ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Φύση vs Γυμναστήριο | 6 λόγοι που η προπόνηση εκτός γυμναστηρίου, σε κάνει να χάνεις πιο εύκολα κιλά!

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να αξιοποιήσεις την ευκαιρία του καλού καιρού και να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι πιο εντατικά έξω στη φύση. Το να γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο όχι μόνο σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, αλλά έχει κι ένα σωρό οφέλη για την υγεία σου. Ορίστε λοιπόν γιατί πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως να […]

Default avatar

Guest Author

24 Απριλίου, 2017

Το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να αξιοποιήσεις την ευκαιρία του καλού καιρού και να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι πιο εντατικά έξω στη φύση. Το να γυμνάζεσαι σε εξωτερικό χώρο όχι μόνο σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, αλλά έχει κι ένα σωρό οφέλη για την υγεία σου.

Ορίστε λοιπόν γιατί πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως να προπονείσαι έξω στη φύση για τους επόμενους μήνες: 

#1 Γυμνάζεσαι πολύ καλύτερα

Όταν γυμνάζεσαι σε κλειστό χώρο όπως το γυμναστήριο, καθορίζεις το δικό σου ρυθμό κι η προπόνηση διαρκεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που αποφάσισαν να γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο, παρατηρήθηκε ότι έκαναν τουλάχιστον 30 λεπτά περισσότερα μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης ανά βδομάδα από εκείνους που γυμνάζονταν σε εσωτερικό χώρο.

Έτσι καταφέρνεις να καις περισσότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αποτέλεσμα να χάνεις πιο εύκολα κιλά και να δυναμώνεις τους μύες σου, που έχει σαν αποτέλεσμα να είναι λιγότερο ευάλωτοι σε τραυματισμούς.

#2 Μειώνει την κατάθλιψη

Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται σε εξωτερικό χώρο είχαν μικρότερα επίπεδα κατάθλιψης και υψηλότερη πίεση του αίματος. Επιπλέον ήταν πιο κοινωνικοί σε σύγκριση με αυτούς που δεν επισκέπτονταν εξωτερικούς χώρους. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το γεγονός ότι η φύση ηρεμεί τους περισσότερους ανθρώπους.

#3 Προλαμβάνει τον καρκίνο

Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Διατήρησης, όταν αναπνέεις καθαρό αέρα, αναπνέεις φυτοντόνες, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που εκπέμπονται από τα φυτά για να προστατευθούν από τα έντομα. Οι φυτοντόνες έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που βοηθούν τα φυτά στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Έτσι αναπνέοντας  αυτά τα χημικά, το σώμα σου ανταποκρίνονται αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.Αυτά τα λευκά αιμοσφαίρια σκοτώνουν κύτταρα μολυσμένα από όγκους και ιούς. Έτσι, πολύ εύκολα μπορείς να προστατεύσεις τον οργανισμό σου από τον καρκίνο.

#4 Η φύση σε βοηθάει στη συγκέντρωση

Eίναι γεγονός ότι καθημερινά περνάνε διάφορα πράγματα από το μυαλό που πρέπει να κάνεις, με συνέπεια να μην μπορείς να επικεντρωθείς σε ένα από αυτά. Ωστόσο περνώντας χρόνο στη φύση, το μυαλό σου καταφέρνει να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώνεσαι πολύ ευκολότερα αλλά και να έχεις περισσότερη υπομονή.

#5 Αποταμιεύεις χρήματα

Το να ξοδεύεις χρόνο στη φύση είναι τσάμπα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Για αυτό αντί να πας να πιες ένα καφέ, πήγαινε για τζόκινγκ στο κοντινότερο πάρκο. Είναι σίγουρο ότι θα βγεις κερδισμένος.

#6 Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό

Από τη στιγμή που είσαι εκτός σπιτιού, όλα είναι πιθανά. Μπορείς να πας για τζόκινγκ, για ποδήλατο, για πεζοπορία και για άλλες χίλια δυο δραστηριότητες. Ας μη μιλήσω για το τοπίο… Όταν βρίσκεσαι σε ένα όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον, ξεχνιέσαι, με αποτέλεσμα η όλη γυμναστική να είναι πολύ πιο ευχάριστη, αλλά και ξεκούραστη (τουλάχιστον πνευματικά).

 

 

ΛΑΪΦΣΤΑΪΛ

ΟΜΟΡΦΙΑ

Η DUST+CREAM έκανε την Αναστασία πιο «Όμορφη» από ποτέ στο νέο της video clip!

ΣΤΥΛ

Το Pyjama Party της Tezenis είχε τα πιο cozy vibes με πρωταγωνιστή τη νέα pyjama collection!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τρία πράγματα να προσέξεις στα 20 σου για να μειώσεις τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET