DIGITAL

7 «φοβίες» που αντιμετωπίζουν όλοι οι χρήστες των social media!

Θυμάστε την εποχή των κινητών που είχαν λίστα παραληπτών αντί για προσωπικό chat για κάθε επαφή; Πόσα εγκεφαλικά/sec παθαίναμε κάθε φορά που στέλναμε το λάθος μήνυμα στο λάθος άτομο, ή απλά στην ιδέα του να συμβεί κάτι τέτοιο; Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται, οι κοινωνικές ίντριγκες θα υπάρχουν πάντα, αλλά μια αξία θα παραμείνει […]

Neopolis Team

18 Φεβρουαρίου, 2016

Θυμάστε την εποχή των κινητών που είχαν λίστα παραληπτών αντί για προσωπικό chat για κάθε επαφή; Πόσα εγκεφαλικά/sec παθαίναμε κάθε φορά που στέλναμε το λάθος μήνυμα στο λάθος άτομο, ή απλά στην ιδέα του να συμβεί κάτι τέτοιο; Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται, οι κοινωνικές ίντριγκες θα υπάρχουν πάντα, αλλά μια αξία θα παραμείνει σταθερή και διαχρονική, ο κόμπος στο στομάχι. Αν είσαι κι εσύ χρήστης των social media, σίγουρα τα παρακάτω θα σου θυμίσουν κάτι…

1. Το καταλάθος «like»!

Ειδικά όταν πρόκειται για παλιές – πολύ παλιές- αναρτήσεις ή φωτογραφίες, τελείωσες! Μόλις αποκαλύφθηκε το άρρωστο, κατασκοπικό σου δαιμόνιο στο άτομο που δεν πρέπει. Αφού λοιπόν καταραστείς την ώρα και τη στιγμή που ήθελες touch οθόνη στο κινητό σου, μπορείς να βρεις μια ήσυχη γωνία να αφήσεις τα κοκκαλάκια σου, απαλά και αθόρυβα.

2. Μήνυμα με Snapchat στο λάθος άτομο!

Εάν πρόκειται για κάτι ασήμαντο οκ, δεν τρέχει θέμα. Αν όμως η …ακατάλληλη φωτογραφία που προορίζεται για το αγόρι σου ή την κοπέλα σου πέσει σε λάθος επαφή, τί κανουμε; Για αρχή απελπιζόμαστε, στη συνέχεια μας δημιουργείται ψυχολογικό τραύμα και τελικά, διπλο και τριπλο-τσεκάρουμε κάθε αποστολή στο snapchat ή στην χειρότερη, το αποφεύγουμε. Ήταν αρκετό το ρεζιλίκι για μια φορά!

3. Το καταλάθος «add».

Μη σου τύχει! Λίγα είναι τα αθώα add μεταξύ φίλων. Τα υπόλοιπα όλοι ξέρουμε τί σημαίνουν και για ποιό λόγο γίνονται. Καλωσόρισες στον κόσμο των “απελπισμένων stalkers”, για να μην πω κάτι χειρότερο! Μετά άντε να εξηγήσεις γιατί και πως πατήθηκε…

4. Η «άρνηση».

Είναι η αμέσως επόμενη φοβία που έρχεται μετά το καταλάθος “add”. Πόσο απεγνωσμένα θα ήθελες να πατήσεις το ρημάδι το “cancel” και δε μπορείς; Φαντάζεσαι τι θα σκεφτεί ο άλλος με αυτή σου την κίνηση και απλώς κάθεσαι και περιμένεις το “accept” σαν βρεγμένη γάτα. Αν βλέπεις το request να κάθεται χωρίς απάντηση, δεν έχεις παρά να το ακυρώσεις. Είναι ότι σου απέμεινε στον μάταιο τούτο social κόσμο…

5. Post, status και comments με ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη.

Η απόλυτη ξεφτίλα. Όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή πως γράφεται μια λέξη. Εντάξει βρε αδερφέ, ανθρόποινω ήναι δε σημένι ότι ήσαι αναλφάβειτος, όμως όταν συμβεί ήρθε το τέλος του κόσμου για σένα! Θες να ανοίξει η γη και να σε καταπιεί μαζί με ένα λεξικό του Μπαμπινιώτη. Μετά από αυτό, δεν υπήρξε post που να μην τσέκαρες δύο και τρείς φορές πριν το δημοσιεύσεις.

6. Όταν γράφεις στο chat, το βλέπουν!

Και φροντίζεις κάθε φορά να το ξεχνάς, αφήνοντας τον άλλον να δημιουργεί σενάρια για το τί σε έκανε να γράψεις μια ολόκληρη έκθεση, μέχρι τελικά, να στείλεις ένα απλό «οκ, θα τα πούμε». Άβολο και σπαστικό, αφού μπορεί να σε πρήξει μέχρι να του πεις τι έγραφες τόση ώρα και τί σε έκανε να αλλάξεις γνώμη!

7. Η στιγμή που πάτησες πάνω στο παράθυρο ενός μηνύματος.

Μακράν η μεγαλύτερη φοβία όλων των social media χρηστών. Χάρη στον ρουφιάνο του messenger, η ζωή μας έχει γίνει πιο περίπλοκη. Πάει η εποχή που έβλεπες ένα μήνυμα και δεν απαντούσες με τη δικαιολογία «δεν το είδα». Πλέον, το «διαβάστηκε στις 12.35» σε κάνει πιο ένοχο από ποτέ! Μία που το άνοιξες και μία που έγινε αφορμή για πολλούς καυγάδες τύπου “με γράφεις!”.

Όλα στο μυαλό είναι! Και στο κάρμα βέβαια, γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Μέρφυ, «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!».

OUR20s

ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Υπολογισμοί που κάνουμε κι ας μην μας άρεσαν ποτέ τα μαθηματικά

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET