ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές της Νομικής κατακτούν την 5η θέση παγκοσμίως, σπουδαία διάκριση για το ΑΠΘ!

Σπουδαία διάκριση για φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κατέλαβε την 5η θέση παγκοσμίως, στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης (International Law School Mediation Tournament). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Αθήνα, από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2019, και διοργανώθηκε από την Διεθνή Ακαδημία Επίλυσης Διαφορών (International Academy of Dispute Resolution – INΑDR). Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ […]

Neopolis Team

28 Μαρτίου, 2019

Σπουδαία διάκριση για φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κατέλαβε την 5η θέση παγκοσμίως, στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης (International Law School Mediation Tournament).

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Αθήνα, από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου 2019, και διοργανώθηκε από την Διεθνή Ακαδημία Επίλυσης Διαφορών (International Academy of Dispute Resolution – INΑDR).

Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ συμμετείχε με δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία, όπως προείπαμε, κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία πελάτη/δικηγόρου των συλλογικών διακρίσεων.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Μανώλης Αντωνακάκης, φοιτητής στο 4ο έτος, Σοφία Τελωνάκη φοιτήτρια στο 5ο έτος και Κατερίνα Μαρινοπούλου στο 3ο έτος.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα περισσότερα από τα διαγωνιζόμενα Πανεπιστήμια είναι αφενός αγγλόφωνα και αφετέρου τα μαθήματα διαμεσολάβησης είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα σπουδών τους, γι’αυτό λοιπόν κα η διάκριση του ΑΠΘ και των φοιτητών είναι σημαντική.

Όσον αφορά την δεύτερη ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αποτελείται από τις τεταρτοετείς φοιτήτριες Σταυρούλα ΨώνηΚατερίνα Καραμουσαλίδου και Παναγιώτα Σαρανεκίδου. Παρ΄όλο που συμμετείχε για πρώτη φορά σε έναν διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς, πέτυχε αξιόλογη βαθμολογία, αφήνοντας πολλές προσδοκίες για το μέλλον.

Την προετοιμασία των ομάδων ανέλαβε ο προσφάτως απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρήστος Παπαχαρίσης, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε ανάλογους διαγωνισμούς στο παρελθόν. Καθοριστική για τη συμμετοχή της ομάδας στον Διαγωνισμό υπήρξε και η υποστήριξη του Επίκουρου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αχιλλέα Μπεχλιβάνη.

Το βραβείο που απονεμήθηκε στην ομάδα, παρέλαβε η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου.

Στη φετινή 18η διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 54 φοιτητικές ομάδες Νομικών Σχολών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων, ορισμένες από τις πιο επιφανείς όπως οι: Loyola University Chicago School of Law, University of California-Berkeley-School of Law, University of Kent, Istanbul Sehir University κ.ά.

Η INΑDR ιδρύθηκε το 2002 από ομάδα διαμεσολαβητών, με στόχο την προώθηση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών σε διεθνή κλίμακα. Η Ακαδημία διεξάγει ετησίως μία Διεθνή Συνάντηση – Διαγωνισμό με στόχο να βοηθήσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτή να κατανοήσουν την αξία της επίλυσης διαφορών μέσω της διαμεσολάβησης και να μπορούν να εφαρμόσουν τις δεξιότητες που αποκόμισαν στον μετέπειτα επαγγελματικό τους βίο, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή. Η Συνάντηση περιλαμβάνει δύο ημέρες εκπαίδευσης (training), κατά τη διάρκεια των οποίων επαγγελματίες διαμεσολαβητές από διαφορετικές χώρες ανταλλάσσουν γνώσεις και συζητούν με τους συμμετέχοντες για σημαντικές πλευρές της διαμεσολάβησης, και 2 ημέρες Διαγωνισμού, που περιλαμβάνει προσομοιώσεις διαμεσολάβησης από φοιτήτριες/φοιτητές, βασισμένες σε υποθέσεις που τους έχουν δοθεί μερικές μέρες νωρίτερα. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Πατρών: Οι 20.000 φοιτητές είναι «αιώνιοι» – Οι Σχολές με τα μεγαλύτερα ποσοστά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές διακρίθηκαν σε Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό και μας έκαναν περήφανους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 26/5 ο τελικός του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Κομβού Καινοτομίας του ΔΠΘ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Lifeskills: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Hackathons κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET