορά, μέχρι το μείγμα σου να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα και να αρχίσει να πήζει.

Η ώρα για σερβίρισμα έφτασε, έτσι δεν έχεις παρά να μοιράσεις το γλυκό που έφτιαξες σε χαμηλά ποτήρια ή μπολάκια και να προσθέσεις μία τελευταία πινελιά, ρίχνοντας από πάνω μούσλι για γαρνίρισμα, αλλά και έξτρα γέυση.

To συγκεκριμένο, πέρα από λαχταριστή, αποτελεί μία υγεινή και δυναμωτική επιλογή, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες τόσο από το γιαούρτι όσο κι από το HEMO που περιέχει 11 βιταμίνες, 4 μεταλλικά στοιχεία και βύνη. 

Δοκίμασέ το κι αν το πρώτο πράγμα που σκεφτείς δεν είναι τι απόλαυση έχανες τόσο καιρό, εγώ να μην υποκύψω ξανά σε λιγούρα!

 

EVENTS

Red Bull Dance Your Style: Ο πιο δυνατός ελληνικός street dance διαγωνισμός επιστρέφει! 

Μουσική

Εταιρεία σε πληρώνει για να ακούσεις το νέο άλμπουμ της Taylor Swift δοκιμάζοντας εσώρουχα!

ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

«Ψηφιακό Vegas»: Η Άνοδος των Αμερικανικών Διαδικτυακών Καζίνο στην Εποχή του Διαδικτύου

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET