fbpx

Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ ζητούν εμβόλιμη εξεταστική για να μην καθυστερήσουν κι άλλο το πτυχίο!


Η πανδημία και οι αλλαγές που έχει επιφέρει, έχουν επηρεάσει κάθε έναν φοιτητή ξεχωριστά, άλλον σε μικρότερο και άλλον σε μεγαλύτερο βαθμό. Παρόλο όμως που οι επιπτώσεις έχουν «χτυπήσει» όλα τα έτη, η αλήθεια είναι ότι δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις τις θεωρούμε λίγο παραπάνω αδικημένες.

Φυσικά μιλάμε για τους φετινούς πρωτοετείς, οι οποίοι είδαν τις προσδοκίες τους για την αρχή αυτού του νέου κεφαλαίου να μη συμπίπτουν σε τίποτα με την πραγματικότητα, αλλά και για εκείνους που βρίσκονται ένα βήμα πριν το πτυχίο τους και ο κορωνοϊός έχει δυσκολέψει τις προσπάθειές τους να το αποκτήσουν.

Οι τελευταίοι ειδικότερα, έχουν κάθε λόγο να θυμώνουν με τις καταστάσεις και να παραπονιούνται για τις εξ αποστάσεως διαλέξεις και εξετάσεις της άνοιξης κυρίως, που βρίσκονταν κατά κάποιον τρόπο σε δοκιμαστικό επίπεδο και παρουσίασαν προβλήματα.

Είναι σίγουρο ότι πολλά παιδιά σε αυτή τη θέση δεν έμειναν και τόσο ευχαριστημένα με το πώς εξελίχθηκαν οι τελευταίες τους εξεταστικές (ή αλλιώς, η τελευταία τους ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με τη σχολή), ωστόσο οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του ΔΙΠΑΕ, αποφάσισαν να κάνουν την προσπάθειά τους για… αναπλήρωση του χαμένου χρόνου, ζητώντας από τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Τμήματος να εφαρμοστεί εμβόλιμη εξεταστική.

Η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμεναν, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε ανοιχτή επιστολή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι πολλοί φοιτητές έχουν συναντήσει επιπλέον εμπόδια το τελευταίο διάστημα λόγω της κατάστασης και γι’ αυτό είναι πιο αναγκαία από ποτέ η διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής, ώστε να μην καθυστερήσουν κι άλλο στην απόκτηση του πτυχίου τους, πράγμα που θα σήμαινε επιπλέον έξοδα και ίσως, για κάποιους σε πιο δυσμενή θέση, να παρατήσουν τη σχολή τους.

Αναλυτικότερα όμως, η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κε. Χειλά, κε. Καλόμοιρο, κε. Καΐση,

Από το καλοκαίρι του 2020, και συγκεκριμένα μετά και το φιάσκο των πρώτων τηλε-εξετάσεων, οι φοιτητές του τμήματος σας έχουμε γνωστοποιήσει το αίτημά μας για θέσπιση και διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής.

Συγκεκριμένα, σας στείλαμε ηλεκτρονικά τα αιτήματά μας, συγκεντρώσαμε 152 υπογραφές, φτιάξαμε συγκεκριμένη και αναλυτική λίστα συμμετεχόντων ανά μάθημα. Περιμέναμε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να φέρετε προς συζήτηση το αίτημά μας στη Διοικητική Συνέλευση του τμήματος, μέχρις ότου να μας ενημερώσετε ότι «ομόφωνα η Συνέλευση αρνήθηκε τη διεξαγωγή εμβόλιμης εξεταστικής».

Κατόπιν αυτής της τελευταίας εξέλιξης, και εκφράζοντας το πνεύμα σχεδόν σύσσωμου του Φοιτητικού Συλλόγου, σας δηλώνουμε ότι η στάση σας ως Διοίκηση του τμήματος αποτελεί τουλάχιστον ντροπή.

Πλέον, οι φοιτητές παλεύουμε σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες απ’ ότι πριν να πάρουμε το πτυχίο μας. Πολλοί από εμάς έχουμε ξενοικιάσει, πολλοί δουλεύουμε για να τα βγάλουμε πέρα, σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς εστία, με τα έξοδα των οικογενειών να τρέχουν. Όλοι μας προσπαθούμε «να μην χάσουμε τη μπάλα» με τα τηλεμαθήματα, όμως κάποιοι φοιτητές δεν έχουμε καν τον αναγκαίο εξοπλισμό και δεν έχουμε δει καμία μέριμνα εκ μέρους του ιδρύματος. Τα προβλήματα είναι πολλά και πιεστικά, και έχει έρθει η ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Ζητήσαμε το πιο απλό: να διεξαχθεί ΕΜΒΟΛΙΜΗ εξεταστική. Δεν σας ζητάμε να μας χαρίσετε μαθήματα. Ζητάμε περισσότερες δυνατότητες εξέτασης. Γιατί ένας φοιτητής που έχει τελειώσει ή χρωστάει ελάχιστα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου να μην μπορεί ταυτόχρονα να δώσει και του εαρινού; Γιατί σε τέτοιους καιρούς να χάνουμε εξάμηνα; Σας επαναλαμβάνουμε ότι αυτό το αίτημα το έχουν υπογράψει 152 φοιτητές και το στηρίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Αν δεν αλλάξετε την στάση σας, έστω και τώρα, σαν Διοίκηση του τμήματος, θα έχετε μερίδιο ευθύνης για κάθε φοιτητή που – υπό την πίεση των δυσκολιών – θα επιλέξει να παρατήσει την σχολή. Διότι ενώ μπορείτε να βοηθήσετε, δεν το πράττετε.

Σας καλούμε σαν εκπαιδευτικοί να κρατήσετε υπεύθυνη στάση απέναντι στους φοιτητές σας, και να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημά μας. Διαφορετικά, σας ενημερώνουμε ότι σαν Φοιτητικός Σύλλογος άμεσα θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Με εκτίμηση,

Οι φοιτητές σας.»

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET