ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου | Φοιτήτριες δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση!

Μια σειρά από καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και θυμίζει κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Ληστείες, εγκληματικότητα αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι κρούσματα που συμβαίνουν στην περιοχή του πανεπιστημίου. Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, μίλησε χθες το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, […]

Δήμητρα Πραντάλου

31 Ιανουαρίου, 2018

Μια σειρά από καταγγελίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την κατάσταση που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και θυμίζει κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι. Ληστείες, εγκληματικότητα αλλά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι κρούσματα που συμβαίνουν στην περιοχή του πανεπιστημίου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, μίλησε χθες το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, και ανέφερε πόσο δραματικά και «φρικαλέα» είναι τα όσα συμβαίνουν δίχως το κράτος να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα.

Αποκάλυψε μάλιστα νέα στοιχεία εκτός από κλοπές που του κατήγγειλε το ιατρείο της φοιτητικής λέσχης της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, όπως η σεξουαλική παρενόχληση που έγινε σε δύο φοιτήτριες από οδηγό ταξί εντός του χώρου ασύλου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Στεφανίδης, η μία κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ενώ μετά από εξέτασή της, βρέθηκε επάνω της γενετικό υλικό (σπέρμα). Η άλλη κοπέλα φοβήθηκε και δεν θέλησε να ενημερώσει την αστυνομία.

Ο κ. Στεφανίδης, ο οποίος έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ληστειών, επιθέσεων και προπηλακισμών, καταγγέλλει ότι αντίστοιχα περιστατικά σημειώνονται εξακολουθητικά κατά φοιτητών, διδασκόντων, αλλά ακόμη και κατά φυλάκων της Πανεπιστημιούπολης. Επισημαίνει επίσης, απευθυνόμενος προς την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ότι γίνεται «συγκάλυψη» των αλλεπάλληλων κρουσμάτων βίας και αυτό ισούται με συνενοχή.

Αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν στο ακόλουθο απόσμασμα από τις δηλώσεις του κ. Στεφανίδη:

https://youtu.be/4wOH2tcnn-E

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός από τη θέρμανση και τις διακοπές, οι Έλληνες κόβουν και το μπάνιο λόγω ακρίβειας!

TECH NEWS

Η Apple νιώθει ότι απειλείται από το ChatGPT και θέλει να φέρει τη Siri στα μέτρα του!

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET