ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Επιτηρητής πάτησε μπουνιά σε φοιτητή, καλά πάει κι αυτή η εξεταστική!

Της σχολής «Μπαμ, ντιρέκτ, άπερκατ» ο επιτηρητής!

Neopolis Team

5 Φεβρουαρίου, 2020

Θυμάστε που τα λέγαμε πριν λίγες μέρες για την καθηγήτρια του τμήματος Φιλοσοφικής (πάλι) που έστειλε σπίτι του κάτι παραπάνω από το μισό αμφιθέατρο κι άφησε μόνο 12 φοιτητές να εξετασθούν; Ελπίζαμε ότι το περιστατικό αυτό θα ήταν το πρώτο και τελευταίο «παρατράγουδο» αυτής της εξεταστικής κι από εκεί και πέρα τα πράγματα θα κυλούσαν πιο ομαλά για τα παιδιά του τμήματος. Δεν ξέραμε όμως, ότι λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί ξανά ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ επιτηρητή και φοιτητή αυτή τη φορά. Γενικότερα, επικρατεί μια ένταση σ’ αυτήν τη σχολή. 

Το περιστατικό βίας έγινε γνωστό τώρα, κι έτσι λοιπόν η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ ξαναέρχεται στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, επιτηρητής φέρεται να έριξε γροθιά σε συμφοιτητή τους στη διάρκεια εξέτασης του μαθήματος «Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία», που έλαβε χώρα στις 20/1, ύστερα από διαφωνία που είχαν. Για την ακρίβεια, ο φοιτητής έκανε κάτι που εξόργισε τον επιτηρητή, με τον δεύτερο να τον γρονθοκοπεί, να τον διώχνει από την αίθουσα και να τον απειλεί πως θα μηδενίσει το γραπτό του.

Η αλήθεια είναι πως δε βρεθήκαμε μπροστά στο περιστατικό, αλλά μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι οι δύο τελευταίες πράξεις θα έφταναν και θα περίσσευαν. Με το να σηκώνεις χέρι πάνω σε κάποιον, αυτομάτως χάνεις το όποιο δίκιο μπορεί να είχες.

Το συμβάν κατέκρινε η Κίνηση ΑΡιστερών ΦΙλοσοφικής – ΕΑΑΚ, η οποία μέσα από ανακοίνωσής της αναφέρθηκε στην περαιτέρω τιμωρία που θέλει να απαιτήσει ο επιτηρητής για τον φοιτητή ύστερα απ’ όλα αυτά, καλώντας τους φοιτητές να συγκεντρωθούν στο γραφείο της Προέδρου του τμήματος, την Τρίτη 4/02.

https://www.facebook.com/266464790154678/photos/a.534551686679319/1800319993435809/?type=3&theater

 

Και το κάλεσμα είχε ανταπόκριση, καθώς το τμήμα εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για το εν λόγω επεισόδιο, που έλεγε το εξής:

Αποδοκιμάζουμε το περιστατικό που συνέβη στις 20-1-2020, στην αίθουσα 437, της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ, στη διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος «Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία». Ο επιτηρητής δεν θα επιτελέσει στο μέλλον τα ίδια και αντίστοιχα καθήκοντα.

Αντίστοιχα, την πράξη καταδίκασε και η Πρόεδρος του τμήματος, αναφέροντας συγκεκριμένα:

Η Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας αποδοκιμάζει οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά επιτηρητή προς τους εξεταζόμενους, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση εξεταζόμενος συμπεριφερθεί απρεπώς σε επιτηρητή, το γραπτό του θα μηδενίζεται.

Θα καταντήσουμε γραφικοί ύστερα από τόσα περιστατικά, αλλά συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως δε θα ξανακούσουμε τέτοια νέα. Αν και έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, οπότε χρόνος για κάποιο νέο «παρατράγουδο» σε αμφιθέατρο υπάρχει. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε η διευθύντρια του ΙΚΥ – Καταγγέλλει κακοδιαχείριση και εκθέτει την Κεραμέως!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Θεσσαλίας: Έπεσε παράθυρο εν ώρα μαθήματος και κατά τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET