ΕΛΛΑΔΑ

Οι φωτεινές διαβάσεις για πεζούς κι αναπήρους στη Θεσσαλονίκη γίνονται viral!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί και δείχνει εμπράκτως πόσο στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Πόσες φορές δεν έχουμε δει ασυνειδήτους οδηγούς να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μπροστά από τις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες; Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε  να βάλει ένα τέλος, γι’αυτό τοποθέτησε στο κέντρο της πόλης πρωτοποριακά φωτιστικά διαβάσεων […]

Neopolis Team

7 Δεκεμβρίου, 2017

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί και δείχνει εμπράκτως πόσο στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Πόσες φορές δεν έχουμε δει ασυνειδήτους οδηγούς να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους μπροστά από τις ειδικά διαμορφωμένες ράμπες;

Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε  να βάλει ένα τέλος, γι’αυτό τοποθέτησε στο κέντρο της πόλης πρωτοποριακά φωτιστικά διαβάσεων προκειμένου να γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει όλοι να σέβονται τον διπλανό τους, αλλά και γιατί στοχεύει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η ενδοδαπέδια ράβδος LED που τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πλακίδια της διάβασης συνδέεται με το σύστημα της σηματόδοτησης. Έτσι εκπέμπει κόκκινο ή πράσινο φως για τους πεζούς, ανάλογα με το τι δείχνει εκείνη τη στιγμή το φανάρι.

 

«Η διαμόρφωση των κόμβων Μητροπόλεως – Κομνηνών, καθώς και Μητροπόλεως – Καρόλου Ντηλ, αναβαθμίζουν την περιοχή, βελτιώνουν την αστική επίπλωση και γενικώς αλλάζουν προς το καλύτερο την εικόνα του κέντρου. Οι επιχειρηματίες και οι δημότες, σε συνεργασία με τον Δήμο, μπορούν και πρέπει να οικοδομήσουν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με σύνεση και ορθή χρήση των Κανονιστικών διατάξεων, προς όφελος της Θεσσαλονίκης» τονίζει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Φωτογραφίες: Thestival

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET