ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γεωπονικό Παν/μιο: Το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο Pride με δικό του περίπτερο στο Σύνταγμα!

Την ίδια ώρα, στο Κεντρικό Κτίριο της Διοίκησης κρέμεται μια μεγάλη LGBTQ+ σημαία!

Neopolis Team

20 Ιουνίου, 2024

It’s Pride Month και είναι ωραίο να βλέπεις κάθε χρόνο περισσότερες συμμετοχές στον χρωματιστό εορτασμό της αγάπης, της αποδοχής, της ανεκτικότητας. Και λίγο παραπάνω φέτος, που στη διάρκεια του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκαν οι Ευρωεκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων έδωσαν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο: αυτό του συντηρητισμού και του φασισμού.

Διάβασε κι αυτό

Ευρωεκλογές 2024: Πώς ψήφισαν οι νέοι και οι φοιτητές στην Ελλάδα – Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ!

Αν περιμένουμε από κάποιον να αντισταθεί στη στροφή των κοινωνιών προς τις ακροδεξιές ιδεολογίες, αυτή είναι η εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμια είναι χώροι όπου δε χωρά ο ρατσισμός και η καταπίεση, αλλά ανθίζει ο πολιτισμός και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Κάπως έτσι πιστεύουμε ότι «σκέφτηκε» και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όταν γινόταν ύψωνε τη σημαία υπερηφάνειας στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης καθώς και όταν γινόταν το πρώτο ΑΕΙ που συμμετείχε στο φετινό Athens Pride!

Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα αναφέρει:

Για να τιμήσει τον Μήνα Υπερηφάνειας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθεί την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα, υψώνοντας τη σημαία υπερηφάνιας στο κτήριο διοίκησης. Επίσης, συμμετέχει ενεργά στο Athens Pride στις 15 Ιουνίου 2024 με περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος μέσω της Επιτροπής Ισότητας Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων και πολλών εθελοντών φοιτητών.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, όταν το κέντρο της πόλης γέμιζε χρώματα και άνθρωποι γιόρταζαν χορεύοντας και τραγουδώντας, το Γεωπονικό βρισκόταν εκεί, με δικό του περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος. Μέρος αυτού ήταν μέλη ΔΕΠ κ.κ. Σοφία Μαυρίκου, Μιχαήλ Γκολιομύτης, Αθανάσιος Παππάς, οι Υποψήφιες Διδάκτορες κ.κ. Σοφία Μαρκά, Ρεβέκκα Γκολφινοπούλου, Μαρία-Ελευθερία Ζωγραφάκη, καθώς και οι φοιτήτριες κ.κ. Φωτεινή Τσακαρδάνου, Χαρά Χαριάτη, Μαρία-Αντιγόνη Καπελλάκη και Ελένη Κόκκορη.

Το Περίπτερο επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

UNI LIFE & TIPS

ΜΜΕ ΕΚΠΑ: Φοιτήτρια stalkάρει τα προφίλ των πρώην της για εργασία της σχολής, μη ειρωνικά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET