ΕΛΛΑΔΑ

Φουλ πληρότητα στην Πάτρα για το καρναβάλι, με δυσκολία βρίσκει κανείς δωμάτιο!

Φέτος θα βγει η χασούρα επί covid!

Neopolis Team

11 Ιανουαρίου, 2023

H Πάτρα ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης του καρναβαλιού και κάτι ξέραμε όταν λέγαμε ότι φέτος θα το ζήσουμε φουλ!

Οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση κι αυτό σημαίνει πως αν δεν έχεις κλείσει ακόμα πού θα μείνεις, τότε… σκούρα τα πράγματα. Ήδη από τον Οκτώβριο, το patrasevents.gr μας ενημέρωνε για μεγάλο ενδιαφέρον στη βραχυχρόνια μίσθωση, που κορυφώθηκε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Πλέον, έχουμε μπει στην τελική ευθεία και η πρωτεύουσα της Αχαΐας προβλέπει ένα ξεχωριστό καρναβάλι ύστερα από 3 χρόνια πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό πληρότητας για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού, που έχει φτάσει στο 96%στην Βooking. Όσοι δεν προνόησαν από νωρίς θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν κάτι διαθέσιμο, ειδικά από τα μέσα του μήνα και μετά. Η τελευταία σας ευκαιρία είναι τώρα.

Τα ξενοδοχεία επίσης έχουν μπει σε ζεστούς ρυθμούς, με την πληρότητα αυτή τη στιγμή να αγγίζει το 70%. Ωστόσο, αναμένεται να φτάσει το 100% το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανοίξουν και τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχειακά καταλύματα που βρίσκονται περιφερειακά της Πάτρας, για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η πρωτεύουσα της Αχαΐας ζει από το καρναβάλι της, επομένως περιμένει όλο το χρόνο αυτή την εποχή για να πάρει τα πάνω της. Πόσο μάλλον όταν τα 3 προηγούμενα χρόνια στερήθηκε τον κόσμο της.

To πόσο έχει λείψει η συγκεκριμένη γιορτή φαίνεται κι από το ενδιαφέρον που υπάρχει για την τελετή έναρξης. Παραδοσιακά, το τελευταίο τριήμερο είναι αυτό που συγκεντρώνει τους περισσότερους ντόπιους και επισκέπτες, αλλά μιλάμε φυσικά για pro covid εποχή.

Στο μεταξύ, η πόλη βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς, έχοντας παραδώσει 7 νέα άρματα. Ωστόσο, μαζί με αυτά θα παρελάσουν κάποια παλαιότερα, όπως επίσης ορισμένα από εκείνα που ήταν να παρελάσουν το 2020. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ο συνολικός αριθμός τους, αλλά όπως ενημερώνει ξανά το patraevents.gr, θα ξεπεράσουν τα 15.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

H Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες στον κόσμο!

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET