ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτήτριες που προκρίθηκαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό χημικής μηχανικής, χρειάζονται τη στήριξή μας!

Το τμήμα τους αδυνατεί να καλύψει τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό και ζητούν οικονομική βοήθεια!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

30 Αυγούστου, 2022

Από μικρή ηλικία οι γονείς μας μας γεμίζουν εφόδια και μας προορίζουν για επιτυχίες. Ξοδεύουν χρήματα για να σιγουρευτούν πως θα έχουμε ό,τι απαιτεί ο σύγχρονος κόσμος για να βρούμε μια θέση σε αυτόν και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Τι γίνεται όταν ακολουθούμε πιστά το σχέδιο που έχει φτιαχτεί, αλλά στην περίπτωση που χρειαζόμαστε στήριξη συναντάμε τοίχο;

Το κράτος και το εκπαιδευτικό σύστημα μας προτρέπουν να επενδύσουμε στις δυνατότητές μας, να μεγαλουργήσουμε, αλλά συχνά ξεχνούν ότι για να τα καταφέρουμε όλα αυτά δε χρειαζόμαστε μόνο pep talks και motivational quotes, αλλά πράξεις.

Οι ιστορίες νέων που ασχολήθηκαν με τον πρωταθλητισμό είναι οι πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ανοίγει αυτή η κουβέντα. Η απουσία της πολιτείας ωστόσο φαίνεται από πολλά παραδείγματα και ένα από αυτά είναι η πενταμελής ομάδα φοιτητριών του Πανεπιστημίου Πατρών!

Οι Lamborgenius, όπως έξυπνα «βαπτίστηκαν», κέρδισαν τον 2° πανελλήνιο Chem-E-Car, το μοναδικό διαγωνισμό χημικής μηχανικής, με μια πρωτοποριακή κατασκευή για τη δημιουργία ενός αμαξιδίου που κινείται και σταματάει αποκλειστικά με χημικό τρόπο διανύοντας μία συγκεκριμένη απόσταση, επιτυγχάνοντας έτσι μία από τις καλύτερες παγκόσμιες επιδόσεις

Πιο αναλυτικά, η ομάδα σχεδίασε μια μπαταρία ψευδαργύρου-αέρος ως σύστημα κίνησης του οχήματος με μια ενσωματωμένη φωτοχρωμική αντίδραση-ρολόι ιωδίου/αμύλου για την ακινητοποίηση του οχήματος σε δεδομένο χρόνο και κατέκτησε την πρόκριση στο παγκόσμιο Chem-E-Car, που διοργανώνεται από το AIChE (American Institute of Chemical Engineers) στο Phoenix της Arizona και απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές. 

Ενώ θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για το κατόρθωμα της Βαλεντίνης Βασιλείου, της Ειρήνης Μίκου, της Εριφύλης Μωραΐτη, της Σοφίας Σαβελώνα και της Αγγελικής Σούλου, και να σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας για τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο με τις υπόλοιπες 39 καλύτερες ομάδες, οι 5 φοιτήτριες κινδυνεύουν να χάσουν την ευκαιρία λόγω έλλειψης πόρων.

Εάν δε συγκεντρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, δε θα καταφέρουν να συμμετέχουν.

Όπως σημειώνεται, το τμήμα δε διαθέτει τους απαραίτητους πόρους να τις στηρίξει οικονομικά και γι’ αυτό η ίδια η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό – που θα βρείτε ΕΔΩ – για όποι@ θέλει να βοηθήσει.

Η 5μελής ομάδα έχει ένα όνειρο να πραγματοποιήσει κι εμείς μπορούμε να τη βοηθήσουμε να το καταφέρει!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET