ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές Εστίες ΑΠΘ: Ανησυχία για τα κρούσματα, ακόμα να φανεί ο ΕΟΔΥ καταγγέλουν φοιτητές!

Σκούρα τα πράγματα για το ΑΠΘ...

Neopolis Team

26 Οκτωβρίου, 2020

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πόλεις που τα «βγάζουν» δύσκολα πέρα με τον κορωνοϊό, από τα πρώτα κιόλας κρούσματα στη χώρα μας. Πλέον, υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, εξού άλλωστε και τα νέα μέτρα που πάρθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Ωστόσο, τα αποθαρρυντικά νέα συνεχίζουν να εμφανίζονται καθημερινά και ορισμένα έχουν σχέση και με το μεγάλο Πανεπιστήμιο της συμπρωτεύουσας, το ΑΠΘ, το οποίο πρόσφατα μάλιστα, βρέθηκε στην επικαιρότητα λόγω μιας κάπως απερίσκεπτης θα λέγαμε κίνησης, ομάδας φοιτητών.

Αναφερόμαστε φυσικά στο πάρτι που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στον προαύλιο χώρο του, οι εικόνες από το οποίο μας έκαναν να ξεχαστούμε και να νομίζουμε προς στιγμήν ότι δε διανύουμε καμία περίοδο πανδημίας.

Γενικότερα όμως, το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο φαίνεται να έχει συνεχώς πονοκέφαλο εξαιτίας του Covid-19, αφού πέρα από το παραπάνω συμβάν και τους 6 φοιτητές ΤΕΦΑΑ που είχαν βρεθεί θετικοί και για τους οποίους προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση την προηγούμενη Τρίτη, έχει να αντιμετωπίσει και την πιθανή διασπορά στις εστίες του.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ωστόσο πιστεύεται ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Όπως αναφέρει το voria.gr, οι δύο φοιτητές/ριες είναι γνωστό ότι νοσούν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κιόλας, πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά γιατί δεν τα συμπεριέλαβε στην παραπάνω ανακοίνωσή του το Ίδρυμα. Το πιο ανησυχητικό δε, είναι ότι τα δύο άτομα διαμένουν σε ξεχωριστά κτίρια στις εστίες, με το ένα απ’ αυτά να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο καθώς εμφάνισε περισσότερα συμπτώματα και το δεύτερο να βρίσκεται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης, καθότι προέρχεται από το εξωτερικό.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκαν τόσο η Υπουργός Παιδείας όσο ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είχε ζητηθεί εκτενής ιχνηλάτηση και τεστ σε όλους τους φοιτητές των εστιών, περίπου 500 στο σύνολο. Ενώ το τελευταίο είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22/10, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα αναλάμβανε το έργο, δεν εμφανίστηκε και η διαδικασία έχει καθυστερήσει.

Όπως κατήγγειλε η Άντζελα Λάρδα, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών ΑΠΘ, τα μαζικά τεστ αναβλήθηκαν για τις 29 Οκτωβρίου, δηλαδή σχεδόν 2 εβδομάδες μετά, από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα στις εστίες.

Όπως δήλωσε:

Η καθυστέρηση αυτή γέννα ανησυχία γιατί θέτει την υγεία μας σε κίνδυνο, καθώς στους ορόφους των κρουσμάτων που μοιράζονται κοινόχρηστα μπάνια, δεν έγινε ιχνηλάτηση και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε δυναμικά για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

Επισήμανε ακόμη, ότι οι απολυμάνσεις και μερικά ακόμα μέτρα που πάρθηκαν, έγιναν μόνο μετά από κινητοποιήσεις του συλλόγου, το ίδιο και η διενέργεια των τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο βέβαια καθυστερεί.

«Το υπουργείο και η πρυτανεία του ΑΠΘ επιλέγουν τη σιωπή. Αντί να ενημερώσουν την κοινότητα και για την εμφάνιση των κρουσμάτων, αντί να ξεκινήσουν την ιχνηλάτηση, είναι άφαντοι και αφήνουν τους φοιτητές έκθετους» συμπληρώνει.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET