fbpx

6 φορές που δεν έχεις άλλη επιλογή παρά να τσακωθείς με το αγόρι σου!


Κανείς δε θέλει να τσακώνεται. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Ένας τσακωμός συνήθως δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε φασαρίες, στεναχώριες και κακή διάθεση κι όλα αυτά μαζί κάνουν έναν πολύ άσχημο συνδυασμό. Δυστυχώς, η ζωή είναι γεμάτη από τέτοιες δυσάρεστες στιγμές. Πολλές φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις, εντάσεις και τσακωμοί που φθείρουν τις σχέσεις μας, τόσο τις οικογενειακές και επαγγελματικές όσο και τις φιλικές και ερωτικές.

Ενώ γενικά πρέπει να αποφεύγουμε το δράμα στη ζωή μας, είναι και μερικές φορές που το αγόρι σου δε σου αφήνει άλλη επιλογή παρά να τσακωθείς μαζί του:

1. Όταν είσαι παθιασμένη με κάτι

Τα πάθη του καθενός είναι διαφορετικά, όπως και οι απόψεις και οι κοσμοθεωρίες του. Είτε έχουν να κάνουν με την πολιτική και τη θρησκεία είτε με τους φίλους και την οικογένειά σου, έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις την άποψή σου, να εμμένεις σ’ αυτήν και γενικά να την υπερασπίζεσαι με δυναμικότητα. Αν νιώσεις κάποια στιγμή πως το αγόρι σου δε σέβεται τις απόψεις σου ή προσπαθεί να τις κουκουλώσει και να επικρατήσουν οι δικές του, επιβάλλεται να τσακωθείς. Και μάλιστα, άσχημα.

2. Όταν νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις το σωστό

Το δικό σου σωστό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αποδεκτό κι από τους άλλους. Αυτό που εσύ θεωρείς σωστό μπορεί να νοείται ως λάθος από κάποιον άλλο. Έτσι μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα σ’ αυτό το σημείο με το σύντροφό σου. Εκείνος μπορεί να μη συμφωνεί με πράγματα που εσύ κάνεις και θεωρείς σωστά. Ενώ η γνώμη του πρέπει να μετράει για σένα, δεν είναι απαραίτητο να τη συμμερίζεσαι πάντα. Πρέπει να επιμένεις να κάνεις αυτό που εσύ θεωρείς σωστό.

3. Όταν νιώθεις ότι οι αξίες σου συμβιβάζονται

Οι αξίες που έχει διαμορφώσει ο καθένας μας διαμέσου της οικογένειάς του και των βιωμάτων του είναι μοναδικές. Όπως και με τις απόψεις του καθενός, έτσι και οι αξίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν νιώθεις ότι το αγόρι σου δε σέβεται τις αξίες σου, πρέπει να κάνεις μία συζήτηση μαζί του οπωσδήποτε. Αν ακόμη και μετά από τη συζήτηση εξακολουθεί να κάνει του κεφαλιού του και να λέει πράγματα που δε θα έπρεπε, πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά αν θες να έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα σου.

4. Όταν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δε σε σέβεται

Το να υπάρχει χημεία και κοινά ενδιαφέροντα είναι πολύ σημαντικά για μία σχέση. Το ίδιο ισχύει και για την εκτίμηση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Είναι πραγματικά μαγικό να σέβεσαι και να εκτιμάς δίχως όρια το σύντροφό σου. Όταν όμως αυτά τα δύο στοιχεία λείπουν από μία σχέση, τότε αυτή καθίσταται προβληματική. Πρέπει να απαιτήσεις να σε σέβεται και να σε θεωρεί ίση του κι όχι κατώτερή του. Δεν μπαίνεις σε σχέση για να γίνεσαι υποτελής κανενός, να το θυμάσαι πάντα αυτό.

5. Όταν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου δε νοιάζεται για όσα σε απασχολούν

Αν έχεις την εντύπωση ότι δε σε ακούει, δε σου δίνει σημασία, υποβαθμίζει τα προβλήματά σου και τι έγνοιες σου ή γενικότερα δεν είσαι προτεραιότητά του, επιβάλλεται να κάνεις μία συζήτηση μαζί του έως και να τσακωθείς. Πολλές φορές πάνω στον τσακωμό, λέγονται αλήθειες και φαίνονται οι πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων. Αν δεν μπορεί ούτε καν να τσακωθεί μαζί σου και να σου δώσει την αρμόζουσα σημασία, τότε στείλε τον αμέσως για απόσυρση.

6. Όταν νιώθεις ότι παραβιάζει την ιδιωτική σου ζωή

Ωραίες οι κοινές σας στιγμές, αυτές που περνάτε όμορφα μαζί και είστε ολοκληρωμένο ζευγάρι, αλλά το ότι είστε ζευγάρι δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε 24/7 μαζί. Όλα έχουν και τα όριά τους. Είχες ζωή και πριν γνωρίσεις το σύντροφό σου και εξακολουθείς να έχεις και τώρα. Έχεις το δικαίωμα να μοιράζεις το χρόνο σου εξίσου στην οικογένεια, στους φίλους και στη σχέση σου, αλλά με τους δικούς σου όρους και προϋποθέσεις. Ο δικός σου δεν έχει κανένα λόγο να σε πιέζει, να αμφιβάλλει για σένα ή να σε ελέγχει με το έτσι θέλω. Αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν πρέπει να συμβιβαστείς.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET