ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια δημιούργησε εφαρμογή που καταλαβαίνει αν ένα παιδάκι είναι αυτιστικό.

Η φοιτήτρια Κουν Γου Τσο ανέπτυξε την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανικής. Η εφαρμογή παρακολουθεί την κίνηση των ματιών με σκοπό να προσδιορίσει, σε λιγότερο από ένα λεπτό, εάν ένα παιδάκι παρουσιάζει σημάδια της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD). H εφαρμογή στοχεύει στην παρακολούθηση […]

Default avatar

Guest Author

18 Νοεμβρίου, 2016

Η φοιτήτρια Κουν Γου Τσο ανέπτυξε την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανικής. Η εφαρμογή παρακολουθεί την κίνηση των ματιών με σκοπό να προσδιορίσει, σε λιγότερο από ένα λεπτό, εάν ένα παιδάκι παρουσιάζει σημάδια της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD).

H εφαρμογή στοχεύει στην παρακολούθηση των ματιών ενός παιδιού όταν αυτό κοιτάζει φωτογραφίες κοινωνικού περιεχόμενου, όπως είναι οι φωτογραφίες που απεικονίζονται πολλά άτομα. Τα άτομα που δεν πάσχουν από αυτισμό παρουσιάζουν διαφορετική κίνηση στα μάτια τους από εκείνα που νοσούν και η εν λόγω εφαρμογή, είναι σε θέση να αναγνωρίζει αυτές τις διαφορές.

Ο βασικός στόχος του application που αναπτύχθηκε, είναι ο ταχύτερος εντοπισμός του αυτισμού από τους γονείς των παιδιών και κατ’ επέκταση η ανάλογη συμπεριφορά προς αυτά καθώς και η λήψη μέτρων και παρακολούθησής τους.

«Η εφαρμογή αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε οικογένειες να αναζητήσουν θεραπεία ταχύτερα και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα της ιατρικής βοήθειας», δήλωσε ο Σου.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET