fbpx

Γελοία πράγματα που συμβαίνουν σήμερα, εν έτει 2016!


Βρισκόμαστε εν έτει 2016 κι ακόμη ισχύουν κάποια πράγματα που αν τα δούμε με λίγο ρεαλισμό και σύνεση, θα καταλάβουμε πως όχι μόνο δε θα έπρεπε να υφίστανται σήμερα, αλλά έπρεπε να τα έχουμε άφησει πίσω μας εδώ και πολλά, πάρα πολά χρόνια τώρα.

Για να δούμε λοιπόν ενδεικτικά 10 απο αυτές τις καταστάσεις που θα έπρεπε να μας προκαλούν …τουλάχιστον ντροπή:

 1. Ο Τραμπ διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ!

Είναι ίσως το πλέον τραγικό γεγονός που απειλεί τον πλανήτη ολόκληρο. Μπορεί να πιστεύεις ότι ζεις στην Ελλάδα και για αυτό δεν σε αφορά η Προεδρία της Αμερικής, αλλά αν το σκεφτείς λίγο πιο ώριμα, οι ΗΠΑ είναι η υπερδύναμη αυτού του πλανήτη που ονομάζεται Γη και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις του Τραμπ αναφορικά με τους Μουσουλμάνους, τους ομοφυλόφιλους και τις γυναίκες, θα συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον απειλήσε κι εσύ!

2. Οι γυναίκες παίρνουν το επώνυμο του συζύγου τους μετά τον γάμο!

Ξύπνα κοριτσάκι μου, είσαι στο 2016! Δε ζεις στο ’50 που οι γυναίκες ήταν άβουλες και οι άντρες τους τούς έφερναν μέχρι κι έτοιμες τις ψήφους ή που δεν μπορούσαν να βγουν έξω χωρίς την συνοδεία ενός αρσενικού! Και η διαδικασία αυτή με το επώνυμο, όσο ανούσια κι αν φαίνεται, παραμένει ένα συμβολικό κατάλοιπο μιας προηγούμενης, άδικης εποχής.

3. Τα κινητά δεν έχουν απεριόριστο ίντερνετ και μνήμη!

Ας καταλάβουν επιτέλους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πως οι χρήστες έχουν πλέον πολλές επιλογές επικοινωνίας και πολυμέσων για αυτό και χρειάζονται απεριόριστο χώρο δεδομένων και μνήμης. Όσο πρωτοποριακή και αν είναι η τεχνολογία σήμερα, αυτό το πρόβλημα δεν έχει καταφέρει ακόμη να το λύσει καμία εταιρεία. Είναι δυαντόν;!

4. Η μουσική σήμερα είναι πολύ χειρότερη απο την μουσική των 90’s!

Πράγματι, τα ερεθίσματα και τα ακούσματα της νέας εποχής μπορεί να είναι περισσότερα, αλλά η μαζικότητα των τραγουδιών αμβλύνει το κύρος της σημερινής δισκογραφίας και εκθειάζει την παλιότερη δισκογραφική παραγωγή που είχε πιο πρωτότυπο ήχο και στίχο.

5. Η ανακοίνωση των σεξουαλικών προτιμήσεων των διασήμων συγκλονίζει ακόμη το κοινό!

Ζούμε σε μία φούσκα; Δεν βλέπουμε ότι ακόμη και μέσα στο σπίτι και στην οικογένειά μας έχουμε ομοφυλόφιλους; Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκλονίζει ακόμη ένα γεγονός που έχει γίνει θεωρητικά αποδεκτό απο την κοινωνία κι έχει θεσπιστεί ακόμη και με νόμο!

6. Μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα νέα των διασήμων παρά η πολιτική επικαιρότητα!

Όλοι οι 20χρονοι θα διαβάσουν και θα αναζητήσουν ειδήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν τους διάσημους, το σεξ και την ερωτική τους ζωή κι όχι θέματα που σχετίζονται με την κοινωνία που σπουδάζουν ή εργάζονται. Είναι πιο σημαντικό το διαζύγιο του Χόλιγουντ παρά ο βιασμός μιας 13χρονης ή παγκόσμια απειλή των τζιχαντιστών.

7. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να καθυστερούν στα ραντεβού τους!

Κι όμως ενώ όλοι έχουν στο κινητό τους εφαρμογές που βοηθούν να προλάβεις το ραντεβού σου, όπως την εφαρμογή των λεωφορείων ή ένα ημερολόγιο υπενθύμισης, κανείς δεν προλαβαίνει να είναι στην ώρα του, εκεί που πρέπει, όπως πρέπει.

8. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους μισθούς ανάμεσα σε γυναίκες κι άντρες!

Απορώ γιατί υπάρχει ακόμη οικονομική διαφορά στους μισθούς. Οι γυναίκες είναι ικανές να αναλάβουν μέχρι και τις πλέον κορυφαίες θέσεις της πολιτικής σκηνής (βλ. Μέρκελ) αλλά δεν είναι ικανές να πάρουν τα ίδια χρήματα με τους άνδρες; Πού ζούμε;

9. Οι κόρες πρέπει να προσέχουν όταν βγαίνουν έξω, ενώ οι γιοι όχι!

Άλλο μεγάλο στερεότυπο της κοινωνίας μας, οι κόρες όταν αποφασίζουν να βγουν έξω πάντα πρέπει να προσέχουν και το παραμικρό λάθος ή τον ελάχιστο κίνδυνο, σε αντίθεση με τα αγόρια που κι επιστημονικά είναι πιο ανώριμα αλλά δεν χρειάζεται να τους επισημανθεί κάτι αντίστοιχο.

10. Κάθε επίτευγμα διακρίνεται με το φύλο, την σεξουαλικότητα ή την κοινωνική θέση!

Αυτό αποδεικνύει, πως υπάρχει ακόμα τόσος ρατσισμός και διακρίσεις στην κοινωνία που είναι σχεδόν υποκρισία να μιλάμε για ισότητα και ελευθερία. Το να κατατάσσουμε τα κοινωνικά ή επαγγελματικά επιτεύγματα κάποιου λαμβάνοντας υπόψην τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή το φύλο του είναι το αποκορύφωμα των προκαταλήψων και του προτογονισμού της κοινωνίας που ζούμε!

Ευχόμαστε λοιπόν ολόψυχα σε όλους μας, να σταματήσουμε να κάνουμε όλα αυτά τα λάθη και να πάμε την κοινωνία μας ένα βήμα παρακάτω!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET