fbpx

Χαλλλαροί φοιτητές κάνουν πάρτι έξω από το ΑΠΘ, ο πρύτανης λέει πως όλα είναι υπό έλεγχο!


Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει σε χαλλλαρούς ρυθμούς ζωής και δεν επιτρέπει σε κανέναν κορωνοϊό να της χαλάει τα σχέδια. Και όπου σχέδια, βάλτε καθιερωμένα παρτάκια στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, γιατί πώς αλλιώς θα πάει καλά το εξάμηνο

1.500 νοματαίους λέγεται ότι συγκέντρωσε το μεγάλο γλέντι στους προαύλιους χώρους του ΑΠΘ που ξεκίνησε Σάββατο βράδυ και έκλεισε Κυριακή πρωί, και όχι, δεν τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας. Ο Πρύτανης βέβαια θεωρεί fake news τα περί αριθμού, χαρακτηρίζοντάς τον εξωπραγματικό.

Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια, απέκλεισε ακόμη το γεγονός να έχουν βρεθεί στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου, καθώς όλα τα κτίρια παραμένουν κλειδωμένα τις ώρες μη λειτουργίας. 

Όπως και να ‘χει, βλέποντας τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν, ο ακριβής αριθμός δεν είναι τόσο σημαντικός, ούτε και το σημείο όπου διεξήχθη το πάρτι, όσο το γεγονός πως μαζεύτηκαν όντως πολλά άτομα σε έναν χώρο, όπου δεν τηρούνταν το παραμικρό μέτρο προστασίας. Οι εικόνες θύμισαν παλιές καλές εποχές προτού μπει το 2020. Μόνο που τώρα έχουμε 2020… 

Το κακό όμως έγινε και μάλιστα μιλά για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα που παρευρέθηκαν εκεί, με το νούμερο λογικά να μεγαλώνει το επόμενο διάστημα. Τον Πρύτανη ωστόσο τον βρίσκει ξανά αντίθετο, αφού όπως είπε, δεν έχει βρεθεί κανένα θετικό άτομο από το Πανεπιστήμιο, εκτός από ορισμένους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Συγκεκριμένα, για την περίπτωση των τελευταίων, το ΑΠΘ προχώρησε προ ολίγου σε σχετική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως ο ακριβής αριθμός των ατόμων αυτών είναι 6 μέχρι στιγμής, και η διάγνωσή τους έγινε την Κυριακή 18/10. Σύμφωνα με την ίδια πάλι, ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται ενώ η διαδικασία ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, για να γλιτώσουμε μελλοντικά μια παρόμοια κατάσταση (σαν αυτή του πάρτυ εν μέσω πανδημίας), ο κ. Παπαϊωάννου, ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Πρόλαβε να τα χώσει όμως και λίγο στους νέους, δηλώνοντας στο Voria.gr: «Αυτός δηλαδή που ήταν στο υποτιθέμενο πάρτι του Σαββάτου, ποιος μου λέει ότι πριν δεν ήταν στην Αριστοτέλους, ή μετά κάπου αλλού», αναφερόμενος στη γενικότερη απερισκεψία των νέων της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες, οι οποίοι δείχνουν να συνωστίζονται σε πάρτι σε αρκετά μέρη της πόλης.

Εξαιτίας αυτής μάλιστα, πρόσφατα υπήρξε αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, λόγω υπεράριθμων πελατών, καθώς και πρόστιμο και τριήμερο λουκέτο σε δεύτερο κατάστημα που λειτούργησε μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Παρακάτω τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από το πάρτυ:

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET