UNI LIFE & TIPS

Η φοιτητική ζωή μέσα από τα μάτια ενός πρωτοετή vs ενός τελειόφοιτου!

Μπες στο vodafonecu.gr, τσέκαρε όλες τις φοιτητικές προσφορές που παίζουν και κάνε σοφά τις επιλογές σου!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

18 Οκτωβρίου, 2021

[sponsored]

Μπαίνοντας στο τελευταίο (ελπίζω) έτος σπουδών, έκανα ένα flashback στο πρώτο μου εξάμηνο έβερ σαν φοιτήτρια και συγκρίνοντάς το με τώρα, που είμαι τελειόφοιτη, μπορώ να πω ότι έχουν αλλάξει πολλά. Και είναι γενικός κανόνας νομίζω. Άλλη η φοιτητική ζωή στα μάτια ενός πρωτάρη και άλλη στα μάτια κάποιου που κουβαλάει πολλά έτη στην πλάτη του.

Αν υπάρχει σίγουρα ένα πράγμα που ενώνει πρωτοετείς και τελειόφοιτους, αυτά είναι τα μοναδικά προνόμια που μοιράζονται. Είναι πολλά τα καλά που σου χαρίζει το πάσο, όπως οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σου για φουλ εξόδους, αγορές και ατελείωτες συζητήσεις με τη φοιτητοπαρέα σου στην ομαδική, που συνήθως έχει όνομα του στυλ «Νομικάριοι» ή «ΟΔΕ hood». Τα Students Xclusive πακέτα του CU είναι μια τέτοια περίπτωση, αφού δεν ξεμένεις ποτέ από MB και χρόνο ομιλίας και είναι δίπλα σου σε κάτι στιγμές ανάγκης (βλ. βαρετές διάλεξεις). Είναι καλά τώρα τα φοιτητικά χρόνια;

Ωστόσο, μετά το πάσο… το χάος. Πρωτοετής – τελειόφοιτοι είναι το αντίστοιχο της μέρας με τη νύχτα και τα παρακάτω καθημερινά πράγματα το αποδεικνύουν:

Πρωινό ξύπνημα

Πρωτοετείς: Ρίχνοντας μια ματιά στο ξυπνητήρι ενός πρωτοετή, νομίζεις ότι το άτομο έχει κάποιο ραντεβού το επόμενο πρωί, από το οποίο εξαρτάται η ζωή η δική του και όλης του της οικογένειας. Στην πραγματικότητα, έχει απλά μάθημα… Είναι ακόμα πολύ φρέσκες οι μνήμες του σχολείου και των απουσιών ωστόσο και δεν ξέρουν τι εστί ελευθερία. Θλίψιc μόνο για τις χαμένες ώρες ύπνου…

Τελειόφοιτοι: Όχι να κάνουμε expose τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά μια (υπερβολικά) ελαφριά αντιμετώπιση των πραγμάτων την έχουμε. Το πρόγραμμα λέει 9 η ώρα μάθημα; Ε, το ξυπνητήρι λέει 8:30 πρώτη προσπάθεια ξυπνήματος. Κι αν αυτή δεν πετύχει, υπάρχει και η δεύτερη ώρα. Κι αν τελικά δε λέει να τρέχεις μέχρι τη σχολή για μια ωρίτσα, υπάρχουν και οι σημειώσεις των συμφοιτητών. Μελετημένα back up plans.

Εξεταστική

Πρωτοετείς: Για κάποιο λόγο η εξεταστική μοιάζει πολύ τρομερή και φοβερή στα μάτια του φρέσκου αίματος των πανεπιστημίων, πράγμα βέβαια που με τον καιρό αλλάζει. Μέχρι να γίνει αυτό, το διάβασμα ξεκινάει μια βδομάδα πριν, γίνεται οργανωμένα και συστηματικά και απλά αγχώνει όλο σου το είναι, λες και ζεις δεύτερο γύρο Πανελληνίων. Ας μη μιλήσω για το διάστημα αναμονής των βαθμών. Τύφλα να ‘χουν οι βάσεις.

Τελειόφοιτοι: Στη φάση αυτή, το μόνο που μετράει είναι να περάσεις τα μαθήματα που δίνεις. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τα οποία σε αυτήν την περίπτωση είναι το διάβασμα το προηγούμενο βράδυ, τα σκονάκια που προετοιμάζεις και τα μηνύματα που στέλνεις σε συμφοιτητές για καμιά sos σημείωση. Δεν τη λες και αδικαιολόγητη στρατηγική, αν σκεφτείς ότι έχεις διαβάσει τόσες φορές το ίδιο πράγμα τα τελευταία 4 χρόνια.

Παρακολούθηση μαθημάτων

Πρωτοετείς: Το δίνουν το παρόν. Well, όχι πάντα για να κάνουν το χρέος τους, αλλά για να αράξουν στο κυλικείο και να παίξουν τίτσου. Ή για να μαζέψουν κρυστάλλους μέσα από το Big Bang App του Vodafone CU. Δε θα σε βοηθήσει να περάσεις κάνα μάθημα, αλλά φτάνει που κερδίζεις μοναδικά δώρα όπως πακέτα data & ομιλίας, δωροεπιταγές και εκπτώσεις σε αξεσουάρ εξερευνώντας το CU σύμπαν. Κι ας καθυστερήσει λίγο το πτυχίο.

Τελειόφοιτοι: Βρες δυσκολότερο έργο από το να πείσεις έναν τελειόφοιτο να πάει στο πανεπιστήμιο. Περιμένω. Τίποτα ακόμα; Οκ, άστο καλύτερα, θα πάρει μέρες. Στη μάχη 5 λεπτάκια ακόμα – παρακολούθηση διάλεξης, νικάει το πρώτο με διαφορά, γι’ αυτό κι ο τελειόφοιτος στα αμφιθέατρα είναι κάτι σαν είδος υπό εξαφάνιση. Από τον ενθουσιασμό του πρώτου διαστήματος πάμε στο άλλο άκρο, στην αμφισβήτηση καθετί, μαζί και της σημασίας να δίνουμε το παρόν στα μαθήματα. Ψηφίζουμε κρεβατάκι λοιπόν, να κυνηγάμε κρυστάλλους μέσα από το Big Bang App και να εφοδιαζόμαστε με datas και διάφορα δώρα.

Φιλίες

Πρωτοετείς: Έχεις την πίεση της φράσης «είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου» και νιώθεις πως αν δεν τα εκμεταλλευτείς στο έπακρο, είσαι χαμένος. Έτσι, καταλήγεις να «μπουκώνεις» την παρέα σου με όσο περισσότερα άτομα μπορείς και να δημιουργείται μια ωραιότατη ομάδα ποδοσφαίρου (με τους αναπληρωματικούς) που ούτε ένα κανόνισμα δεν μπορεί να κάνει. Η ομαδική είναι μονίμως on fire, εσύ νιώθεις πολύ κουλ που είσαι μέρος όλου αυτού, αλλά με τον καιρό αρχίζει και σκάει η φούσκα. Μέχρι τότε, η φασαρία που κάνει όλο μαζί το παρεόνι στα αμφιθέατρα είναι ό,τι πιο εκνευριστικό!

Τελειόφοιτοι: Λίγοι και καλοί. Είναι η φιλοσοφία ζωής που καταλαβαίνει ένας φοιτητής, συνήθως από το 3ο έτος κι έπειτα, ότι πρέπει να ακολουθήσει. Το point δεν είναι να μην μπορείς να μετρήσεις στα δάχτυλα και των δύο χεριών σου τα άτομα της παρέας σου, αλλά να περνάς καλά μαζί τους. Κι ο σοφός τελειόφοιτος, που έχει ζήσει δυο πράγματα παραπάνω κι έχει πιάσει την ουσία, το ξέρει καλά αυτό.

Έξοδοι

Πρωτοετείς: Όλο αυτό το μπούγιο που έχεις δημιουργήσει (βλ. #4) είναι συνεχώς σε mood ξεπορτίσματος και άρα η επιλογή να κάτσεις σπίτι γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Χάνεσαι από το πρωί και εμφανίζεσαι ξανά το επόμενο πρωί… στο αμφιθέατρο. Πάλι καλά που στο CU Around παίζουν τίμιες φοιτητικές προσφορές όπως 1+1 εισιτήριο στην Skyexpress και 2 ευρώ έκπτωση σε online παραγγελίες στα Coffee Island, γιατί το πορτοφόλι θα έκλαιγε ασταμάτητα.

Τελειόφοιτοι: Χε χε, έξοδος; Εννοείς αυτό που πας μέχρι το περίπτερο να αγοράσεις πατατάκια και αναψυκτικά, για να κλειστείς μετά στο σπίτι; Α ναι, το κάνουμε πολύ αυτό! Αφού έχουμε χορτάσει ξενύχτια και vampire look στα νεότερα χρόνια μας, τώρα αποζητάμε λίγη γαλήνη και bingewatching. Ιδανικό Σαββατόβραδο = ταινία στο σπίτι και 1-2 φίλοι που θα κάνουν ησυχία και δε θα πετούν ξέφρενες ιδέες για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Φαγητό

Πρωτοετείς: Καίω τα λεφτά μου στα ντελίβερι είναι η φάση, και δε δείχνω κανένα ίχνος ενοχής. Αυτή η έρμη η μάνα είναι κρίμα, που πιστεύει ότι με το νέο ξεκίνημα στη ζωή, το παιδί της κάνει και μια νέα αρχή στην κουζίνα. Ποιος θα της το πει;

Τελειόφοιτοι: Από ένα σημείο και μετά που λέτε, ο ντελιβεράς που έχει γίνει φίλος καρδιακός, σταματάει τις καθημερινές επισκέψεις. Πλέον στο σπίτι «μπαίνει» ο Πετρετζίκης και μια στοίβα από ταπεράκια της μαμάς. Αυτό το πρώτο τηλέφωνο ανάγκης σε αυτήν, μοιάζει λίγο σαν να παραδίνεσαι και να ομολογείς τα λάθη σου. «Τελικά είχες δίκιο μάνα, σαν το παστίτσιο από τα χεράκια σου, τίποτα στον κόσμο!»

Επικοινωνία

Τα πράγματα εδώ αλλάζουν. Από εκεί που πρωτοετείς-τελειόφοιτοι έμοιαζαν να χωρίζονται σε δύο κόσμους, το κομμάτι της επικοινωνίας τους ενώνει. Είτε είναι η πρώτη μέρα που κρατάς στα χέρια σου τη φοιτητική ταυτότητα, είτε η τελευταία, αυτό που θες είναι απλά να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Με το Students Xclusive 8,5 του CU, είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρεις. Θα εξαντλήσεις κάθε θεματολογία με τ@ φίλ@ σου, έχοντας 1200 λεπτά + SMS προς όλους + 600 λεπτά προς CU, καθώς επίσης θα μείνεις ενήμερος/η για τα trends του TikTok όσο βρίσκεσαι στο λεωφορείο προς τη σχολή, χάρη στα 3,5GB (1200ΜΒ από το πακέτο + 600ΜΒ που μπαίνουν αυτόματα κάθε μήνα + 500ΜΒ bonus ανανέωσης + extra MB από το Cu Shake). Κι όλα αυτά, με 10€ κάρτα το μήνα, γιατί το φοιτητικό μπάτζετ δε σηκώνει πολλά.

Η επικοινωνία για τα κανονίσματα, το κους κους, την ανταλλαγή σημειώσεων και SOS για την εξεταστική, είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της φοιτητικής ζωής, από την αρχή μέχρι το τέλος της. Είτε πρωτοετής είτε τελειόφοιτος, το κινητό θα αποτελεί πάντα προέκταση του χεριού σου και άρα ένα καλό πακέτο που σου προσφέρει ό,τι χρειάζεσαι, είναι ζωτικής σημασίας!

Μπες λοιπόν στο vodafonecu.gr, τσέκαρε όλες τις φοιτητικές προσφορές που παίζουν και κάνε σοφά τις επιλογές σου!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET