fbpx

Φοιτήτρια Ιατρικής πάει σε αγώνα χόκεϊ, σώζει από καρκίνο μέλος της αντίπαλης ομάδας!


Δεν ξέρουμε αν είναι κάποιο hint του σύμπαντος αυτό, αλλά τελευταία όλο παρόμοιες ιστορίες βλέπουμε και κάπως μας κάνουν να ξανακοιτάξουμε τη δική μας ακαδημαϊκή πορεία και να σκεφτούμε τι άλλο έχουμε καταφέρει πέρα από το να πανηγυρίσουμε ένα περασμένο μάθημα…

Πριν λίγες εβδομάδες έπρεπε να συμφιλιωθούμε με τον θρίαμβο ενός πρωτοετή φοιτητή Νομικής, ενώ τώρα μια φοιτήτρια Ιατρικής έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ποιότητά μας δε φαίνεται από ένα γραπτό, αλλά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις σπουδές μας στον έξω κόσμο.

Όλα έγιναν στις 23 Οκτωβρίου, όταν η Νάντια Ποποβίτσι είχε πάει να δει αγώνα χόκεϊ επί πάγου, ούσα οπαδός της ομάδας του Σιάτλ. Η 22χρονη κοπέλα καθόταν στις κερκίδες ακριβώς πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, έχοντας έτσι από κοντά τους προπονητές και το βοηθητικό προσωπικό του συλλόγου του Βανκούβερ.

Η απόσταση κερκίδων με τους πάγκους είναι πραγματικά μικρή και το μόνο που χωρίζει τους οπαδούς από τα μέλη είναι ένα διαφανές πλέξιγκλας. Έτσι, η Νάντια κατάφερε να κάνει μια διάγνωση μελανώματος εν ώρα ματς (δεν πρέπει να την είχε απορροφήσει πολύ το παιχνίδι) και να σώσει τη ζωή ενός τεχνικού της αντίπαλης ομάδας, του Μπράιαν Χάμιλτον. Διότι εδώ, δε χωράνε οπαδικά.

Συγκεκριμένα, η 22χρονη φοιτήτρια είδε ένα ύποπτο σημάδι στο πίσω μέρος του λαιμού του άντρα, στη συνέχεια κατάλαβε περί τίνος πρόκειται κι αποφάσισε να του το πει με κάθε τρόπο. Θα έλεγε κανείς ότι με τόσο μικρή απόσταση να τους χωρίζει, δε θα ήταν δύσκολο, αλλά με το πλέξιγκλας ανάμεσά τους και την ένταση του αγώνα να μην αφήνει την προσοχή του Μπράιαν, η Νάντια χρειάστηκε λίγη φαντασία παραπάνω για να επικοινωνήσει μαζί του.

Έγραψε λοιπόν με μεγάλα γράμματα στο κινητό της ένα μήνυμα, χτύπησε με το χέρι της το διαχωριστικό και μπόρεσε τελικά να κάνει τον Χάμιλτον να γυρίσει και να διαβάσει το μήνυμά της, που έγραφε:

Το σημάδι που έχεις στο λαιμό σου μπορεί να είναι κακόηθες μελάνωμα. Σε παρακαλώ, πήγαινε στον γιατρό να το κοιτάξεις.

O ίδιος παραδέχτηκε ότι στην αρχή ενοχλήθηκε, καθώς πίστεψε ότι επρόκειτο για μια φάρσα οπαδού της αντίπαλης ομάδας. Όταν επέστρεψε όμως στον Καναδά, πήγε στο γιατρό, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις και αποδείχθηκε ότι το σημάδι ήταν όντως κακόηθες μελάνωμα. Ο Χάμιλτον τότε υπεβλήθη σε εγχείρηση και το μελάνωμα αφαιρέθηκε. Όλα αυτά φυσικά, μπορούσαν να πάρουν άλλη τροπή εάν η οπαδός του Σιάτλ δε βρισκόταν στο δρόμο του άντρα κι εκείνος καθυστερούσε την επίσκεψη στο γιατρό.

Εκτός των άλλων, ο Μπράιαν δηλώνει πολύ παραξενεμένος για το πώς η νεαρή κοπέλα εντόπισε το πρόβλημα, αφού σημειώνει ότι εκείνη την ημέρα φορούσε ψηλό γιακά και δε στεκόταν ακίνητος. Η φοιτήτρια Ιατρικής ωστόσο είπε ότι είχε πρόσφατες κλινικές εμπειρίες λόγω σπουδών και η περίπτωσή του της φάνηκε γνώριμη.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η ομάδα του Μπράιαν επέστρεψε στο Σιάτλ για ένα ακόμα παιχνίδι κι ο Χάμιλτον θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τη σωτήρα του, με την ομάδα του Βανκούβερ να κάνει έκκληση προς τους φιλάθλους του Σιάτλ μέσω social media να δώσουν στοιχεία ώστε να εντοπιστεί η κοπέλα.

Αυτή εντοπίστηκε και έδωσε το παρόν στο παιχνίδι με τους Καναδούς, όπου συναντήθηκε με τον Χάμιλτον και την οικογένειά του. «Η Νάντια μου άλλαξε τη ζωή και δε θα σταματήσω ποτέ να την ευχαριστώ» είπε ο ίδιος.

Η καναδέζικη ομάδα όμως δεν περιορίστηκε στις ευχαριστίες, αλλά αποφάσισε να δείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη της, εξασφαλίζοντας στην φοιτήτρια μια υποτροφία ύψους 10.000$ για τις σπουδές της στην Ιατρική.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET