ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 κλισέ φράσεις που χρησιμοποιεί κάθε κοπέλα για να δικαιολογήσει το αγόρι της!

Όταν είμαστε ερωτευμένες ή αρκετά κολλημένες με κάποιον, πολλές φορές η κριτική μας ικανότητα υπολειτουργεί. Όταν, λοιπόν, αυτός που θέλουμε τόσο, δεν μας συμπεριφέρεται και με τον πιο σωστό τρόπο, βρίσκουμε διάφορους λόγους για να δικαιολογήσουμε την στάση του αυτή. Λόγους για να πείσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους υπόλοιπους ότι είναι ο κατάλληλος […]

Ειρήνη Λι

7 Δεκεμβρίου, 2015

Όταν είμαστε ερωτευμένες ή αρκετά κολλημένες με κάποιον, πολλές φορές η κριτική μας ικανότητα υπολειτουργεί. Όταν, λοιπόν, αυτός που θέλουμε τόσο, δεν μας συμπεριφέρεται και με τον πιο σωστό τρόπο, βρίσκουμε διάφορους λόγους για να δικαιολογήσουμε την στάση του αυτή. Λόγους για να πείσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους υπόλοιπους ότι είναι ο κατάλληλος για εμάς ή ότι η συμπεριφορά του είναι αποδεκτή υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Στην τελική μόνο τον εαυτό μας πείθουμε, μιας κι όταν οι φίλες μας ακούνε τέτοιες δικαιολογίες, η άμεση αντίδραση τους είναι η σφαλιάρα, μήπως και συνέλθουμε.

Όσο και να αρνείσαι το παραπάνω γεγονός, είναι φορές που δεν θέλεις να αντικρίσεις την πραγματικότητα και προτιμάς να φτιάξεις μια ιδανική εικόνα για εκείνο το αγόρι.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν αξίζει ούτε τον κόπο ούτε το χρόνο μας. Το να δικαιολογείς το αγόρι σου για ό,τι κι αν κάνει δεν είναι κι η καλύτερη τακτική. Μια δικαιολογία έχει ως στόχο να μειώσει την ευθύνη του άλλου για ό,τι έγινε και να σε κάνει να παραβλέψεις το λάθος του. Κι όπου υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, κάποιος από τις δύο δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τη σχέση.

Επομένως, από το να αρνείσαι να αποδεχτείς την πραγματικότητα με τις παρακάτω δικαιολογίες, προσπάθησε να την αντιμετωπίσεις!

1. «Θα αλλάξει!»

Τυπική δικαιολογία. Κλισέ. Έχει χιλιοειπωθεί από πολλά στόματα. Είτε το αγόρι σου είναι ο μεγαλύτερος τεμπέλης, είτε ο πιο νευρικός άνθρωπος του κόσμου …εε «θα αλλάξει!».

Αυτά!

2. «Το ξέρω ότι ενδιαφέρεται!»

Πιστεύεις ότι βαθιά μέσα του, νοιάζεται για εσένα. Βέβαια, το θέμα είναι για πόσο βάθος μιλάμε. Και πάτο να πιάσεις που λέει ο λόγος, δεν θα βρεις κάτι! Μάντεψε γιατί… Όταν ένα αγόρι ενδιαφέρεται πραγματικά, το δείχνει!

3. «Δεν θα το ξανακάνει!»

Σε απάτησε ή μήπως η λογομαχία σας κατέληξε σε μονόλογο από αμέτρητα *beep* από πλευρά του; Μήπως σε χτύπησε κι όλας; Αλλά επειδή απολογήθηκε και ζήτησε συγνώμη, του έδωσες μια δεύτερη ευκαιρία επειδή «Δεν θα το ξανακάνει!».

4. «Είναι απασχολημένος!» / «Μου στέλνει – με βλέπει όσο πιο πολύ μπορεί!»

Δεν απαντά στις κλήσεις ή στα μηνύματα σου όσο συχνά θα ήθελες. Κι από εκεί που τον έβλεπες 3-4 φορές τη βδομάδα, έχεις αρχίσει να τον βλέπεις μια φορά το Σαββατοκύριακο, μέχρι που οι φίλοι σου αρχίζουν να σε ρωτάνε «Μα πού είναι ο Κώστας; Δεν βγαίνετε πια;». Η πιο κλασική δικαιολογία σαν απάντηση είναι ότι «Μωρέ, έχει τρέξιμο. Είναι πολύ απασχολημένος με την σχολή / τη δουλειά!». (Ναι, εδώ και κάτι μήνες!)

5. «Δεν είναι έτοιμος για σχέση!»

Είτε προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει την πρώην του είτε απολαμβάνει να είναι ελεύθερος, το σίγουρο είναι πως δεν θέλει να είναι σε σχέση. (Άλλο που μερικοί μερικοί κάνουν πράγματα που δείχνουν το αντίθετο – το παραβλέπω)

Όπως και να ‘χει, αντί να τον πιέζεις και να τον δικαιολογείς σ’ όλο τον κόσμο πως «Θέλει σχέση, αλλά δεν είναι έτοιμος!» …άστον να πάει στην ευχή του Θεού. Ποιός ο λόγος να περιμένεις κάποιον που δεν θέλει να έχει σχέση μαζί σου; Μετά τι θα αλλάξει δηλαδή;

6. «Δεν είμαστε μαζί επίσημα!»

Η δικαιολογία αυτή έχει σχέση συνήθως με το αγόρι που η ερωτική συμπεριφορά του ξεχειλίζει από παντού. Ξέρεις ότι στέλνει μηνύματα και με άλλες ή ακόμα κι ότι βγαίνει μαζί τους, αλλά θα μου πεις αυτός είναι ο λόγος που δεν είστε μαζί επίσημα. Αφού θες να τον δικαιολογείς και σ’ αρέσει να σε θεωρούν δεδομένη, τότε μπράβο. Θα πάει μπροστά αυτή η σχέση!

Εμείς τα κορίτσια συνηθίζουμε να μην θέλουμε να τσακωνόμαστε με τους ανθρώπους που μας αρέσουν και νοιαζόμαστε. Μερικές φορές το να δικαιολογούμε αυτόν που μας αρέσει είναι προτιμότερο από το να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί προλαμβάνει έντονες συζητήσεις που δεν θα οδηγήσουν πουθενά. Επίσης, δικαιολογούμε κάποιον που μας αρέσει, επειδή δεν θέλουμε να νιώθουμε ταπεινωμένες. Πιστεύω πως κανένα κορίτσι δεν θέλει να πιστεύει ότι της φέρονται λες και είναι κάποια ηλίθια. Όμως, δικαιολογώντας τον είναι σαν να επιβεβαιώνεις αυτό που δεν θες με τον χειρότερο τρόπο!

Σε μια υγιή σχέση δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες!

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET