fbpx

Φοιτητής ιδρύει οργάνωση κατά του κορωνοϊού, καταλήγει να εμβολιάζει τους φίλους του!


Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις και ούτε φανταζόμασταν ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο μεγάλη αναταραχή στον πλανήτη. Από τη μία άτομα που «στριμώχνονται» για να το κάνουν και να κινηθούν λίγο πιο ελεύθερα στη ζωή τους, κι από την άλλη εκείνοι που το αρνούνται κατηγορηματικά, μιας και το βιονικό μάλλον μάτι τους, βλέπει τσιπάκια στις δόσεις του.

Κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκεται και μια άλλη ομάδα ανθρώπων, οι καιροσκόποι, εκείνοι δηλαδή που δεν ενδιαφέρονται τόσο για το τι συμβαίνει γύρω τους, αλλά πώς θα το εκμεταλλευτούν υπέρ τους.

Στην τελευταία κατηγορία έχει μπει ένας 22χρονος φοιτητής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο Andrei Doroshin, ο οποίος ξεκίνησε με μια οργάνωση που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της COVID-19 με διάφορα μέσα, και κατέληξε να εμβολιάζει αυθαίρετα την παρέα του.

Η ‘Philly Fighting Covid’ όπως ονομάζεται, ιδρύθηκε από τον ίδιο παρέα με μια ομάδα φοιτητών που είχαν ελάχιστη εμπειρία στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Δήμου κι αποτελώντας βασικό σύμμαχο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Αρχικά, είχε αναλάβει ρόλο διαγνωστικού κέντρου, ενώ από τον Ιανουάριο προχώρησε στη διαδικασία εμβολιασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Μεταξύ αυτών και 6.800 γιατροί και νοσηλευτές, που σημαίνει ότι επρόκειτο για ένα γνωστό και έμπιστο κέντρο.

Ακόμα πιο γνωστό βέβαια, έγινε όταν στο παιχνίδι μπήκαν οι πρώτες μαρτυρίες περί κλοπής δόσεων από τον Doroshin. Την Τρίτη ειδικότερα, μια νοσοκόμα από το κέντρο ισχυρίστηκε ότι είδε τον 22χρονο τις προηγούμενες μέρες να παίρνει μαζί του μια τσάντα γεμάτη εμβόλια, ενώ υποψίες κίνησε και το γεγονός η οργάνωση έκλεινε τελείως ξαφνικά και χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, κέντρα όπου λάμβαναν χώρα εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Το γεγονός έχει αποτελέσει μεγάλο σκάνδαλο στην Αμερική, μιας και εκτός των άλλων μιλάμε για μια χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας και τα εμβόλια είναι ο μοναδικός τρόπος να βγει από την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο 22χρονος λοιπόν, βρέθηκε στην εκπομπή TODAY Show να παραδέχεται και να απολογείται για τις πράξεις του.

Όπως είπε, πήρε όντως μερικά εμβόλια από το κέντρο στις 23 Ιανουαρίου, ωστόσο προς υπεράσπισή του ανέφερε ότι αυτά επρόκειτο να λήξουν και άρα θα κατέληγαν στα σκουπίδια. Αντ’ αυτού, προτίμησε να εμβολιάσει τους φίλους του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Καταλαβαίνω ότι έκανα ένα λάθος. Αυτό είναι δικό μου λάθος, που θα το κουβαλάω μια ζωή. Δεν είναι όμως λάθος της οργάνωσης.»

Σύμφωνα με έναν από τους εθελοντές, ο Dorοshin είχε μεγάλες βλέψεις γι’ αυτήν την οργάνωση, λέγοντας στην ομάδα του ότι θα γίνουν εκατομμυριούχοι.

Η πόλη την αποδέχτηκε όντως, με τον επικεφαλή της δημοτικής υγειονομικής υπηρεσίας, Tom Farley, όμως, πλέον να δηλώνει ότι λυπάται που ο δήμος της Φιλαδέλφειας συνεργάστηκε μαζί της, μιας και αποδείχτηκε «κερδοσκοπική εταιρεία».


Photo by Steven Cornfield on Unsplash

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET